gringo 2 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan Lutajuci netom i istrazivajuci o Qingqi motorima, naidjem na motor kineske proizvodnje, a marke LIFAN ??? Slike same govore; kopija ( i to maximalna ) Yamahe Virago 535 u verziji od 400ccm! Meni ovo izgleda odlicno! ( a kako i ne bi kad je to popuno skinuta Yamaha... ;D ) Koji je vas komentar, zna li neko nesto o ovome? http://www.motoonline.ee/?id=1214&category_id=&product_id=14 http://www.americanlifan.com/lifan3/products.html Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, uzas kolicki je, vidi se tek na slici na kojoj neki decak sedi na tom motoru na prvom linkovanom sajtu. Neverovatno kakav promasaj a sve sanse da bude skroz lep i dovoljno snazan motor...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom 3 Napisano Februar 27, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: vrsac Prijavi odgovor kao problematičan ovi kinezi kolko su ludi jos malo pa ce i juga da kopiraju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan ... i tako kopiran ce biti bolji od naseg! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Iskusno oko odmah vidi da je u pitanju Kinez na kub.Vidi se da je jeftin.A to sto se tice veličine...Verovatno je kao sa onim Pheonix-om, "kopijom" CBR600 od 1600 evra...Motor mi je bukvalno do kolena...Ovo je za zezanje, za pocetnike mozda ali nikako nije ozbiljan motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan koliko para toliko i muzike...za te novce je odlican....nije ni zastava dobar auto,ali za malo novca...je odlicna....stvar ukusa...kao i svaka roba i ovo ce naci kupca,a i lepo izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja dobro preveo cenu sa prvog sajta u evre ovo ispada oko 4000...Ni u snu ne bi dao tolike pare za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan e sad cenu nisam gledao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8557 Napisano Februar 28, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja dobro preveo cenu sa prvog sajta u evre ovo ispada oko 4000...Ni u snu ne bi dao tolike pare za ovo. 4000 $ od 400ccm, onaj od 250 ccm je 2700$ sto i jeste cena i dosadasnjih kineza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Februar 28, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj klinac i nije bas klinac, sada je nemoguce odrediti kolko je visok ali izgleda kao prosecno razvijeni omladinac. Za put u dvoje taj "sisibar" moze da bude tesan ali za singl vozaca motocikl je pristojnih gabarita! A i u cenu bih uracunao KARDAN. Da motor ima kardan pogon, kinez ima kardan kao i BMW a znamo da je kardan dosta skup. Sudeci po slikama, ne izgleda jeftino, ima sve sto klasican danasnji coper ima, izduvi su prelepi (kako li zvuce?). Neznam samo kolko snage ovo daje, ali 400 kuba je 400 kuba, oko 30 najmanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aku 11 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: BG Motocikl: TDM 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja dobro preveo cenu sa prvog sajta u evre ovo ispada oko 4000...Ni u snu ne bi dao tolike pare za ovo. ako je cena 4000$ onda ni u snu ne moze tolika cena da bude u evrima...po mojoj gruboj proceni to je nesto manje od 3000 evra. Mislim da se ovde jedino isplati uzeti neki ATV cisto radi zezanja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Februar 28, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan Ma mene zanima da li su oni sklopili bilo kakav dil sa Yamahom, posto mnogo stvari ( oko 70 - 80% motora ) izgleda identicno kao na Viragu; ukljucujuci i agregat. Ko zna, mozda su kupili licencu neku zajedno sa alatima za proizvodnju...!? Ipak motor ne izgleda bas tako lose; sta vise. A to sto nije velikog gabarita... pa nije ni Virago 535! Ono sto mene navodi na sumnju da mozda cela stvar ima veze sa Yamahom je i cena, posto je prilicno... velika za kineski bike. Pogledao sam sad, posto nisam znao, i nasao podatak: "Yamaha made a XV125, XV250, XV400, XV500, XV535, XV700, XV750, XV1000/TR1, XV1100. The XV400 being the rarest of the breed." Nemam pojma, ako su nesto radili sa Japancima voleo bih da ga vidim... u najmanju ruku ;D Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa Keeway ima model supershadow od 250ccm na kome je sve identicno kao i na Viragu XV250. Jedino sto je zavrsna obrada dosta losija, ali koliko para toliko muzike. http://www.keeway.co.yu/proizvodi/PROIZVOD.asp?IDk=9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, za "iskusno oko" valja napomenuti da se danas dolar menja za euro u odnosu 1,5 - nikad manje. Mozda dodjemo do cene tako? Recimo jedva preko 2800 eura, ovde jos uvek imamo i skuplje modele od 250 ccm. Inace, zaista ne znam kako da sa one slike zakljucim da je to cudo zaista dugacko 2,2m. Koliki li je onda onaj decak na njemu? Nesto mi je tu sumnjivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko je pominjao dolare.Na sajtu lepo pise da je cena nesto preko 60000 EEK (Estonskih kruna koje se menjaju za evro 15.6:1), sto prostom racunicom daje cenu od oko 4000 EUR!Ko ne veruje, evo kursna lista krune. http://www.oanda.com/convert/classic To je cena u evropi, a ova u dolarima je u USA.Evo i cene u Italiji. http://www.encuentra24.com/clasificados-page-o107278-panama-316-en.html A povodom ove prozivke za iskusno oko...Pogledaj ga malo bolje, ne čini samo lep auspuh motor.Isto je ovo kao onaj Prince coper kom je najveci adut rol-bar ili Speed max, takozvana kopija CBRa koji je velicine pola normalnog motora i ima 4 brzine. To su motori za zezanje i za poziranje.A za te pare moze da se kupi sila od motora, al da ne ulazimo sad u polemiku "nov Kinez ili polovan Japanac". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8557 Napisano Februar 28, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan za model od 400ccm LF400 Colors: Burgundy/Black Engine Type: Double-cylinder, air-cooled, four-stroke Displacement: 399CC Starting System: Electric start Brake System (FRONT): Disc/Hand Control Brake System (REAR): Drum/Pedal Control Transmission System: 5 Speed, Manual Clutch Ignition System: TCI Maximum Power 20kw/8500r/min Maximum Torque: 22N.m/7000r/min Max Speed: 75MPH Max Loading Capacity: 330LBS L x W x H: 88.6" x 30.7" x 44.9" Wheel Base: 60" Dry Weight: 386 LBS Gas Yield: 1.36 GAL/100Mile Suspension (FRONT): Hydraulic Suspension (REAR): Hydraulic Spring Tire Size: FRONT 3.0 - 19 REAR 140/90-15 MSRP $3999.00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, iskusnom oku je promaklo da ima dva sajta, na drugom su cene u dolarima, to je bila poenta iskusnog oka a ne prozivka...ali sad, ako je to sva argumentacija vezana za iskusne ocima koijma ne promicu detalji koje mi neiskusni nismo ni u obrazlozenju moglid a procitamo, onda nema svrhe upadati sa odgovorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Aj da malo spustimo loptu, da se ne prozivamo oko gluposti.Kao sto sam rekao ta cena je za Americko trziste, postavio sam link gde se vidi da je u Italiji oko 5900$.A meni izgleda jeftino, kineski stil na ovakvim motorima mi nikako ne ide.Pokusavaju da iskopiraju poznate modele ali koriste jeftine materijale...I naravno dobija se losa kopija.Ja bi bas voleo kad bi ovaj motor bio extra, da vozimo novog Viraga za 4000e ali iz dosadasnjih iskustava sa sličnim motorima koje sam prvo vidjao na slikama pa se onda sretao sa njima uzivo mislim da ovo nije toliko dobro koliko izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, e tu se slazemo, nijedan nije tako dobar kao sto izgleda...ali izgleda a malo kosta, to je poenta. Kada to covek razume i shvati pre nego sto ga kupuje, onda ce ustedeti sebi sve, i vreme, i novac i zovce, bas sve/ Ipak, ako kosta igde 4000 eura, onda to najverovatnije nije vredno tih novaca. Tako to ja vidim, jednostavno, te novce treba dati za nesto upotrebljivije (da opet ne ulazimo u raspravu novo Vs staro), ali za cenu od $4000, to mi zvuci prilicno OK. Jeftini materijali? Da. Jedini je problem sto sam vec isuvise japanaca video sa takodje jeftinim materijalima, ne u meri kineskih, ali jeftinijim nego ikada ranije. Malo samo kvalitetniji kinez bi za razliku u ceni itekako bio konkurentan japancu ali obzirom da su vecine fabrika u Kini vlasnici bas Japanci, tesko da cemo tu razliku doziveti uskoro. I naravno, uvek ostaje problem performansi, ako hoces zestoko i brzo, nista od kineza. Mene, ustvari najvise intrigira da li je moguce da onako mali izgleda taj motor a u opisu mu stoji duzina od celih 2,2m jer i Virago i Rebel su varijante upropascene ponajvise bas dimenzijama. Prilagodjeni su estetski samo vitkim i relativno niskim ljudima a ovo mi zvuci kao jos jedan iskorak unazad u istom smeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan e tu se slazemo, nijedan nije tako dobar kao sto izgleda...ali izgleda a malo kosta, to je poenta. E, zato sam ja rekao ono "iskusnom oku".Ovaj motor na prvi pogled izgleda sasvim lepo i kada ga na ulici vidi neko ko se ne razume u motore nece ni primetiti da to nije Honda, Yamaha...Da pojasnim to, da me ne shvatis pogresno, niti ja mislim da sam nesto puno iskusan niti da ovde ima neiskusnih. Kod Kineza je cena najveci adut, zato se ne moze ocekivati nista posebno.Slazem se i da bi Kinezi mogli da naprave motor koji bi bio konkurentan nekom Japancu iz klase, verovatno malo lošiji ali sa druge strane i malo jeftiniji, ali oni kao da to ne zele...Oni jure samo sto jeftinije, spustaju cenu na račun kvaliteta.Mozda nekad u buducnosti to bude drugacije ali sada je tako.Ovaj Kinez sa svojih 400ccm po meni je rame uz rame sa Japancem od 250.Ali ne verujem bas da ce ova masina moci da pregazi koliko pregazi jedan Virago ili Rebel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...