Jump to content

Moto Zajednica

Nece da upali

Recommended Posts

• U prolazu, 60 postova

Izvadio sam motor (Sprint Max) iz garaze i nece da upali, pokusao sam i na kurblu al nece ,zvao sam majstora kaze da je to normalno kad ga dugo ne vadim i da to ima neke veze sa gorivom i karburatorom, mislim ja to ama bas nisam nista razumeo pa ako neko moze da pomogne bio bi veoma zahvalan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

1. proveri da li ide gorivo (skini crevo i odvrni slavinu)

2. da li svecica daje varnicu?

za pocetak toliko

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

skini crevo koje ti ide sa slavinice u karburator, i otvori slavinu. Ako curi gorivo znaci da si eliminisao dotok iz rezervoara, filter u rezervoaru i slavinicu

izvadi svecicu, ocisti je, stavi je u kapicu na kablu koji inace stavljas na svecicu. Prosloni svecicu na cilindar motora tako da navoji svecice dodiruju cilindar. Pazi da drzis za gumenu izolaciju. Zakurblaj (najbolje da imas jos nekoga ko ce da zakurbla dok ti pridrzavas svecicu). Ako daje lepu varnicu, onda si eliminisao i svecicu i kablove. Ako ne daje varnicu, promeni svecicu i probaj ponovo.

Ako su obe stavke ok, onda najverovatnije imas problem u karburatorima ili podesavanju paljenja.

koji je to tacno model i godiste? mozda imam servisno uputstvo

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

kada skines crevo sa slavine nece ici gorivo posto je na njemu vakum slavina i ne pusta gorivo dok ne upali.skimi filter vazduha to nije tesko i uspricaj spricom malo goriva u karburator i pali,,,ili pali na kurblu iskljucivo bez gasa dok ne upali,,,,ali malo ces se namuciti......ima cale takav motor tako da ti pricam iz iskustva

• U prolazu, 60 postova

Ispusti staro gorivo iz casice na karburatoru(na samom dnu casice,obicno mesingani sra),pa ga onda verglaj(kurblaj) dok ne povuce novo.Mislim da se stari benzin "pretvorio" u vodu.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ako vec nista neznas,nista ni necackaj,nego zovni nekog majstora mozes i obicnog mehanicara,nekog drugara d pogleda ,,i nek sipa malo goriva spricem u cilindar stavite  novu svecicu i pali ,,,,

Guest babyboy

AKUMULATOR! Jel vergla kako valja? Kolko znam Sprint Max nema slavinu. To ti je "nezgodno" upakovan skuter pa je cackanje za laika nepreporucljivo! Zovni nekog iskusnijeg da pogleda - ili pravac servis!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja