Jump to content

Moto Zajednica

БањаКовиљача,Лозница,Гучево,Манастир Чокешина

Recommended Posts

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

У последње две недеље,као што је некима познато ,био сам сам,жена и деца на мору,а ја на годишњем...шта рећи,сем идеално за реализацију неких вожњи дуго планираних...Провозали смо Ђердапску магистралу са делом Румуније,посетисмо Бања Луку,међутим,остаде ми још који дан,и нешто новца,па реко штета је не искористити!!! Наиме,већ дуго планирам,такорећи,лажем свог школског друга да ћу га посетити у Бањи Ковиљачи,где живи и ради... па реко ето повода... такође је остало још од јесенас,спомен костурница Гучево поводом 100годишњице од 1.св.рата и Манастир Чокешина... договорим се ја за посету са мојим школским и кренем јуче око 8 сати преко Ф.Горе на Шабац,па правац Лозница,где су ме домаћински дочекали на доручку... Пут ША -ЛО у јако добром стању и веома се лепо вози...

ad.jpg<br style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18.479999542236328px;"><br style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18.479999542236328px;">

aaad.jpg

Касније ме мој другар Иван води до Бање и ту доживљавам изненађење веома пријатно...а то је била сауна,џакузи и купање у термалном базену спа и велнес центра ове бање.После купања кафица у здању из времена Краља Петра Првог...

addda.jpg

adada.jpg

adda.jpg

addaaa.jpg

aaada.jpg

Одмах поред Бање води пут у брдо... добрих 10км кривина ,све густије и густије шуме,мада пут је у реконструкцији,веома лош на појединим деловима... када смо се попели,одједном нешто као да је већ виђено,али не није то Текериш,то је спомен костурница Гучево,сличне кострукције доста подсећа на споменик церским јунацима... споменик нашим палим борцима у првој битци у Првом св. рату... велико страдање нашег народа како војске тако и цивила који су зверски били мучени и убијани од стране аустоугарске војске...

adada.jpg

acca.jpg

acc.jpg

accc.jpg

acccc.jpg

aca.jpg

После одавања поште јунацима на Гучеву,правац Дрина,мало обиђосмо обалу и одосмо у ''Сунчану реку'' на ручак...место интересанто за посетити,нешто као етно село,ресторан просечан ништа посебно,услуга такође...е цене мало јаче...

acccc.jpg

ab.jpg

abb.jpg

abbb.jpg

После ручка ред је да се заслади,па смо отишли до центра Лознице на сладолед... веома сређен и симпатичан градић... почеше опет неки облаци да се тмуре... а треба и манастир посетити и стићи кући до мрака,па се лепо поздравих са мојим школским захвалих на гостопримству и кренем полако...

Док сам дошао до Мачванског Прњавора и одвојио се десно за Чокешину већ је кренуо да ме бије пљусак а не дуго за њим и град... ја возим све спорије ал они ударају све јаче... рекох себи '' идем не стајем,па шта буде...'' како залазим у брдо тако ми пут пресецају блатњаве бујице које једва прелазим ,али ипак прелазим... и после агоније угледам манастир и сад је све остало иза мене....пошто нисам стигао да навучем опрему за кишу,био сам толико мокар да се све буквално цедило са мене... када су ме угледале монахиње,у чуду су биле,питају одакле ја ... ја им испричам онако цедећи се,оне се крсте и моле Бога да ми да среће и памети...упалих свеће, остадох на вечерњем служењу...таман да се оцедим мало..

a.jpg

aa.jpg

.навлачим кишну јакну на полумокру мајицу и крећем... међутим хладно ми само са кишном јакном,али нема везе... до Шапца сам стигао... навучем ону мокру јакну преко оне кишне и наставим даље... би ми топлије за дивно чудо... а киша пада све време кад слабије,кад јаче,али пада...и ко уз он ствар гужва,камиона колќо 'оћеш!!! Како прелазим Ф.Гору тако се кезим ... контам кући сам...и још једном сам успео по киши да се довезем жив,здрав и весео!!! Атлантик опет бриљирао,овог пута оф роуд у правом смислу те речи је прегазио како какав ГС адв.1oda.gif,потрошња испод 4 л на 100км..Ето нових 315км ... нове дестинације,планиране и остварене,евоциране лепе успомене из средње школе... потврда да стара пријатељства никад не престају без обзира на даљину и не виђање !!!

МАКСИ ПОЗДРАВ!!!1zdravo.gif

• Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja