Najzli 216 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan "Motorom nikada ne idem nakraćim putem". Inspirisan razmišljanjima Robetra M. Pirsinga. Mogu da vidim na svom satu, ne pomerajući ruku sa leve ručke da je pola devet ujutru. Čak i kada vozim sto killometara na sat, vetar je topao i vlažan. Kada je ovako vruće i sparno u pola devet, pitam se kako li će tek da bude u podne. Vetar je prožet oštrim mirisima livade pored puta, nalazimo se u Mačvi i oko nas su velika polja kukuruza i svuda oko nas se pojavljuju bašte, ponegde plastenici. U naseljenim mestima, ograde su pored puta, a kuće su zaklonjene voćem. Put je skoro renoviran i dok prolazimo kroz senke drveća, vazduh iznenada postaje hladniji. Čim izađemo iz senke, kao u topli jastuk, udarimo u vreli talas koji je na nas bacilo sunce. Ponegde naletimo na velike bare pored puta, i na ivicama vidimo pačiće. Eno je, vičem Nataši, ona mi odgovara da me nije čula. Nema veze, previše je zadubljena u okolinu, verovatno će mi uveče pričati o patkicama koje je videla usput. Kada putujete motociklom, način na koji posmatrate okolinu je potpuno drugačiji. U automobilu, uvek ste u nekoj kutiji, naviknuti na televizor, posmatrate prozore kao TV ekran, ne vidite titlove, nema voditelja i put se najčešće svodi na dosadno gledanje sa strane, sve dok slike ne postanu amorfne slike sivo zelenkaste boje koje prestaju kada stignemo, što je krajnji cilj. Vi ste pasivan posmatrač i sve što promiče pored vas je nezanimljivo i uokvireno. Na motociklu tog okvira nema. Nalazite se unutar slike, postajete deo prizora, niste više gledalac i taj divni osećaj prisutnosti vas potpuno obuzima. Taj asflat koji struji desetak santimetara pod vašim nogama je nešto stvarno, ista materija po kojoj hodate, tako mutna da na njoj ne možete da držite pogled ali možete da spustite nogu i dodirenet je kada god poželite, i sve to zajedno, kao iskustvo nikada ne bledi iz svesti. Vi ste put, livada, kukuruz, potok i pače. Ušli ste u sliku, postali deo nje. Putevi koji oslobađaju. Dugo nam je trebalo da shvatimo, videli smo ali nismo uviđali. U krajnjoj liniji, navikli smo da ne vidimo. Život u velikom gradu jednostavno nam oduzme svu slobodu koju tražimo. Ipak, kada smo Nataša i ja spoznali tu slobodu, shvatili smo da nas više ništa neće moći da odvoji od tih puteva, od ljudi koji često uz odgovor na pravac kažu i po koju reč više, srećni što mogu nekome da ispričaju svoj život, dane, sreću, tugu. KOnačno razumem oca i dedu zašto su snove poklonili napravi koja spaja dva točka. I putevi spajaju, ali samo ako se koriste na pravi način. Hteo sam sve to da ispričam Nataši. Na motociklu, ipak ne vodite dugačke razgovore, sem ako ne volite da se derete. Umesto toga provodite vreme opažajući stvari i razmišljajući o njima. O pejzažima, zvucima, o vremenskim prilikama i stvarima koje pamtite, o motoru i mestu na kom se nalazite, razmišljate o stvarima dugo, bez žurbe i osećaja da gubite vreme. Samo sam uzdahnuo srećan zbog svega, u tom trenutku Nataša me polako stegnu oko struka naslonivši kacigu na moja leđa... .... Mislim da smo svi mi srećno ljudi što vremenom postanemo delovi ulica, parčad prirode, kamenčići kraj puta, oblaci na nebu, motoristi na drumu. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Februar 12, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan Odlican text!!! Zbog emocija koje je covek lepo napisao, i volim motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je jos neko citao Pirsigna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 216 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Tek kasnije sam video da je u pitanju gospodin sa prezimenom Pirsig a ne Pirsing kako sam ga ja nazvao Ovim putem mu se izvinjavam. ;D najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Februar 12, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan neverovatno dobar text :) bravo Najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Odlican tekst, zato ja ne volim da idem autoputem vec samo sporednim putevima jel se putuje sporije i sve se zapazi... A cega sve moze da se seti dok vozi motor to je cudo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Februar 13, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ehh, kad ce vise to prolece... Najzli tekst je super! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Februar 13, 2008 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan I tako, na poslu, dok citam tekstove zamisljam da se vozim. Samo da se produzi malo dan. Cestitam Najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, Najzli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I na mene je taj deo knjige ostavio najjaci utisak! Mislim da si savrseno opisao zasto volim voznju motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Februar 14, 2008 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan Smajli koji je ostao bez teksta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2334 Napisano Februar 14, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Bravo... Phaedrus ne bi lepše napisao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Februar 15, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo cu da odstampam i pokazujem svima koji me cudno gledaju zbog toga sto volim 2 tocka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Februar 15, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Odusevljen!!! [smajli koji se klanja] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Motorista na drumu zna znacenje rijeci ZIV SAM zato sto Motorista na drumu ZIVI Motorista na drumu osjeca okolinu zato sto Motorista na drumu jeste dio okoline Motorista na drumu postuje zivot zato sto je Motorista na drumu ranjiv Motorista na drumu uziva zato sto Motorista na drumu ne zuri da stigne Motorista na drumu voli zato sto Motorista na drumu ne zna da mrzi Motorista na drumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Februar 16, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Najzli aj ti lepo napishi knjigu, kad ti vec ovako lepo ide, pa da oni koji ne znaju shvate :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Februar 16, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Divno Najzli !!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan najzli, nemoj bre da ljudima kvaris predrasude o bajkerima kao masnim, zadriglim i smrdljivim burićima piva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
outlawbg 0 Napisano Februar 17, 2008 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Extra ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Februar 18, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan KAKAV TEKS I OVA PESMA SAV SAM SE NAJEZIO TO TREBA ISTAMPATI PA POLEPITI PO GRADOVIMA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...