Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc pri kupovini kawasakija en 500

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova

Pred kupovinom sam ovog motora. 93-e je godiste i jako dobrom stanju,presao 21000km,registrovan je i kupujem ga od vlasnika.Cena je 2000e.

Nesto mi se cuje u motoru,kao da su ventili,tako bar vlasnik kaze,pa sam ja to hteo ipak da proverim kod majstora,jer sam cuo da moze biti i lanac cija je popravka jako skupa. Na sta bi jos trebao obratiti paznju pri kupovini ovog motora? I jel zna neko nekog zaista dobrog majstora iz Beograda?

post-2233-12878993559081_thumb.jpg

post-2233-12878993559579_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Prvo, za taj motor to nije puno. Drugo, vjerovatno (90%) ti se cuje lanac i treba spaner nastelovati. Ako je to a vjerujem da jeste, 10 min posla sa pranjem ruku ;D Ne treba da te brine mnogo...

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

ako je stvarno preshao 21000km ne bi trebao lanac bregaste da je otishao ili da se sluchajno chuju ventili...

ili je vracena kilometrazha ili ga nisu mazili  :-\

otvori chetvoro ochiju pogotovu shto se neshto chuje...

P.S. lanac bregaste je dosta jeftin za en 500 tako da nemoj to da te plashi ako je to u pitanju... a i kod njih se malo vishe chuje lanac, ali zdravo i ujednacheno...  ;)

• U prolazu, 55 postova

Zare,zar se jos nisi odlucio?

;) Pa kao sto vidis.Svaki dan imam pitanje za neki drugi motor,ali definitivno cu uzeti ovaj samo ako je to zveckanje nesto banalno-ne bih voleo da u startu placam silne popravke. Sta mislite koliko kostaju popravke ako je u pitanju lanac,ako su u pitanju ventili,spaner? Jel zna neko nekog dobrog majstora u bg-u? Ja sam nabavio telefon od majstor Radeta(Kocka) na Zvezdari i cuo sam da je najbolji,ali i da je zato prebukiran,a hteo bih sutra da proverim motor i da dam coveku pare i da se zavrsi ova moja agonija  :) 

Sto se motora tice-decko kaze da ga je on uvezao iz nemacke,ima svu dokumentaciju,servisnu knjizicu...Mislim da je taj motor radjen za Americko trziste jer mu je brzinomer u miljama i pali far i stopaljku sam kada se upali.Evo jos neke fotke

post-2233-12878993560155_thumb.jpg

post-2233-12878993560613_thumb.jpg

• Drug član, 1414 postova

Prvo, verujem da je taj motor presao malo vise kilometara od navedenog, no to je manje bitno. Ako se cuju ventili i lanac to nije opasno, ali ako je u pitanju kuckanje u maloj pesnici, ili ako je radilica riknula to vec predstavlja "mali" problem. Gde ti se nalazi taj motor?

• U prolazu, 55 postova

Prvo, verujem da je taj motor presao malo vise kilometara od navedenog, no to je manje bitno. Ako se cuju ventili i lanac to nije opasno, ali ako je u pitanju kuckanje u maloj pesnici, ili ako je radilica riknula to vec predstavlja "mali" problem. Gde ti se nalazi taj motor?

Po cemu zakljucujes da je vise presao?Jel si video po necemu na slikama ili? Ta kilometraza je u miljama,znaci kada se pretvori u kilometre to je negde oko 24000km. Motor je u Beogradu. Jel imas neki predlog?  :)

• Drug član, 1414 postova

Dosta je zut auspuh a i tesko da je motor prelazio godisnje samo 1800km. Neka te to ne brine, ako je dobra masina nije frka i da je presao 50000km. Predlog je da ti pomognem time sto cu pogledati motor zajedno sa tobom ako nije mnooogo daleko od zvezdare, jer ovih dana imam puno posla.

• U prolazu, 55 postova

Dosta je zut auspuh a i tesko da je motor prelazio godisnje samo 1800km. Neka te to ne brine, ako je dobra masina nije frka i da je presao 50000km. Predlog je da ti pomognem time sto cu pogledati motor zajedno sa tobom ako nije mnooogo daleko od zvezdare, jer ovih dana imam puno posla.

Bio bih ti veoma zahvalan na tome.Ja sam hteo da oteram motor do majstora Radeta(Kocke),ali on je prebukiran,pa zna znam da li ce moci da me primi,a i ovaj decko koji prodaje motor ne moze pre 16h,jer radi do tada,a motor se nalazi u auto komercu(salon pored auto puta),tamo gde je steco,pre autokomande.Ne znam kada bi ti mogao,jer ja planiram to sutra da resim.Poslacu ti ja moj broj telefona na pm pa mi se ti javi sutra ujutru ako nije problem  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja