Jump to content

Moto Zajednica

problem sa neutralnom brzinom na zx10r,04/05

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: sv 650s 05,ninja,sprint phantom

imam problem sa izbacivanjem menjaca u neutralnu brzinu ,onda bi trebalo da pokaze na tabli zelenu lampicu(N) kada podignem copavu i startujem motor trebalo bi da se upali..imao sam problem sa tim i sada uopste nece da pokaze na tabli neutral iako je motor izbacen i nemogu da ga upalim zbog toga..kazu da postoji neki davac ili automat sta vec te neutralne brzine na levoj strani kod agregata blizu sipkice menjaca ,treba da se otvori poklopac i da se to ocisti i vrati i da bi trebalo da opet svetli zeleno kad je izbacen iz brzine ..ali neznam koji tacno poklopac da otvorim ako neko ima iskustva ili se razume dobrodosla bi mi pomoc hvala unapred :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Ja sam imao isti problem na Hondi. Morao sam da skinem davac polozaja menjaca tj neutrala (ne znam sad majstorski termin)i da zamenim malu mesinganu podlosku sa tanjom. Isti davac vracen nazad i sad je sve perfektno. Mislim da je to bolje ostaviti nekom majstoru da popravi posto oni imaju i gomilu ovih podloski raznih debljina.

Pozdrav

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

nadji teme gde su ljudi ugradjivali pokazivac brzina, tamo ces videti kako taj deo izgleda jer se on skida i modifikuje

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: sv 650s 05,ninja,sprint phantom

resio sam taj problem skinuo sam sa leve strane agregata kod sipkice menjaca jednu malu deklu,tu se nalazi senzor neki a ispod taj davac rasturio sam se i zamenio samo oprugu koja je bila,stavio sam drugu od hemijske olovke,neki kazu da tu treba i kuglica da bude koja ide do motora,a na drugoj strani se nalazi kao neki grafit ostalo nista nisam dirao,sastavio i upalio,za sada radi i funcionise,ako bude opet zezalo moracu i tu kuglicu da ubacim sta god :D uglavnom hvala na savetu.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja