Okin 21 Napisano Jun 1, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Modriča Republika Srpska Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan ... ...Nakon skidanja svjećica na klipovima su vidljivi tragovi blata (talog). Nakon što smo dopunili akumulator i osušili alnaser, u nekoliko navrta smo sipali benzin kroz otvore za svećice i verglali motor (naravno direktnim paljenjem releja za alnaser)kako bi isprali što više mašinu. Bukvalno nakon toga bi iz kartera ispuštali zamuljeni benzin, gustine ulja. ... Znaci u cilindrima i na klipovima blato (, a u blatu kamenje), a vi verglate? Da nece to izgrebati zid cilindra? Vjerovatno si u pravu, ali vjeruj mi da se posle ovakve katastrofe, jedino možeš biti siguran da je sve ok ako rasklopiš sve do zadnjeg šarafa, i zamijeniš svaki ležaj. Potencijalno tog blata (kamenja) ima u svakom dijeliću mašine. S'obzirom da je čovjek ostao bez svega (dva auta, motora, namještaja, odjeće i drugih stvari), vjeruj mi da ni na zadnjem mjestu nije nabavka novih dihtunga i dijelova za motor. Ovako smo ga očistili koliko je bilo moguće, isprali nekoliko puta benzinom, i dva puta zamijenili ulje. Nije kao iz fabrike, ali bar ima čime da se vozi dok se auta ne poprave. A to je tek priča za sebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6032 Napisano Jun 2, 2014 Drug član, 2782 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... a za ostale ne verujte bas u sve sto se na forumima pise, narocito razmisliti o savetima ovih sto iz tople sobe savetuju skakanje u hladnu i prlajvu vodu, mnogo sam ih se nagledao koji su, ali zbog spasavanja porodice i ljudi, ovih dana gazili tu vodu danas pisaju krv pa..!! http://www.moto-berz...-nakon-poplave/ Ovo što su napisali je poprilično bezveze.... Da proveriš da li rade svećice? Pa ako je bio ceo pod vodom, ja ga ne bih verglao neko vreme.... Dok ga celog ne rastavim i sastavim. Medju najvećim abrazivima je prašina (pesak). Cilindri, ležajevi, bregasta, uljna pumpa, pločice.... jooooj, pa sve pokretne delove treba oprati! Užas! A oni napisali auspuh!!!! Najmanje bitna stavka na celom agregatu! Nije lako nastradalima.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan danas jos jedan uspesno spasen,pali radi, jes ono 9litra ulja otislo i poslednjih 3 za na dalje do servisa i gomilu muka al vredelo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kraljevic Marko 93 Napisano Jun 13, 2014 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to odmah iscupao iz garaze ako je bezbedno naravno. Posle toga promenis ulje, filter za vazduh, gorivo ako je voda dosla iznad rezervoara, skines svecice i izverglas ako je usla voda u cilindre i to je to. Eventualno proveris akumulator. Palis i vozis. Hocu da ti kazem da to nije nista strasno. Aca pn je na prvoj strani sve objasnio!!!! Licno sam gledao ceo proces kod jednog mog prijatelja koga je zadesila ova nesreca, poplava. Covek ima dva motora. Voda je kroz auspuh usla u cilindre i karter. Znaci voda je posle povlacenja ustala u karteru, cilindrima i auspuhu. Kada je odvio da ispusti ulje prvo je izlazila samo voda jer se nije izmesala sa uljem. Ulje je bilo iznad vode u karteru. Verganje sa skinutim svecicama se izbaci voda iz cilindra, i skidanje i ispustanje vode iz auspuha. I susenje elektronike do besvesti... Sreca pa mu nisu bili akumulatori na motorima. NEMOJTE DA PALITE dok ne promenite ulje(citaj vodu) u karteru. A ima je i u cilindrima ,filteru i auspuhu. OBAVEZAN postupak koji je Aca pn pisao. Ne preskacite nista. Nadam se da ce svi spasiti svoje masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...