Jump to content

Moto Zajednica

Slađan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Petrovac na Mlavi

Poslednji posetioci profila

132 profile views

Slađan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

13

Reputacija u zajednici

  1. Posle 150 krivina i zavrzlama... Registrovan
  2. Dobrodošao. I ja se registrovao pre par dana, ako sam dobro shvatio da nemaš nikakvog iskustva moj ti je savet što se motora tiče jevtiniji motor i u ceni i u održavanju (delovima). Moraš da računaš na padove obavezno, jer ko ti kaže da nije pao sa motora taj nije ni vozio , i pamet u glavu, što se vožnje tiče polako, najgori i fatalni su padovi kad naučiš da voziš. U auto školi ti mnoge stvari ne kažu, druži se sa starijim vozačima, pitaj, slušaj i upijaj, uči na njihovim iskustvima. Ima tu masne farbe na pešačkom,bela linija, blato iz traktora na putu, rizla, pesak u krivini, vazdušni udar kada te pretiče šleper i obratno, puno stvari koje nisu ništa za auto a pogubne za 2 točka. Uglavnom ako voliš motore sve ćeš naučiti lagano. Sad, nadam se da te nisam smorio i obezvoljio , u zdravlje i sa srećom.
  3. Sad mi je puno lakše a i jasnije oko toga. Zbog auta sam i bio u rebusu, čuo sam da je u CH sasvim normalno putovati na posao 50-100 km pa računam da se tu bije kilometraža . Ja lično bi u toj situaciji putovao motorom sve dok vreme dozvoljava napravio bih bar 300k . Auto samo kad mora. Sad kad uzmem u obzir ove nove info logično mi je i realno da je kilometraža prava.
  4. Ovaj je 90 i nešto preko, nisam siguran tačno, registrovano sam da je malo ispod 100k. I da je 200k nije mi problem ako je održavan za RT sam čuo da idu i preko 500k. Izgleda dosta dobro na oko za te godine 10tka, još sam u fazi opreza da se ne opečem, šta znam, 99% ću ga kupiti pa što se kaže - s'verom u boga . Svakako ću videti neko realno stanje kad se poskidaju plastike da zamenim ulje u kardanu i da ga malo doteram. Generalno sam se pitao koliko je realna km za 23-24 godina. Kod mene bi to bilo puno više...
  5. U pravu ste obojica, ja gledao ovog RTa ponovo, za te godine očuvan top. Da je više vožen vrv bi se videlo na njemu. Da ne izađem iz teme oko 100000 ima logike da pređe toliko za 20+ godina.
  6. Po toj logici ok. Ja živim u malom mestu, jedno vreme sam išao na posao skuterom, 3-4 km do posla, i nazad, po doručak, do prodavnice... Pravio sam 10 do 20 km dnevno, doduše vozio i po kiši, u svakoj prilici, izlazilo mi oko 3000 godišnje bez da sam mrdnuo van mesta. Da je veći motor pa da sam išao za požarevac, bg, ns kad mi je trebalo pravio bih minimum 10000 garant. Zato mi je čudno. Kao što rekoh (ja sam iz petrovca na Mlavi) meni su 4 odlaska u bg 1000 km. Ajd u toku meseca da odem 4x to je 1000x7 meseci to je 7000x20 =140000 minimum. Što mi je bg na sat i po vožnje plus ovako po gradu i oko njega, pa neka duža tura... Kao da tamo po CH drže motore za ukras . Ne znam, kupujem jednog takvog pa ću videti. Svakako ne postoji način da se to proveri ( ili ga bar ja ne znam) jbg. Ja bih za 20 godina napravio puno više ali nismo svi isti.
  7. Možda nije za ovu temu al da pitam za još nečije mišljenje. Koliko je realno da putni motor za 20+ godina pređe oko 100000 km? Ovih dana gledam neke bmw 1100 rs i rt, svi su oko stotke, gore dole. Pa ja da dođem 4 puta do bg što i nije neka vožnja nekad mi se desilo to u nedelju dana, ubio sam hiljadarku. Totalno mi nerealno deluju kilometraže.
  8. Tako će biti i kod mene 99% pogotovu što sam imao komentare tipa kriza srednjih godina , kako ženi da objasnim da prva ljubav zaborava nema , sa 11 god sam vozio apn 4 sedište mi bilo u visini grudi i penjao se na betonski blok da sednem. Elem pri kupovini prvog ozbiljnog motora moram da ispoštujem lepšu polovinu, cenim da ću se prebaciti na nešto okretnije ako prestane potreba za komforom suvozača
  9. Inače da sam solo RT 1100 bi kupio tek za 10tak godina
  10. Iskreno kod RT mi malo smeta gabarit i težina a to je neophodno ako se hoće komfor i udobna vožnja za mene i suvozača iskreno meni će uvek nešto da fali . Obzirom da druga godina kako kupujem a nikako da kupim sad sam na ivici... Inače sam visok 187, kad sam probao viraga 535 kolena mi na 5-10 cm od volana. Nekako mi nizak... RT mi masivan i težak, CS da je malo veći... i tako... 99% ću kupiti ovog RT 1100 da ga provozam ovo leto pa ću videti. Ići ću ponovo da ga pogledam pa ću izbaciti neku sliku da čujem po neko mišljenje. Isto mi je problem što je uvoz CH ide na ime pa mogu da ga probam po dvorištu i sokacima... Nije registrovan i svaki izlazak na put je rizik a i ovaj lik što mi prodaje ga nije vozio, sad mu radi papire... Kao što rekoh na početku što više gledam sve manje vidim
  11. Hvala, još kad bi znao šta hoću... Najviše me brine da ne kupim motor pa da ga posle sezone kačim na oglase i prebacujem sebi što nisam uzeo nešto drugo. Odvalio sam se od čitanja ovde na forumima... Iskreno da mi nije lepše polovine bio bi to CS na keca. Ovako za put u dvoje koliko vidim iz tuđih iskustava a i u skladu sa budžetom koji mogu da odvojim za ovaj užitak1100 RT mi je najbolja opcija što se tiče putovanja, udobnosti, komfora, zaštita od vremenskih uslova - vetar, hladnije vreme... ( bitna mi je i za suvozača). Prihvatam i predloge i sugestije ali koliko vidim čitajući po netu vrv je to to. Osim što mi je frka da se ne pokajem frka mi je i da se posle registracije ne pojave kvarovi koji bi me finansijski zakopali, tj da mi motor izveze bar do zime, pa kad parkiran mogu da ga malo doteram ako šta bude trebalo.
  12. Hvala na dobrodošlici . Od prošle godine sam nišani virago, 535 ili 750, gledao skoro neke i odustao... Prebacio se na turing, pa gledao neke ymahe xj900 diveržn mi bile zanimljive i to sam ohladio pa sam sad u fazi bmw 1100 rt ili rs. Danas gledao neke uživo. Nekako sam došao do toga da mi je najbolja opcija kardan i vazdušnjak, vazdušnjak i ne mora ali kardan mislim da je tata. Da napomenem da mi je kupovna moć oko 2000 pa gledam i u skladu sa tim. Sad, upalio me jedan rt ide na ime, švajcarac,danas sam ga gledao čovek traži 2300, mislim da vredi te pare. Ide sa koferima, bočnim i zadnjim, ima rolbarove, visok vetrobran sa el podizanjem... i u korektnom stanju. Prešao oko 100000 što kako sam čitao nije puno za njih. Trenutno sam zagrizao debelo za njega.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja