Jump to content

Moto Zajednica

ziks

Članovi
  • Broj tema i poruka

    110
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: ziks

  1. Naručio ga na nekoj akciji za Black Friday online u Motocardu prošle godine
  2. Imam alpinestars chrome street već godinu dana i prezadovoljan sam. U vecini slučajeva prvi izbor za po gradu, i okolini. Nije vruć, od 20 do 30 stepeni ga koristim, za preko mesh. Jako je udoban i izgleda kao pravi duks sa ok zaštitom.
  3. ziks

    Shark Spartan RS

    Ima novi vizir, kao spartan GT. Slobodno mogu da kažem da je to najbolji vizir od svih kaciga na tržištu.
  4. ziks

    Shark Spartan RS

    Moram samog sebe da citiram jer nije rpha 70 toliko loša koliko sam je nacrnio. Kako sam promenio motor i presao na adv, sve češće nju koristim u odnosu na spartan RS, nekako mi više leži. Neverovatno koliko položaj sedenja i vrsta motora utiču na osećaj kacige. Tako da za naked spartan RS sve preporuke, za touring hjc. Bar iz mog iskustva.
  5. ziks

    F900GS

    Ne bih se složio, onda bi mogao da kažeš svaki motor koji ima okrugli far je identičan. Mada se slažem da je transalp izgledao ovako ne bih imao ništa protiv :-)
  6. Nije M, to je tzv Trophy kolor šema . Iskreno na prvi pogled mi je bio WTF?? Sada mi se sviđa. 1250 već deluje zastarelo po dizajnu u odnosu na 1300. Biće to popularan i ne sumnjam vrhunski motor. Videćemo u 17h.
  7. ziks

    F900GS

    Dok ne "uđe u oko" . Realno nije lako napraviti dopadljiv adv motor, pogledaj samo vstromove(650 i 800), apriliu tuareg, pa i transalpa. Meni su desert x, tenere i africa twin jedino lepi, mada je i to mnogima diskutabilno.
  8. ziks

    F900GS

    Provozao transalp i f850 jedan pa odmah drugi i kupio gs. Super je honda i sve, agregat ima lepsi zvuk na leru, ali je zavrsna obrada i udobnost na bmw-u nivo iznad.
  9. ziks

    F900GS

    Danas bi BMW trebalo da predstavi F900GS i verovatno jos neki model. Po naslovnoj slici deluje da ce biti vise enduro a manje adventure u odnosu na f850gs. Ostaje da vidimo, premijera je za par sati
  10. Uskoro bi trebalo da izadje svart 901, ako ga tako budu nazvali.. pa eto
  11. Hvala, gde si ih pogledao? Vidim da ih u Beogradu skoro nigde nema na stanju.
  12. U odnosu na ostale, cena skoro duplo niža. Jesu li toliko loši ili su best buy trenutno? Ima li neko iskustva s njima? Kofer LS2 ALU crni 35L MOTOBIKESHOP.RS
  13. f850gs? ja ga kupih pre neki dan, nije za off kao ktm ili tenere ali je zato za put fantastican, mada i van asfalta nije los.
  14. ziks

    BMW F750 GS

    @Herr Kakva su iskustva posle toliko godina? Za par dana treba da preuzmem f850gs pa me interesuje iskustvo nekog iz prve ruke. U prinicupu su to isti motori...
  15. ziks

    Shark Spartan RS

    Koristim spartan RS i bukvalno nijednu od ovih zamerki nisam primetio. Iskreno mi deluje kao da je za pogresan oblik glave kaciga, mada ti kazes da ti njihovi modeli odgovaraju. Bas volim sto se naocare spustaju na temenu, moze s obe ruke, to mi je plus kod njih. Gornji lufter je fiksiran, uopste ne leluja. Proveri da nije do konkretne kacige neki feler. Ispod kacige ne ulazi vetar ni malo, izuzetno je tiha zbog toga i time sam bas odusevljen. Jako cudno da imamo toliko drugacija iskustva.. Po tome se vidi da nema pravila, sve je individualno a retko gde mozemo da probamo kacigu pre nego sto je kupimo.
  16. ziks

    Shark Spartan RS

    Obrati paznju samo jer je GT Air za touring motore a RS vise za naked. Najaerodinamicnija je kad si malo nagnut napret. GT Air je pravljena za uspravniji polozaj. Drug ima GT i primetio sam jednom kad mi je dao da probam da zvizdi. RS hoce nekad da zvizdi kad se otvori lufter za bradu, ali ne u svakom polozaju.Ja je skoro stalno vozim sa vizirom otvorenim na prvi klik. Sto se utisaka tice, vidi se da to ipak nije kvalitet kao SHOEI ali daleko od toga da je losa. Najvise mi se svidja koliko je tiha. U odnosu na RPHA 70 nebo i zemlja. Treba paziti na kopce koje drze lajner, ta plastika je kruta i pri npr instalaciji komunikacije ili pranju, mora pazljivo. Da se ne bi zeznuo kao ja i iskidao jednu. Inace lajner je bas prijatan, ali ume da bude malo vruce untura u odnosu na RPHA. Vizir i suncane naocare su nesto najbolje sto sam video na bilo kojoj kacigi. Sve u svemu jako zadovoljan kacigom za naked motor.
  17. Ipak nije tako strašno, nekako me mobilni bacio na finski sajt :-) . Oko 13000 će u nemačkoj biti 790 adv a 890 adv kreće od 14000
  18. Izgleda da sam baš debelo omašio , 19750 eur 890 ADV base price, oko 21500 890 advR i oko 15000 EUR 790 ADV . Lepo .
  19. ziks

    CB 500X novi

    To je vec ozbiljno povecanje, znaci na radilici preko 60ks . Nema smisla jer onda izlazi iz cenovnog ranga... Koliko para toliko muzike, uvek bilo.
  20. ziks

    CB 500X novi

    Jel zna neko da li bi ovom motoru pomogao neki chip tuning i full sistem npr ? Veoma malo podataka o tome na netu. Neisplativo ?
  21. ziks

    CB 500X novi

    @milosevicmilos i @DeusExMachina su uradili kratku recenziju, pa bacite pogled
  22. Vrv oko 10-11k cena , 890a oko 13-14 i 890r verovatno 15-16000e . To mi ima neke logike. Plus da mu doplatis za otkljucavanje opcija posle 1500km recimo još 1000e .
  23. Realno je Adv vise nego enduro Al baš sport touring
  24. Ja sam se stvarno oduševio ponašanjem u vožnji i iskreno mu nisam našao nikakvu ozbiljniju manu . Velik je a lako se vozi, čak je i za provlačenje kroz gužve ok jer nije preširok. Sad na duže staze ne znam, jedino me cena odvraća od kupovine. Plus dok se nakrca nešto od opreme izadje skoro 20k . U vožnji jedino sto može da zasmeta je sto se greje kod desne butine, ali samo ako je toplo i ako je kreni stani vožnja,ništa strasno, čim kreneš vrati se na normalu. Druga mana koju svi spominju je mesto filteru za vazduh. Ako se često vozi po pesku , veliki je poduhvat da se očisti ( skinuti faringe, rezervoar, ecu itd ) . Meni je motor prelep i jako je kvalitetno urađen, jedino sto mu je jaka konkurencija u ceni . Za taj novac je tu Afrika adv sports , obična Afrika ( koja je više po gabaritima konkurent ) je dosta jeftinija. Takodje aprilia tuareg odličan za oko 12-13k , sad izlazi novi ktm 890 advR koji je mnogo lepši od prethodnika a jeftiniji i sposobniji od desert x-a . Sve u svemu desert odličan ako novac nije najbitnija stavka . P.S. Izlazi još jedan lucky explorer omaž motor, tj 2 . M.v Agusta 5.5 i 9.5 pa eto još vece konkurencije desertu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja