Jump to content

Moto Zajednica

Mimi Vinča

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1415
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Mimi Vinča

  1. Slazem se, dok pojedinci ne pocnu da pevaju , ili jos gore, da kenjaju za sve pare !!!
  2. Mimi Vinča

    V- MAX 1200

    Kako sam ja mastao o ovom motoru kad sam bio klinac
  3. Mimi Vinča

    motorex 10w40

    Hahahah, Peki i ja u isti momentat
  4. Mimi Vinča

    motorex 10w40

    Motorex je vrhunsko svajcarsko ulje. Moze se kupiti u "Centru S" http://www.centars.rs/index.php/moto-ulja-i-oprema/motorex
  5. Kupljeno Bardahl 15w50, pa da probamo
  6. Da li je neko sipao u KLEa sintetiku Bardahl 15w50? Ako jeste, kakva su iskustva? Trebam da zamenim klincu ulje, pa se lomim . Citao sam negde da mu bolje prija 15w50 od 10w40. Sta vi mislite?
  7. Pre par godina imao sam slican problem. Zapusio odusak na rezervoaru! Probaj da otvoris rezervoar i da vozis da vidis da li ce da se ugasi. Ili, kada se ugasi, odmah otvori rezervoar i vidi da li ce da upali!? Pod manjim gasom je isao, ali kada odvrnem gas, napravi se vakum u rezervoaru. Odmorim 15-tak minuta, nekako se uvuce malo vazduha, upali i radi dok ponovo ne napravi vakum!
  8. Svaka cast majstore!!! Odusevljen sam putopisom i fotografijama. Jos jedan dokaz da boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka! Navukao sam se na Albaniju pre tri godine i rado joj se vracam. Vec kroz 7-8 dana sam u Albaniji, imam isplanirane rute, ali imam i par nedoumica. Prelazim na PP da ne kvarim ovaj spektakl Veliki pozdrav, Mimi
  9. Vizir - 064/2847-847 (Ivan - Beograd, Konjarnik) Sediste - 060/1323-938 (Boban, Zemun) Crash-bar - 063/8380-981 (Seba - Beograd, Miljakovac)
  10. Drugare, koliko sam ja upoznat, poslednji je 2007-me, a krece od 2005. godine.
  11. Djirokaster stari grad Magistrala od Djirokastra prema Fieru (ona koju si ti odabrao)
  12. Odluka je na tebi...Zavisi od vremena kojim raspolazes! Vozio sam i ovu magistralu preko Djirokastra. Daleko je brza deonica, uglavnom sa novim asvaltom, ali meni totalno nezanimljiva. Ukoliko ides preko Djirokastra, obavezno svrati u ovaj stari grad. Lepo je za videti i fotografisati...Uzmi u obzir da ces u tom slucaju dosta vremena izgubiti vozeci od mesta Jorgucat do Sarandea (40 km nepreglednih kratkih krivina). Vremenski ces doci na isto a preskocio si najlepsi deo Albanije... Od Sarandea do Igumenice se dosta brzo napreduje (sat vremena voznje)
  13. Tri puta sam vozio kroz Albaniju, i po mom misljenju, najlepsi deo puta je od Valone do Sarandea. Mahom uz more pa preko Llogara nacionalnog parka. Nema preterane guzve, asvalt je zadovoljavajuceg kvaliteta, a uzivancija neopisiva...Za ovih oko 120 km potrebno ti je vise od 3 sata vremena. http://www.motoplaner.de/#v4&40.46159,19.48426,1,0,0;39.87333,20.02808,1,0,0&&0,0
  14. Sale, kada bi ga oprao, mislim da bi bio mnogo lepsi
  15. Niko nije rekao da motor mora da iskljuci porodicu! Naravno da ne mora...ali put ka tome nije na ovaj nacin koji sam procitao u vise postova: "Kupis motor, dovezes i stavis na svrsen cin!!!" To mozda moze da prodje, ali ne mora... jednostavno moze postati kontraproduktivno...Ok, ispunis svoj hir, i boli te dupe za sve oko sebe. Malo mi je to nezrelo, neodgovorno i sebicno... Nijednu odluku u zivotu nisam doneo potpuno sam, vec sam se dogovorio sa clanovima porodice. Ako se odluka pokazala kao ispravna, svi cemo uzivati u tim plodovima! Ako se ta odluka, ipak, pokaze kao promasaj, budi svestan da svi u porodici ispastaju zbog toga...E tada dolazimo do sustine ovog problema...Zajedno trpimo, gutamo i ne kenjamo, niti osudjujemo jedno drugo zbog donete odluke...Zajedno i isplivamo iz problema...Jako je bitna podrska porodice!!! Jednostavno, opredelio si se za to da formiras porodicu, da imas decu i samim tim si sebi nametnuo odredjene obaveze i odgovornosti...vise nisi sam, i ne moze bas sve onako kako samo ti zelis i hoces!!! Mozes li se staviti u situaciju (a imao sam prilike to da vidim u slucaju mog poznanika): Krecemo na voznju, a zena sa prozora vice: "Da Bog da, ne vratio se!!! Jeb'o te motor!!!"...Svo vreme, umesto da uziva na voznji, opterecen je losom atmosverom koju je ostavio kuci. Posle voznje, vraca se kuci gde je zena nadrkana. Ne zeli da razgovara, osudjuje, dzvanga...Taman se situacija opusti, dodje do dogovora za sledecu voznju, i sve od pocetka pa u krug...Ta porodica se raspala... Kada bih licno bio u situaciji da pod ovim uslovima vozim motor, verovatno ga nikada ne bih ni vozio!!! Mozda to nekome nije bitno, zavisno od toga koliko cenimo i pojam porodice i porodicnih vrednosti.
  16. Da bi covek valjao svojim bliznjima, mora valjati i sebi!!! Naravno, potrebno je da poseduje izvesnu kolicinu mozga i da bude svestan svih posledica kako bi nastojao da do njih ne dodje. A onda, ispunjen i zadovoljan, moze se nesebicno pozabaviti zadovoljstvima bliznjih... Potrebno je obostrano razumevanje, i obostrana podrska za postupke koji bas i nisu uvek racionalni. Mislim da je to recept za sklad i srecu .
  17. Drugari, moj klinac je postao vlasnik jednog lepog primerka KLE-a iz 2005. godine. Trebao bih da odradim servis, pa me interesuje koliko motornog ulja da kupim da bih ga zamenio? Momentalno nisam u mogucnosti da istrazujem po manualu...Hvala!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja