Jump to content

Moto Zajednica

_milosh

Članovi
  • Broj tema i poruka

    47
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: _milosh

  1. sto se tice uredjenih kampova, mi smo koristili http://www.archiescampings.eu/ , ubacili POI u IGo ili mozes u bilo koju navigaciju. Slovenija, Italija, Austrija, Svajcarska, Nemacka i Francuska su bile na nasoj ruti. Popodne/predvece upalimo navigaciju, trazimo kampove u okruzenju, uvek je bilo nekoliko u krugu od 30-40km
  2. MotoJitsu - poucno, svidja mi se pristup i stav BretTkaks/MOTOTREK Mike on Bikes, F9, CanyonChasers, MCN, Motorcycle.com, RevZilla Od stranih to je vecinom sto "pratim", ali ne u smislu da gledam svaki klip koji objave, vec pogledam povremeno kad imam vremena Od domacih pratim samo Voju i sabscrajbovao sam Darka Kovacevica skoro, zanimljivi sadrzaji i putovanja.
  3. da, vredi probati savet od nafetS, inace mislim da je neminovno da ostavi neke tragove nakon X postavljanja/skidanja
  4. Imam Givi 12L, magnetna, ima deo za dokumenta koji se snirom vezuje za glavni deo torbe. Na pumpi skinem samo taj deo u kome su mi telefon, pare, dokumenta, ... Koristim je preko 10godina na svakoj voznji, vec pocinje da se raspada, bas sada razmisljam koju novu da uzmem. 12L je dobra velicina, stane voda, nesto za grickanje, jos par stvari, ali ipak razmisljam neku ne mnogo vecu ili prosirivu mozda. Da grebe rezervoar to je tacno.
  5. “Lost” Ducati led to Miller’s Qatar MotoGP DNF WWW.MOTORSPORT.COM Jack Miller says an electronics problem that made his Ducati MotoGP bike “lost” in the Qatar Grand Prix led to his early retirement from the race. A skoro sam pogledao samo deo intervjua sa Miller-om (pre pocetka sezone) i ovo mi je bilo zanimljivo da mogu da steluju za (skoro) svaku krivinu motor po GPS-u.
  6. @shoyykaprobaj sa ukprevoz . Poslovao sam sa njima dva puta dok su radili jos iz UK. Sad su bazirani u DE. Kontaktiras ih obavezno pre nego sto kupis, daju ti adresu, platis i stavis isporuku tamo. Dobijes za nedelju-dve na adresu kurirom, ili licno pokupis. Usluga se placala tada po kilogramu ili minimum neka cifra, mislim da je bilo 20 GBP.
  7. Da, ja bih isao sto vise da lici na fabricko. Kolega je stavio vise materijala pozadi sa namerom. Videcemo, saljem slike kad uradim.
  8. Odlicno, hvala. To ce biti pun pogodak vidim
  9. @Luka94Ko je radio sedista? Ja imam isto to u planu. Cuo se sa Srdjanom skoro, bas mi je preporucio tu kombinaciju sa penom.
  10. Da :), u sustini osim velike potrosnje nema nekih drugih krupnih mana kod tog modela znaci. Ove mane nabrojane su kod konkretnog primerka.
  11. Sta kazu (vlasnici forestera)? Ispade ne valjaju dizeli imaju problem sa radilicom (kako neko napisa gore), ne valjaju benzinci, znaci forester je za kompletno izbegavanje?
  12. Dodajte i mene pa se mozda prikljucim nekom prilikom : 064 42 47 048
  13. Kako se ponasa u praksi taj Haldex multiplate clutch? Mislim da Yeti ima slican/isti takv sistem? Da li znas kako se odrzava i koliko je trajan/pouzdan?
  14. Da, i mene vratili za trece stop svetlo Ali kad sam zakazivao, kao dodji da pregledamo auto prvo, da ne zapocinjemo tehnicki ako ima nesto sto treba da se popravi. I samo to svetlo su mi rekli da sredim. Ostavio kola, kad sam dosao po njih vidim ventilacije poukljucivane na max, klima ukljucena, retrovizori rastelovani ,... znaci proveravali su sve dugmice
  15. Mislim da ovo nije sasvim tacno. "Lock", ako mislis na zakljucavanje centralnog diferencijala - onda ce se okretati najmanje jedan tocak na svakoj osovini. Ako imaju trakciju onda oba. Kad bi imao zakljucane centralni, prednji i zadnji diferencijal, onda ovo gore bi bilo tacno (okretala bi se sva 4 istom brzinom). Samo sto sve te lokove imaju samo masine pripremljene za ozbiljan offroad. Tu i elektronika ima znacajnu ulogu (kocenjem tocka koji nema trakciju pokusava da prenese momenat na drugi tocak na istoj osovini) i verovatno neki sistemi rade bolje od drugih. Za outlander ne znam, ali xtrail stariji je imao permanenti 4x4, a noviji samo se aktivira kad elektronika detektuje gubitak trakcije na pogonskoj osovini. I nema zakljucavanje diferencijala, "Lock" kod xtrail-a je da forsiras 4x4. Pratim temu, i mene interesuje neko vozilo 4x4 , za malu porodicu, sa skromnim (ali ipak nekim) offroad sposobnostima, jer zivot na planini moze da bude zeznut kad FWD od 1.5t ostane na pola brda Za sada mi se najvise dopada Grand Vitara (ima lock centralnog diferencijala i redukciju i ucvrscenu karoseriju) i dobih preporuku od iskusnog offroader-a za Skoda Yeti, kaze da se snalazi po snegu neverovatno, jos nisam stigao da se uverim licno Mislim da nisu bas po kriterijumima postavljaca teme zbog skromnog prtljaznika, ali eto mozda nekom koristi. Forester mi je isto na listi ali nisam bas siguran, dosta razlicitih misljenja, stavljam po strani za sad dok ne vidim licno Nisam bas ubedjen u tu superiornost Subaru AWD, plus nemaju sva Subaru vozila isti sistem (i Forester nema najsofisticiraniji) Xtrail mi izgleda odlicno, ali je malo vise $$$.
  16. Postujem, ja sam uvek Motul sipao iz Mass-a, ali na poslednjem servisu nije bilo 10w50 7100 i na sugestiju servisera sipao Ipone Fullpower Katana. Neces sigurno pogresiti ako nadje ovo ulje u tvojoj gradaciji. 100% sintenticko ulje na ester bazi, kao i 7100.
  17. ne kapiram, ko je rekao za manje motore? Rekao sam 5100 za starije motore, gde je preporuka bila mineralno pa je 5100 daleko bolje a ne mora bas sintetika. Sad sam proverio u privatnim porukama sa Djuntom, od njega sam bio narucio ipak SILKOLENE PRO 4 PLUS 10W-50, i to je odlicno uje.
  18. Ranije, kao sto vidim i dosta vas odavde, sipao sam Motul 300v, sigurno bez neke potrebe, ali cena nije bila znacajno veca od 7100, pa onda zasto da ne. Kasnije presao na 7100 i poslednja zamena je bila Ipone 10w50, jer je iz nekog razloga bila nestasica Motula 7100 u toj gradaciji. Dve zamene sam uradio sa Fuchs Silcolene Pro4. Uvek na vreme i pristojno sinteticko ulje ili za starije motore Motul 5100 je odlican izbor, i nema brige 300v je znalo da potrosi izmedju zamena najvise 300ml, sa ostalim nisam imao merljivu potrosnju.
  19. U prvim godinama prelazio po 15k-20k. Kola skoro da nisam koristio od aprila-maja do oktobra-novembra. Onda poslednjih 4-5godina, od kad je stiglo dete, prosek 2k-3k . Ali ove godine planiramo u dvoje vise kilometara, a mozda i udobniji motor
  20. Kada sam uzeo prvi motor, skoro pa nov, imao je 200km na satu i 2-3 godine star. Gume fabricke, mislio sam da nema razloga da menjam, presao par hiljada, i poslusao savet iskusnijih i stavio, mislim, Dunlop RoadSmart3. Kakva promena je to bila. Tih prvih par hiljada na starim gumama, nekako su uvek bili u grcu, nisam imao iskustva, mislio sam da je do mene, da moram jos da vezbam da bi se opustio. Sada uvek savetujem, prva stvar kad kupujes motor, ostavi para za gume Posle sam probao Metzeler M5, i koristio stalno sve do poslednje zamene, kad sam na savet montirao Dunlop GPR-300. Dosta jeftinija a odlicna.
  21. Da, potpisujem ovo gore, pre skoro 8-9 godina kupio adidas mid gtx, nosio do letos dok se nisu dezintegrisale, i sad kupio iste kao @Nikolić97. Ali morao sam broj veci nego prethodne. Za taj novac ne moze bolje ja mislim. Imam i druge ozbiljnije planinarske ali ove su za svaki dan, za setnju po planini po ne extremnom terenu zadovoljavajuce.
  22. Pozdrav, za tri sezone sam presao skoro 30000 km, nisam imao niti jedan kvar. Samo potrosne stvari, filteri, ulja, gume, plocice... tako da bih rekao da je pouzdan. Sediste je malkice tvrdje za duge voznje (400-500 i vise km na dan i tako vise dana) ali izvodljivo . Polozaj je nagnutiji nego na turing motociklima (npr VFR isl) ali daleko manje agresivan nego kod R motocikala. Meni taj polozaj bas odgovara, zato je voznja po krivinama pravo uzivanje Ima specifican razvoj snage jer je V-Twin , pravo iz niskih obrtaja krece da vuce, sto je opet za mene veliki plus. Potrosnja: srednja vrednost mi bude uvek oko 6-6.5. Moze da potrosi i preko 7-7.5 kad se vozi bas bas brzo. Sve u svemu ja sam jako zadovoljan motorom. U principu ne znam sta bih ti savetovao specificno za ovaj model da obratis paznju. Vidi da lepo drzi ler gas, da se ne gasi na naglo dodavanje gasa, da ne stuca kad se zaustavljas. Ako su lepo nastelovani leptriri ovoga svega nece biti. Moze malkice da osciluje obrtaljka na leru (oko 1250-1350 rpm je ler mislim), ipak je twin... Sa kvacilom ja nisam imao problem, ali stoji savet rboban-a. Mala promena zvuka je normalna ali prepoznaces ako nesto nije u redu. Ostalo ... vazi isto kao za sve motocikle, obrati paznju na ono sto moze da bude skupo: stanje rama-a, da su viljuske prave, da nemaju peckice od korozije koje mogu da cepaju semeringe, diskovi da su pravi da ne trese na kocenju, isl... to je ono iz glave, sigurno ima cela tema o tome ... Obrati paznju i na stanje potrosnih delova: gume, lanac, lancanike, plocice ... od toga ti zavisi koliko ces novca morati da ulozis nakon kupovine Ako imas neko konkretno pitanje tu sam.
  23. Pozdrav, a sta mislite o SIDI Clever Gore? Jel ima neko? Kakva su iskustva? Za sada su mi one favorit za kupovinu pored TCX Airtech (samo ih nema u srb.)
  24. Prava stvar Kampova ima po alpima dosta. Ja sam koristio ove POI za navigaciju: http://www.archiescampings.eu/eng1/ . Nije mi se desilo da kad stanem i pogledam gde je najblizi kamp da moram da vozim vise od 20-30km do istog. Mi smo samo u kampovima spavali. Cena je bila oko 12-16e za jednu osobu, motor i sator.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja