Jump to content

Moto Zajednica

Niske

Članovi
  • Broj tema i poruka

    182
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Niske

  1. Pre dosta godina meni su premotali ljudi iz ove firme Poslao sam im namotaje brzom poštom oni su ih premotali i vratili od tada su u motoru i nisam imao problema sa njima. Elmag Nis | Niš WWW.FACEBOOK.COM Elmag Nis, Niš. Gefällt 138 Mal · 2 waren hier. servis el. ručnog alata,elektropneumatskog alata,el. aparata za varenje,premotavanje svih vrsta...
  2. Ovaj iz Bečeja je model bez ABS-a. Kao što ti je Srbac i napisao na prednjem točku nema senzora i nema rešetkastog venca tako da definitivno nema ABS. Proizvodili su se modeli bez ABS-a, moj je takođe bez ABS-a.
  3. Mala ispravka, auto je star 33 godine a 2500 €. Bolest ne bira.
  4. Pogledaj dali ti odgovara neki od ovih https://www.uniorteos.com/catalog/alat-za-demontažu-zamajca-sa-unutrašnjim-navojem-3054-4/
  5. https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_F_series_single-cylinder Možda ti bude nešto jasnije.
  6. Niske

    rakija od sljive

    Danas sam i ja dobio rakiju. O D L I Č N A Vrlo retko pijem alkoholna pića ( zdravlje i posao mi ne dozvoljavaju ) ali ću ovu ljubomorno da čuvam samo za svoj užitak.
  7. Kelco - Proizvodi - Mikro tasteri sa i bez poluge WWW.KELCO.RS A možda nešto šta ti odgovara nađeš i na ovoj stranici. Cene nisu strašne pa uspeš nešto da izgrumfuješ.
  8. Možeš da poručiš preko BMW servisne mreže ( košta oko 4.200,00 dinara ) i obično se čeka oko 7 - 10 dana.
  9. Možda ja imam viljušku, morao bih da pogledam. Što se španera tiče kupuje se nov ( radulović ili slični BMW serviseri poručiš pa stigne za od prilike 10 dana ) Ne igraj se sa španerom jer ako preskoči hoće da pokrivi ventile ( ja sam saznao na teži način ) Španer je kada sam ga ja menjao 2013 bio oko 7.000 dinara
  10. Hajde da se nastavim na @Bigor-ov post. Ovaj deo je relativno jednostavnog oblika. Nacrta se u AutoCAD-u i sa tim crtežom odeš u, recimo, Jeep Comerce na Pančevačkom putu ( nije reklama i nemam veze sa njima već sam koristio njihove usluge ). Oni ti to iseku laserski od gvožđa debljine koja ti je potrebna ( 5 - 6 - 7 mm ). Ne verujem da bi koštalo više od 1000 dinara. Ako je potrebno još ga malo doradiš kući turpijom i taj deo traje koliko i kofer .
  11. Niske

    Tomos

    Ovde sam uzimao debljinu 5 mm, sekli su mi laserom prema mom crtežu i naplatili su mi samo potrebnu količinu sa minimalnim otpadom.
  12. Darko, koliko dobro barataš sa mehanikom. Tvoj kvar ne liči na istrošene lamele. Kažeš da je sajla kvačila nova. Da li si kupio originala sajlu ili su ti je pravili. Ako je pravljena dešava se da je naprave dužu i da onda ne može lepo da "odvaja" kvačilo što se tebi i dešava. Tvoje kvačilo ne odvaja dovoljno i zato ti motor kreće i kada je kvačilo stisnuto. Inače lamele kvačila možeš naći i zamenske recimo u Louis-u i koštaju oko 90 € ( znatno manje nego 30.000 ) Odakle si, imaš li još nekoga u blizini ko vozi isti motor pa da pogleda. Meni se čini da je nešto drugo u pitanju a ne lamele.
  13. Pročitaj ovu temu i biće ti mnogo jasnije oko pojedinih stvari prilikom održavanja.
  14. Trudi se da ga ne pregrevaš često, ali ne brini se nisi mu ništa strašno uradio. Što se tiče motora ventilatora, skoro sam siguran da to može da se reparira, ja sa mojim nisam imao problema ali nije nuklearna nauka, elektro motor ko i svaki drugi, skoro sigurno da ga možeš reparirati.
  15. Lepo i pedantno. Vrlo mi se sviđa.
  16. Preko bilo koga da poručiš, cena originalnog senzora ( novog ) je oko 80€ ( 9500 - 10000 dinara )
  17. Govorim za model 2001 godište, ne znam za novije modele kako je rešeno. Jednostavno fabrika je tako namestila da ne može da zavergla kada nije u neutralnom položaju menjača. Lično se i meni to ne dopada ( dešavalo mi se da mi se motor ugasi na semaforu, pa moram da ga šaltujem u neutral da bih ga ponovo startovao ) ali je fabrički tako.
  18. Cena lamela za naš motor ( moj i tvoj ) je oko 140 € ako se kupuje direktno kod BMW-a ( originalni delovi kod predstavnika BMW Radulović, Delta, Drinjak ..... ) Na sajtu Louis - a su TRW-ove lamele za naš motor oko 90 €
  19. Sa tvojim motorom nešto nije O.K. BMW ne može da vergla ako je u brzini ni sa pritisnutim kvačilom. Menjač mora da bude u neutralu da bi mogao da zavergla. Neko je nešto petljao kod tebe na motoru ako možeš da zaverglaš kada ti je menjač u brzini a kvačilo stisnuto.
  20. http://faq.f650.com/FAQs/CamChainFAQ.htm Na ovoj strani možeš naći uputstvo kako da proveriš istegnutost lanca, a na osnovu toga ćeš sam odlučiti dali je za zamenu ili još može da se vozi
  21. Niske

    Sjenički sir

    To Floyde. Jednu kanticu mladog, molim.
  22. Ne znam da li imaš nekoga ( familija, prijatelji, ... ) u zapadnoj Evropi ( Austrija, Italija, Nemačka ... ). Ako imaš mogli bi oni da pitaju u nekom BMW servisu. Skoro mi deluje neverovatno da ga švajcarci drže u ponudi a da nije moguće da se deo ne može nabaviti.
  23. Probaj da kontaktiraš Deltu, dali je kod njih moguća nabavka tog zupčanika. Po Švajcarcima je deo u ponudi, možda ovi iz delte mogu da ga nabave.
  24. Cena za ovaj deo je oko 180 €
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja