Jump to content

Moto Zajednica

easy naked

Članovi
 • Broj tema i poruka

  1277
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

454 Excelent

O članu easy naked

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan 15.08.1978.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Zemun

Poslednji posetioci profila

3509 profile views
 1. easy naked

  11. Moto GP, Spielberg, Austrija 2018

  Baz je sranje.
 2. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  Pa ne znam baš koliko brzo je izmenjena isporuka snage u pravom smislu te reči. Honda je već 2016 prešla na big bang i okrenula rotaciju radilice, ali im je elektronika bila rupa. Ne znam koliko je taj skok u nazad kompenzovan adekvatno u manjim timovima. Čitam sada da su Michelin opcije za razliku od Bridgestone bliže jedna drugoj po svojstvima. Bridgestone je imao širi opseg temperatura u kojem je svaka opcija radila, zbog toga su vozači bukvalno mogli za svaku trku da biraju istu opciju bez previše razmišljanja i da se onda pozabave klikovima. Michelin sa tim sličnim gumama želi svakog vikenda da svaka od opcija bude potencijalno dobitna kako bi različitim vozačima davala više šansi da izvuku najviše iz svojih motora. Sa više kombinacija guma u miksu trkanje je uzbudljivije, jer više vozača ima prednosti na odredjenim delovima staze, u različitim delovima trke. Sem toga Michelin je lakše poterati do limita pod uslovom da se nađe dobar setup. Na kraju, očuvanje gume za završnicu je možda i ključan aspekt u novoj eri Michelin guma.
 3. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  Zaboravljate da je elektronika pravilima vraćena nekoliko koraka nazad kad se prešlo na Michelin
 4. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  Tačno, dosta široko polje i tona varijabila. Kostur gume Michelin menja tragajući za unapredjenjima, kao i zbog zahteva koje pojedine staze nameću. Pojedini kosturi gume se više greju od drugih. Od vikenda do vikenda može da se promeni i debljina habajućeg sloja što na isti način utiče na gumu - deblji sloj više greje gumu, tanji sloj manje greje gumu, pa prednja guma simetrična, pa zadnja asimetrična, itd, ali to je sve viša sila iz perspektive vozača. On ima ponudjene 3 opcije sa neadekvatnim nazivima Zašto se ''meke'' gume sada drugačije troše pa npr. Ducati može da vrti brže krugove pri kraju trke nego na početku (ako izuzmemo faktor vozača) ? Čvrstoća gume je pre zavisila od slabijih sila privlačenja između gumenih i karbonskih čestica mešavine, danas je to snažna hemijska veza izmedju elastičnih gumenih lanaca i izobilja silikonskih čvorišta. Od miksanja komponente se došlo do hemijskog sjedinjavanja izmedju elektrona. Zanimljivo je da sada postoji i faktor (ne)mešanja Dunlop gume nanete na stazu tokom Moto2 trke sa Michelin gumom na GP mašinama, zbog čega verovatno vozači ne biraju mapiranje motora sa maksimalnom snagom za početne krugove.
 5. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  i bez ulaska u domen setupa nove gume su komplikovana tema, a u sažetku se svodi na to da imena meka, srednja i tvrda, nadenuta pre 50 god, više ne opisuju atribute komponente dovoljno precizno.
 6. easy naked

  11. Moto GP, Spielberg, Austrija 2018

  onda je i defanzivni ulaz u krivinu nekorektan manevar jer onaj koji pokusava da obilazi udara u vozaca ispred ako prvi ne popusti
 7. easy naked

  11. Moto GP, Spielberg, Austrija 2018

  Rekao bih da su mislili na izlazak iz krivine siroko sto bi Lorenza dovelo u situaciju da mora da pusti da ne bi izasao preko ivicnjaka. U svakom slucaju dozvoljen manevar, nije to nista nezamislivo
 8. easy naked

  11. Moto GP, Spielberg, Austrija 2018

  Bog sve vidi i video je ONO. * Kazna je surova. * Yamahin tricikl
 9. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  alkos
 10. easy naked

  10. Moto GP, Brno, Češka Republika 2018

  sa današnjeg testiranja u okolini Brna
 11. easy naked

  10. Moto GP, Brno, Češka Republika 2018

  wildcard bradl i silvain
 12. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  haos
 13. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  Suzuka 8 hrs YAMAHA FACTORY RACING TEAM - Lowes, Van der Mark, Nakasuga Red Bull Honda with Japan Post - Takahashi, Nakagami, P Jacobsen Kawasaki Team GREEN - Rea, Haslam, Watanabe EWC sampion za 2018 FCC Honda France Od tima koji je sutiran sa staze prosle godine do sampiona danas. Rea i Haslam usrali motku. Isto kao Eurosport koji pusti prenos i onda iseku kraj trke.
 14. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  VDM
 15. easy naked

  Moto sport vesti za 2018

  MDV i Lowes potpisali za Yamahu za 2019
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja