Jump to content

Moto Zajednica

jovan.v

Članovi
 • Broj tema i poruka

  248
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: jovan.v

 1. Mora da je bio jako gadan pad. Butna kost se ne lomi tek tako. Veoma poučan slučaj: ako nisi skoncentrisan ne sedaj na motor. Par puta se i meni desio da sam zablentavio-odlutao u mislima i zamalo da izletim. Želim ti brzi i potpuni oporavak
 2. Lepo i interesantno napisano. Odlične slike. O ovim krajevima malo znam pa čitam sa velikim zanimanjem. Bilo bi korisno da na kraju daš mapu celog putovanja. Vidim da, s obzirom da ste bili dvoje, niste pretovarili motor. Ja i sam putujem sa tri kofera. Ako nije problem, napiši šta si spakovao za ovu turu. Kako ti se čini: jeli vredelo proći uzduž Italije? Nisu li monotoni predeli, kao kod nas u Vojvodini?
 3. Veoma lepo opisuješ i ilustruješ ono što vidiš. Naroćito mi se dopao detaljan opis Đavolje varoši. Kad si već bio kod crkvice svete Petke trebao si krpicom natrljati bolno mesto na sebi (ako imaš) i zavezati za drvce pored crkvice. Bol ti odmah nestaje ()
 4. Odličan putopis. Interesantan i zabavan
 5. Lepo napisano i ilustrovano. Ipak nikako ne mogu odbravati putovanje sa neregistrovanim motorom. Bolje da si to preskočio da ne kvari opšti utisak. Pozdrav
 6. Veoma lep snimak. Sviđa mi se. Pozdrav
 7. jovan.v

  Septembarska

  Fantastična snimka, montaža i prigodna muzika. Da nisi možda profesionalac? Zdenac mi je pomalo stravičan. Ne bi se okupao u njemu.
 8. Lepo i interesantno napisano. Napravio si istu grešku kao i ja pre 9 godina, naime za toliki put 4 dana je jako malo da bi se pošteno pogledalo šta vredi videti. Trebaš ponovo u Karpate, malo i na sever i dublje u Transilvaniju. Inače da te ne bune nemački natpisi. Nekad je u Rumunij, posebno u Transilvaniji živelo dosta nemaca, doseljenih još pre 500 godina. Pozdrav
 9. Sviđa mi se tvoj stil pisanja. Možda koju sliku više. Podržavam te u solo putovanju. Čovek se najlakše dogovara sa samim sobom. Putovanje u grupi je noćna mora. Motor se i meni nekoliko puta prevrnuo (ne mogu ga sam dignuti ), ali se uvek nađe neko da ti pomogne. Samo napred!
 10. Ovo što ja imam su spot svetla a ne maglenke. Kvalitet odn. efekat je daleko od očekivanog i reklamiranog, ali dobro dođu u tunelima i da budeš bolje viđen. Noćno osvetlenje puta ne zadovoljava.
 11. Evo linka za LED svetla US$16.01 46% iMars™ iM-L2 U5 Motorcycle LED Headlights Hi/Low Beam Strobe Spot Light Motorcycle from Automobiles & Motorcycles on banggood.com WWW.BANGGOOD.COM Online Shopping at Banggood.com! Nisam baš ove kupio, nego od firme Lilla. Ista ti je sudbina bez obzira čija svetla montiraš, ako motor nije prvobitno isporučen sa svetlima. U Somboru na internetu gledaju kako izgleda motor u fabričkom stanju.
 12. Ja ovo zovem Durmitorski prsten.kml
 13. Ovo možeš samo ako letiš helikopterom a ne motorom
 14. Nisu mi tražili homologaciju proizvoda već samo dokaz tehničke ispravnosti ugradnje. Uglavnom totalna konfuzija, čime su dovedeni u nezgodnu poziciju i oni što rade tehnički, kao i mi motoristi. Treba imati dobre živce i dočekati da se sredi situacija. Dotle montiraj-demontiraj.
 15. Evo i moje iskustvo sa dodatnim LED farovima. Na TDM sa postavio 4 kineska fara sa 3 moda rada. Dva su bila za blizu a dva kao duga svetla. U farove za duga svetla prijatelj je ugradio neke otpornike pa je ostao samo jedan mod: jako spot svetlo. Farovi su bili povezani tako da se mogu uključivati samostalno ili zejdno sa fabričkim farovima sa njihovim prekidačima. Njihovim učinkom nisam bio oduševljen. Proletos sam išao sa motorom na tehnički pregled i naterali me da poskidam LED farove (ili da dam da se u nekoj ustanovi verifikuju). Hteli su mi skinuti i sistem za kofere pa i crash bar, pošto nisu fabrički bili montirani. Jedva sam ih ubedio da odustanu računima o kupljenoj opremi. Nakon pregleda vratio sam samo donji par LED farova, postavljeno na crash bar. Snopove sam usmerio na dve strane da bolje vidim ivice puta i nisko kao kratka svetla. Ova svetla koristim i danju, da me bolje vide, a niko se noću ne buni kad mi dolazi u susret. Policija me nije dirala zbog toga.
 16. Svaka čast! Lepo napisano i uslikano! Potpuno se slažem sa DraganNS. Za ovo treba biti mlad i luckast. Znam kakav ste podvig uradili vozeći malu Vespu na Durmitor. Prošlog septembra sam obišao prsten oko Durmitora i nije mi jasno kako ste vas dvoje na tom motoriću savladali uspone. U mladosti sam vozio nešto slično: NSU Primu od 150 ccm. Kad sam se od Sombora odvezao do Zagreba osećao sam se kao narodni heroj.
 17. Odlična ideja! Samo se bojim da je to preveliki posao.
 18. Prvi put mi je za Albaniju. Da nije gužva u prometu uz more u augustu?
 19. Zahvaljujem na korisnim savetima. Odustao sam od Kosova jer na putu ne želim da razmišljam hoće li me neko izazivati ili ne. Usvoji osam istočnu varijantu povratka koja se vidi na sledećm linku Albanija 2 varijanta.kml https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1FXg_ndH_8Osuymn.P1xvh3ZIWewgo2kQY&ll=43.304412472258626%2C22.002108554746087&z=5 Priobalni deo Albanije sam namerno maksimalno izbegao zbog gužvi u saobraćaju, a ni more me ne interesuje u ovom momentu. Uvek putujem sam jer u mojim godinama (70) teško je naći odgovarajućeg partnera, ali to ne znači da ne bi rado imao saputnika. Polazak planiram oko 10-tog augusta, a zadnji termin kada moram biti kod kuće je 26. august. Na putu ne jurim kilometre i zastanem na lepim mestima da uživam u pogledu. Zasad sam u fazi utvrđivanja maršrute i zato sam zamolio za pomoć odn. savete. I ja koristim booking i nemam saznanja da su cene smeštaja zbog toga više. Kada idem u meni poznate zemlje često smeštaj tražim na licu mesta. U Albaniji bi se ipak oslonio na booking jer se osećam sigurnije što se rezervacije tiče. S obzirom da se cena smeštaja kreće između 15 i 30 E, 20% više (ako je tačno) u ovom slučaju ne zanči puno. Kada odredim tačnu rutu i datume putovanja rezerviraću smeštaj. Inreresuje me kako stojimo sa benzinskim pumpama i prodavnicama hrane na severu Albanije. Srdačan pozdrav svima BiH-Albanija-Kosovo-SRB_-_2.gpx
 20. Ukratko, radim ovako. Prvo smislim u koju bi zemlju/zemlje išao. Interesuju me samo prirodne lepote, krivudavi ali asfaltirani putevi. Spavam u hotelu/motelu sa doručkom, a uveče obavezna topla večera. Dnevne deonice planiram oko 350 km, ili vožnju od 9 do 18 časova. Smeštaj tražim preko booking.com a neki put i na licu mesta. Zatim skupljam informacije po raznim forumima, putopisima i drugim člancima o mogućim interesantnim mestima. Potom počinjem crtati maršrutu u https://trips.furkot.com/ . Odatle izvezem maršrutu u kml obliku i uvezem u Google Earth. U Earthu pomoću "čovećuljka" pregledam put i okolinu. Na žalost to se ne može u svakoj državi. Koristim i sajt My Maps i kurviger.de. Kada utvrdim maršrutu iz furkota ga izvezem u gpx obliku i pomoću Garminovog BaseCamp programa prenesem na GPS uređaj. Sve u svemu treba dosta strpljenja i vremena da sve uradiš. Pozdrav
 21. Celu planiranu maršrutu sam pregledao pomoću "čovečuljka" u G. Earth i sve je asfalt, osim oko 30-40 km gde je "asfalt". Na tim lošim deonicama su ivice puta dosta oštećene, pa se praktično svodi na jednu traku. Ipak, ako sam prošlog septembra preživeo deonicu Brod na Drini-Šćepan Polje, onda ću verovatno i ovo pregurati.
 22. U augustu planiram kroz Bosnu i C. Goru u severnu Albaniju, pa kroz Makedoniju kući za Sombor. Planirano trajanje puta 5-6 dana, ali može i duže. Crnu Goru i Srbiju sam po prilično obišao (bio sam i na 3 relija BJBikersa), pa sam tako nemaštovito potegao put prema kući. Evo linka gde se može videti planirana ruta Albanija 2019 - Google My Maps DRIVE.GOOGLE.COM Albanija 2019 Bio bi zahvalan da mi date mišljenje o ovuj ruti i savete odn. predloge šta izmeniti, šta obići i druge korisne informacije. Što se kvaliteta puteva tiče nisam zahtevan samo da nije off roud. Pozdrav Albanija 2019..kml
 23. Ne znam kako nalazite tu jeftinoću, jer ja u Rumuniji ne prolazim ispod 80 E na dan. S time da za večeru uvek pošteno jedem, mislim kompletan meni u restoranu, a doručak uključen u noćenje. Uglavnom gde god da idem planski okvir troškova mi je 100 E na dan.
 24. Ako si već u Bajinoj Bašti preporučujem da tu i prenoćite pa u jutro brodom od brane Perućac, Drinom do Višegrada (doduše nije baš Srbija). Bio sam prošlog leta i mogu reći da je kanjon Drine nezaboravan doživljaj. Inače Srbiju za 7 dana ne možeš obići ako želiš videti makar najlepša mesta: Prodzži odmor ako možeš.
 25. Sa SRB registracijom bolje zaobiđi Makarsku, Split, Zadar i Dubrovnik.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja