Jump to content

Moto Zajednica

jovan.v

Članovi
 • Broj tema i poruka

  240
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: jovan.v

 1. jovan.v

  Putopis jedne pocetnice

  Sviđa mi se tvoj stil pisanja. Možda koju sliku više. Podržavam te u solo putovanju. Čovek se najlakše dogovara sa samim sobom. Putovanje u grupi je noćna mora. Motor se i meni nekoliko puta prevrnuo (ne mogu ga sam dignuti ), ali se uvek nađe neko da ti pomogne. Samo napred!
 2. jovan.v

  LED dodatna svetla

  Ovo što ja imam su spot svetla a ne maglenke. Kvalitet odn. efekat je daleko od očekivanog i reklamiranog, ali dobro dođu u tunelima i da budeš bolje viđen. Noćno osvetlenje puta ne zadovoljava.
 3. jovan.v

  LED dodatna svetla

  Evo linka za LED svetla US$16.01 46% iMars™ iM-L2 U5 Motorcycle LED Headlights Hi/Low Beam Strobe Spot Light Motorcycle from Automobiles & Motorcycles on banggood.com WWW.BANGGOOD.COM Online Shopping at Banggood.com! Nisam baš ove kupio, nego od firme Lilla. Ista ti je sudbina bez obzira čija svetla montiraš, ako motor nije prvobitno isporučen sa svetlima. U Somboru na internetu gledaju kako izgleda motor u fabričkom stanju.
 4. jovan.v

  "Trake-trake" do Durmitora

  Ja ovo zovem Durmitorski prsten.kml
 5. jovan.v

  "Trake-trake" do Durmitora

  Ovo možeš samo ako letiš helikopterom a ne motorom
 6. jovan.v

  LED dodatna svetla

  Nisu mi tražili homologaciju proizvoda već samo dokaz tehničke ispravnosti ugradnje. Uglavnom totalna konfuzija, čime su dovedeni u nezgodnu poziciju i oni što rade tehnički, kao i mi motoristi. Treba imati dobre živce i dočekati da se sredi situacija. Dotle montiraj-demontiraj.
 7. jovan.v

  LED dodatna svetla

  Evo i moje iskustvo sa dodatnim LED farovima. Na TDM sa postavio 4 kineska fara sa 3 moda rada. Dva su bila za blizu a dva kao duga svetla. U farove za duga svetla prijatelj je ugradio neke otpornike pa je ostao samo jedan mod: jako spot svetlo. Farovi su bili povezani tako da se mogu uključivati samostalno ili zejdno sa fabričkim farovima sa njihovim prekidačima. Njihovim učinkom nisam bio oduševljen. Proletos sam išao sa motorom na tehnički pregled i naterali me da poskidam LED farove (ili da dam da se u nekoj ustanovi verifikuju). Hteli su mi skinuti i sistem za kofere pa i crash bar, pošto nisu fabrički bili montirani. Jedva sam ih ubedio da odustanu računima o kupljenoj opremi. Nakon pregleda vratio sam samo donji par LED farova, postavljeno na crash bar. Snopove sam usmerio na dve strane da bolje vidim ivice puta i nisko kao kratka svetla. Ova svetla koristim i danju, da me bolje vide, a niko se noću ne buni kad mi dolazi u susret. Policija me nije dirala zbog toga.
 8. jovan.v

  "Trake-trake" do Durmitora

  Svaka čast! Lepo napisano i uslikano! Potpuno se slažem sa DraganNS. Za ovo treba biti mlad i luckast. Znam kakav ste podvig uradili vozeći malu Vespu na Durmitor. Prošlog septembra sam obišao prsten oko Durmitora i nije mi jasno kako ste vas dvoje na tom motoriću savladali uspone. U mladosti sam vozio nešto slično: NSU Primu od 150 ccm. Kad sam se od Sombora odvezao do Zagreba osećao sam se kao narodni heroj.
 9. jovan.v

  Lepote Srbije

  Odlična ideja! Samo se bojim da je to preveliki posao.
 10. U augustu planiram kroz Bosnu i C. Goru u severnu Albaniju, pa kroz Makedoniju kući za Sombor. Planirano trajanje puta 5-6 dana, ali može i duže. Crnu Goru i Srbiju sam po prilično obišao (bio sam i na 3 relija BJBikersa), pa sam tako nemaštovito potegao put prema kući. Evo linka gde se može videti planirana ruta Albanija 2019 - Google My Maps DRIVE.GOOGLE.COM Albanija 2019 Bio bi zahvalan da mi date mišljenje o ovuj ruti i savete odn. predloge šta izmeniti, šta obići i druge korisne informacije. Što se kvaliteta puteva tiče nisam zahtevan samo da nije off roud. Pozdrav Albanija 2019..kml
 11. jovan.v

  Pomoć za planiranje puta za Albaniju

  Prvi put mi je za Albaniju. Da nije gužva u prometu uz more u augustu?
 12. jovan.v

  Pomoć za planiranje puta za Albaniju

  Zahvaljujem na korisnim savetima. Odustao sam od Kosova jer na putu ne želim da razmišljam hoće li me neko izazivati ili ne. Usvoji osam istočnu varijantu povratka koja se vidi na sledećm linku Albanija 2 varijanta.kml https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1FXg_ndH_8Osuymn.P1xvh3ZIWewgo2kQY&ll=43.304412472258626%2C22.002108554746087&z=5 Priobalni deo Albanije sam namerno maksimalno izbegao zbog gužvi u saobraćaju, a ni more me ne interesuje u ovom momentu. Uvek putujem sam jer u mojim godinama (70) teško je naći odgovarajućeg partnera, ali to ne znači da ne bi rado imao saputnika. Polazak planiram oko 10-tog augusta, a zadnji termin kada moram biti kod kuće je 26. august. Na putu ne jurim kilometre i zastanem na lepim mestima da uživam u pogledu. Zasad sam u fazi utvrđivanja maršrute i zato sam zamolio za pomoć odn. savete. I ja koristim booking i nemam saznanja da su cene smeštaja zbog toga više. Kada idem u meni poznate zemlje često smeštaj tražim na licu mesta. U Albaniji bi se ipak oslonio na booking jer se osećam sigurnije što se rezervacije tiče. S obzirom da se cena smeštaja kreće između 15 i 30 E, 20% više (ako je tačno) u ovom slučaju ne zanči puno. Kada odredim tačnu rutu i datume putovanja rezerviraću smeštaj. Inreresuje me kako stojimo sa benzinskim pumpama i prodavnicama hrane na severu Albanije. Srdačan pozdrav svima BiH-Albanija-Kosovo-SRB_-_2.gpx
 13. jovan.v

  Pomoć za planiranje puta za Albaniju

  Ukratko, radim ovako. Prvo smislim u koju bi zemlju/zemlje išao. Interesuju me samo prirodne lepote, krivudavi ali asfaltirani putevi. Spavam u hotelu/motelu sa doručkom, a uveče obavezna topla večera. Dnevne deonice planiram oko 350 km, ili vožnju od 9 do 18 časova. Smeštaj tražim preko booking.com a neki put i na licu mesta. Zatim skupljam informacije po raznim forumima, putopisima i drugim člancima o mogućim interesantnim mestima. Potom počinjem crtati maršrutu u https://trips.furkot.com/ . Odatle izvezem maršrutu u kml obliku i uvezem u Google Earth. U Earthu pomoću "čovećuljka" pregledam put i okolinu. Na žalost to se ne može u svakoj državi. Koristim i sajt My Maps i kurviger.de. Kada utvrdim maršrutu iz furkota ga izvezem u gpx obliku i pomoću Garminovog BaseCamp programa prenesem na GPS uređaj. Sve u svemu treba dosta strpljenja i vremena da sve uradiš. Pozdrav
 14. jovan.v

  Pomoć za planiranje puta za Albaniju

  Celu planiranu maršrutu sam pregledao pomoću "čovečuljka" u G. Earth i sve je asfalt, osim oko 30-40 km gde je "asfalt". Na tim lošim deonicama su ivice puta dosta oštećene, pa se praktično svodi na jednu traku. Ipak, ako sam prošlog septembra preživeo deonicu Brod na Drini-Šćepan Polje, onda ću verovatno i ovo pregurati.
 15. jovan.v

  sutra za transalpinu i transfagaras

  Ne znam kako nalazite tu jeftinoću, jer ja u Rumuniji ne prolazim ispod 80 E na dan. S time da za večeru uvek pošteno jedem, mislim kompletan meni u restoranu, a doručak uključen u noćenje. Uglavnom gde god da idem planski okvir troškova mi je 100 E na dan.
 16. jovan.v

  "Tour de Serbia"

  Ako si već u Bajinoj Bašti preporučujem da tu i prenoćite pa u jutro brodom od brane Perućac, Drinom do Višegrada (doduše nije baš Srbija). Bio sam prošlog leta i mogu reći da je kanjon Drine nezaboravan doživljaj. Inače Srbiju za 7 dana ne možeš obići ako želiš videti makar najlepša mesta: Prodzži odmor ako možeš.
 17. jovan.v

  Savet hrvatska obala

  Sa SRB registracijom bolje zaobiđi Makarsku, Split, Zadar i Dubrovnik.
 18. jovan.v

  Srbija - Crna Gora - Albanija

  Još više si me zainteresovao za Albaniju. Bilo bi mi korisno da napišeš par rečenica o učestalosti benzinskih pumpi, mogućnosti kupovini po prodavnicama hrane, mogućim smeštajima i slično. Pretpostavljam da imaš takva saznanja. Pozdrav
 19. jovan.v

  Granicni prelaz Scepan polje

  Prošle godine, sredinom septembra, vozio sam putem kuda si i ti naumio. Spavao sam u Brodu u hotelu "Antika" i odatle dalje prema prelazu Šćepan Polje. Put jeste katastrofalan, ali meni sa 70 godina na leđima, sa natovarenim TDM850 nije bio nikakav problem proći taj put. Voziš prva-druga, ali i to ima neku čar. Na granici ispred mene bilo samo par vozila i vrlo brzo sam prošao. Dalje od granice prema Plužinama put je odličan asfalt. Ja sam napustio tok Pive i "popeo" se prema Trsima. Put je uzan ali sasvim pristojan sa ponekim egzotičnim tunelom, ali sa divnim pogledom na akumulaciono jezero Mratinje. Da ne dužim, smatram da se ne treba plašiti te kratke loše deonice, jer dalje je super.
 20. Zahvaljujem na korisnim podacima. Veoma sam zainteresovan za ovu temu, pa ću da pratim daljnje savete. Pozdrav
 21. jovan.v

  ~ KoRjeNJe ~ tRi gORe ~

  Fantastične slike, još lepša priroda. Ja sam pre mesec dana bio na Durmitoru iz pravca Šćepan polja preko Trsa za Žabljak. Na žalost propustio sam južni kraj prstena. Ovo je još jedan razlog da nagodinu opet odem CG. Hvala na informaciji.
 22. jovan.v

  Slomljen kofer - šta sad ?

  Naizgled potpuno iste kofere imam već 10 god. Kao što već napisah koštali su po 30 E i kupio ih preko ebay-a. Pokazali su se odlično. Izdržali su sudar i pad na 2. rally 2010. i još 2 rušenja motora. Jesu malo ogrebani ali su mi motor zaštitili od ogrebotina. Mislim da su turski proizvod. Preporučujem svima. O krpljenu polomljenih nosača ne treba ni razmišljati.
 23. jovan.v

  Slomljen kofer - šta sad ?

  Slične kofere, 30E po komadu, kupio sam davne 2008. god. i prešao sa njima preko 30.000 km. Vozio po dobrim i drndavim putevima bez problema. Ono što ja uvek uradim, a preporučujem i drugima, da kofere dodatno pričvrstim transportnim, zatezljivim trakama za nosače kofera, tako da donekle rasteretim konstrukciju kofera. Imam i rol torbe od Louisa koji se meću preko zadnjeg sedišta i paktregera. Ni to nije loše rešenje, ali ja ne mogu prebaciti nogu preko njega kada se penjem na motor (zbog godine proizvodnje-moje ).
 24. jovan.v

  Balaton - okolo naokolo

  Veoma mi se dopada stil pisanja, a fotgrafije odlično ilustruju opisano. Ne znam kako vam se dopala ova tura, ali cela okolina Balatona je meni prilično monotona i nakrcana ljudima i objektima. Voda za kupanje je prijatna samo kada je bonaca (kako bi primorci rekli) inače kao da se kupaš u blatu. Pozdrav
 25. jovan.v

  Svašta nešto...

  Vrlo lepe slike. Tekst prijatan za čitanje. Pozdrav
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja