Jump to content

Moto Zajednica

dulegolub

Članovi
  • Broj tema i poruka

    49
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: dulegolub

  1. dulegolub

    AliExpress

    Mislim da nema više od mesec dana da mi je poslednji put vraćen novac. Kad ne prihvate zahtev i žalbu idem na onaj servis za kupce i kad dobijem da pričam sa operaterom tu ne odustajem. Vrte oni to da imaju dokaz da je u pošti i da me čeka ili da ja idem u poštu a ja uvek vrtim da me ne interesuje da idem igde i da sam platio da mi se dostavi na adresu i uvek su mi pare bile vraćene. Nekad brzo nekad sa više cimanja.
  2. dulegolub

    AliExpress

    Već sam pisao na nekoj od prethodnih strana. Kada nešto ne stigne samo budite uporni da zahtevate svoj novac nazad. Svaki put su mi vraćene pare.
  3. Evo ti link za manual u pdf formatu: http://didier.clergue.free.fr/gsxf/docspdf/Haynes3987.pdf ili ako ti više odgovara kao folder sa fotorafijama: https://drive.google.com/file/d/0B-SYGAaTtZiucVFBMnZBeWY0T0k/view?resourcekey=0-oV38mG8rZ1S2H5l2IX51IQ
  4. Iz mog iskustva kopija Quad Lock nosača sa damperom, kupljena na Aliexpress-u, odlično radi posao.
  5. dulegolub

    AliExpress

    Na prethodnoj strani se pisalo o pošiljkama sa oznakama UA.........HU kako često ne stižu i ne daju refundaciju. Nije me zaobišla ta situacija ali sam bio uporan i iznova i iznova korisničkoj službi tražio da mi vrate novac i na kraju sam uspeo. Stalno su mi govorili da je paket isporučen i slali me da idem da proverim u svojoj pošti i tražili da uzmem iz pošte dokaz da paket sa tim brojem pošiljke nije stigao kod njih a ja sam stalno vrteo u krug da sam platio da mi se dostavi na adresu i da neću da idem nigde i da proveravam išta i da je njihov problem sa kime sarađuju za dostavu i konačno su mi refundirane pare. Na kraju, posle silnog nerviranja i sigurno više od deset puta iste priče sa korisničkom podrškom, tj. prvo kroz kompjuterski meni da se odabere šta je problem pa kad nema više opcija ide kuckanje sa živim operaterom, pa ako tri munuta ništa ne napišem me izbaci iz četa, pa onda sve opet ponovo i ponovo, nisam više siguran da li mojih 3.60 evra vrede potrošenog vremena i živaca ali refundacija je ipak moguća.
  6. Ako nešto bude od pomoći upravo sam se našao u sličnoj situaciji sa Tomtom GO5000 4FL50. Ne mogu da se setim šta je tačno bilo presudno ali mislim da sam samo bio uporan i ostavio ga da radi apdejt iako je na kompjuteru pisalo da je izgubio konekciju a na navigaciji je pisalo da se apdejtuje.
  7. Kao što je već rečeno, nosač odgovara za Garmin Zumo 660, kao i za BMW Motorrad Navigator IV, V i VI modele.
  8. Za EU koristim hrvatsku A1 pripejd karticu. Kupio sam je na kupujemprodajem. Vidim da su sad od 1000 dinara pa naviše. Pri aktivaciji sam dobio 3 evra kredita i 2 GB interneta. Bila je na sve to i neka promocija u prvih nekoliko dana da se dobije još nekoliko gigabajta ali sam to nekako propustio. Kredit dopunjujem iz aplikacije i plaćam karticom i za svaku dopunu dobije se i nešto interneta (za 5 evra 500MB, za 15 evra 1500MB) i to može da se koristi u celoj Evropi. Ima još raznih opcija za internet. Ima da se uzimaju i neki dodaci koji se menjaju i to po 250, 300, 450, 700 MB, mozda i drugi jer nema uvek sve već kako ti ponudi. Zovu ga SNACK i traje po jedan dan od uplate i to može da se koristi u celoj Evropi. Ima za recimo 6,80 evra 5 GB koji mogu u celoj evropi 10 dana da se koriste. Osim ovoga, ima i neka UZMI 9 opcija 9 GB za 24 sata 1.19 evra, ali ako se troši u EU van Hrvatske onda je maksimum 1 GB za dan. Sve ovo kombinujem kako mislim da mi u konkretnoj situaciji odgovara i u zavisnosti da li imam i internet u smeštaju i uvek mi završi posao. Ima sad i neke nove tarife koje mogu da se aktiviraju na jedan, tri i šest meseci i u okviru toga ima nešto minuta, sms-a i interneta ali to ne znam da li moze sve u EU da se koristi. Ima na KP i raznih drugih kartica za internet u EU u ponudi pa valjda nešto odgovara.
  9. Vidim da kažeš da si negde na pumpama tražio, ali vidi na sajtu puteva Srbije ima spisak pumpi baš za nosače, možda bude od pomoći. https://www.putevi-srbije.rs/index.php/енп-електронска-наплата-путарина/носачи-за-енп-уређај
  10. Pri registraciji sam za VAT broj stavio jednu nulu misleći da je to OK jer mi nemamo taj broj. Zatim su me obavestili mejlom da je taj broj obavezan i rekli mi da za VAT broj mogu da im pošaljem broj pasoša ili skeniran pasoš i ja sam ovo prvo uradio. Posle toga su mi poslali ugovor u kome su oni stavili neki neki VAT broj sa prefiksom RS koji nije moj broj pasoša i sa tim brojem sam registrovao nalog za aplikaciju. Eto, možda nekom ovo bude od koristi. EDIT Ipak nisam sad siguran da li sam sa tim brojem registrovao nalog ili sa Costumer ID koji se nalazi na vrhu ugovora kako je @DonTonirekao. A primećujem i da mi je Costumer ID neki broj a VAT koji su oni sami odredili taj broj ali sa dodatim RS i jednim brojem ispred.
  11. Da li je neko kome je stigao TAG proveravao da li se slažu serijski broj na samom uređaju i serijski broj u aplikaciji? Kod mene na TAG-u ima jedan broj više, pa da vidim da li je tako kod svih ili da pišem podršci.
  12. Vidim da je dogovor pao ali možda bude korisno i nekom drugom pa evo neki link KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Nisam detaljno tražio tako da verovatno ima još oglasa sa istim delom. Svakako imam jedan komad viška pa ako nekome treba neka se javi.
  13. Pogledaću kod kuće kad se vratim. Moguće je da imam viška. Inače ima na kupujemprodajem i ko je spreman da čeka ima baš jeftino aluminjumski na aliekspresu.
  14. Malo sam pametovao pa sam u VAT/TAX polje upisao samo nulu misleći da je to dovljno jer kod nas nema takav broj pa su me kroz prepisku obavestili da mogu da im samo pošaljem broj mejlom ili da pošaljem kopiju pasoša.
  15. Slična iskustva imam ali sa auto navigacijama pa možda i bude od neke koristi. Što se tiče prvog pitanja, primetio sam da problem postoji samo kada je izabrano da meni bude na srpskom jeziku. Ako je izabran engleski jezik probelma nema. Pošto pri izboru zemlje postoji i SRBIJA i SERBIA izgleda da uređaj automatski bira po izabranom jeziku za meni a iz nekog razloga SRBIJA ima problem. Svakako nije prvi put da Garmin ima tako neki iritirajući problem vezano za mape. Vezano za drugo pitanje mi se dešavalo nešto slično na jednoj Tomtom navigaciji za kola. Baterija je bila veoma slaba pa se u zavisnosti od toga koliko se punila pre toga i koliko dugo nije korišćena nekad zadržavala u standby modu i brzo palila opet kada dobije napajanje a ako premaši taj momenat onda ide paljenje kao da je potpuno isključena pa bi to trajalo. Meni iz tvog pisanja i mog iskustva potpuno ima smisla da loša baterija dovede do ponašanja koje si opisao.
  16. Sve kožne jakne i pantalone koje sam kupovao polovne sam izvrtao na unutrašnju stranu i tako ih prao u veš mašini. Jakne sam zakopčavao jer mislim da se tako sprečava drljanje rajsferšlusa po ostatku jakne. Možda bi to bilo rešenje i za metalne protektore.
  17. Broj 803944 označava dimenziju baterije pa je 80 debljina, odnosno 8 mm a 39 i 44 su širina i dužina u milimetrima. Više puta su mi trebale punjive baterije pa sam tražio po ovakvom broju. Nekad sam nalazio baterije sa istim brojem a nekad je to bilo za neki broj gore dole odnosno neki milimetar više manje. Procenio bih u odnosu na sam uređaj šta bi moglo da stane. Neke baterije sam našao na Aliexpress-u a nešto na kupujemprodajem. Naravno, vodio sam računa o voltaži da bude ista i kapacitet tu negde.
  18. U poslednje dve nedelje skoro svaki put kada sam vozio autoputem kroz Beograd sam video policiju na motoru. Bilo da su sa strane nekog već zaustavili bilo da dok voze putem vire u vozila pored kojih prolaze. Moja pretpostavka je da kažnjavaju ljude upravo za ovo sto ovaj policajac na motoru radi na ovim fotografijama.
  19. GoPro jeste poznat kao ćudljiv. Svaki koji sam imao, ili imam i sad, hoće da zabrljavi nešto povremeno. Neće da upali dok ne izvadim bateriju ili ga resetujem. Neće da se poveže sa aplikacijom ili gubi vezu. Onda se bez pravila poveže posle restarta kamere ili posle restarta aplikacije ili mora da se ispočetka poveže. Nekad prosto neće na aplikaciji da prikaže sliku sa kamere a radi kontrola da snima, da prekine, da fotografiše, da menja podešavanja. Sigurno je bilo još tu bagova. Doduše, ne mogu da kažem da je svaki GoPro koji sam imao imao sve ove simptome i da ih je imao mnogo često ali mi se sve ovo dešavalo i kad god bih guglao o tome video bih da se uvek još neko žalio na isto. Kroz ruke mi je prošlo i mnogo i kineskih no name kamera i kineskih "brand" kamera i među njima ima kamera koje daju dobar kvalitet snimka ali se to obično na tome i završi. Ako i imaju stabilizaciju bude nikakva ili osrednja. Aplikacija je gotovo uvek sranje ili ima vrlo malo opcija. Korisnični interfejs kamere često čudan ili čudne kombinacije opcija ili nema nekih očekivanih opcija. A nisu ni one bez ćudljivosti. Dabome, nisam probao sve kamere ovog sveta pa verovatno da ima i budžet varijanti koje se bliže poznatim markama u onome što nude. GoPro daje dobar kvalitet slike i zvuka. Samo korišćenje je bolje i jednostavnije od drugih. Aplikacija znatno bolja i sa više opcija od drugih. Jasno mi je da se na kraju sve svede na individulane potrebe i koliko je ko spreman šta da plati ali ja sam stalno tražeći da kupim nešto a da ne platim kao GoPro a uvek kupujući po smešnim cenama na buvljacima ili na oglasima kad je baš povoljno na kraju kupio baš taj GoPro nov u radnji jer mi sveukupno pruža najviše i najlagodnije.
  20. dulegolub

    AliExpress

    Ako ti nešto znači ja sam kupio sad već možda ima i tri godine. Nije bilo poštarine. Cena je bila 34 evra. Nije me zakačila carina. U mom kompletu nije bilo šrafcigera, o-ringova i kutije. Što se kvaliteta tiče rekao bih da je sve korektno izuzev ventila. Oni na oko ne deluju ubedljivo i kod mene je jedan bio neispravan. Zamenio sam ga ventilom koji služi za nešto za akvarijum. Naštelovao sam sva 4 instrumenta da pokazuju isto i to mi se čini da jeste u redu. Na samom motoru nisam otklonio ono što sam mislio da bi sinhronizacija rešila pa ne znam da li je do vakumetara ili mog (ne)umeća ili do motora da bih mogao da kažem da završavaju ili ne zavrsavaju posao. Odlučio sam se da ih kupim pošto sam odgledao više klipova na jutjubu gde je zaključeno da jeftini vakumetri nisu savršen alat ali mogu da posluže.
  21. DanDan jedan zaista odličan kanal.
  22. Nema više odlaženja u policiju po zapisnik. Kada podneseš zahtev za naknadu štete osiguravajućoj kući krivca oni zapisnik elektronski dobiju od MUP-a. Ako ne znaš gde je osiguran onaj ko je skrivio štetu možeš na sajtu Udruženja osiguravača Srbije da nađeš po datumu nezgode i registarskoj oznaci. Sve ovo možeš sam a možeš a možeš i da angažuješ advokata.
  23. Vidi da li ti ovako nešto odgovara za tvoju kacigu i potrebe: https://m.kupujemprodajem.com/tv-i-video/sportske-kamere-delovi-i-oprema/nosac-drzac-kamere-za-kacigu-chin-mount/oglas/90464307#mhs0-1620887417693 Nemam iskustva kako u praksi funkcioniše. Naravno, na aliekspresu je jeftinije ako ne žuriš.
  24. Gledao sam u nekom momentu ovaj motor kada je bio na prodaju i tadasnji vlasnik mi je rekao da su amortizeri menjani.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja