Jump to content

Moto Zajednica

Mali Caca

BJB Novinari
 • Broj tema i poruka

  1428
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

570 Excelent

O članu Mali Caca

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan 15.02.1979.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.motomeccanica.ca

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vancouver,British Columbia
 • Motocikl
  Ducati 1998 748S, 1997 748 race bike, 2010 848 race bike

Poslednji posetioci profila

2470 profile views
 1. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Štelovanje ventila na Moto Guzzi V7 Stone III je deo prvog servisa
 2. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Upalio iz druge , ali izgledada ima još koji problem. 20180924_132353.mp4
 3. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  @misa-pei mislim da je baš taj hermetik u pitanju. Ovo je prvi put u 20 godina u Kanadi da sam video na motoru, a na kolima sam pre 16 -17 godina polomio 2 ili tri dekla ventila zbog toga. Kad zalepi samo macola xaxaxaxaxaxa
 4. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  @misa-pei neko ko je pre mene radio zalepio neostikom dihtung poklopac ventila za deklo ventila. Čistio sam dva sata jedno deklo i na kraju odustao. Potopio sam oba dekla u neku hemiju i ostavio preko vikenda da omekša. Nadam se da ću sutra ako uhvatim vremena da završim to. Javljam šta je bilo kad završim motor tj kad pokušam da ga upalim.
 5. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  @X8 Vračar prvo paljenje znači da je agregat prvi put upaljen posle kompletne generalne. Eprrom je iz Australije jer tamo ima tip koji to radi i sam narezuje mapu koja je tebi potrebna. Mnogo lakše se komunicira sa svim na svetu sem sa italijanima ili špancima. Eprrom ili čip je izašao iz upotrebe početkom 202 godine i samim ti malo ko želi da se igra sa tim. Sve žele da se igraju sa kompjuterima koji mogi pomoću laptopa ili tableta sa se koruguje mapa i senzori.
 6. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Idemo dalje. Danas mi je stigao jedan lepotan na prvo paljenje i štelovanješto. Agregat osvežen u 996SPS formatu. Novi eprrom je stigao iz Australije i motor je upalio iz prve.
 7. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  U celoj S.Americi niti jedna organizacija koji radi track days ne traži da se bilo šta veže vžicom. Kod nas me nebi čudilo da to traže, jer se mi pokazujemo i gurami bez ikakve potrebe sa objašnjenjem tako je po svetskim standardima!
 8. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  @X8 Vračar samo Dukati ima desmodeomic razvodni sistem. Aprilija ima isti razvodni sistem kao i svi ostali bregasta, šolja ventila, pločica, opruge i ventil. Skinuo sam osigurače i bogu hvala sve je kako treba. Sad sledi vraćanje na mesto i da vidim dali će da upali
 9. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Nesećam se skoro da sam imao ovako posla da naštelujem ventile na RSV4. Da se razumemo svako štelovanje na agregatu koji ima više od 15,000km je obavezno bez obzira što kaže servisna knjiga ili servisni intervali. Ova RSV4 RR je stigla od lokalnog predstavnika aprilije uz obrazloženje da nemogu da pronađu kvar i da nemaju stručni kadar niti prikladne alate za posao. Simptomi su motor neće da upali ili ako upali ne radi na letu. Kad sam proverio zazore na ventilima 6 od 8 usisnig ventila nisam imao toliko tanak špijun da bi izmerio zazor. Od tih 6 ventila 3 su bili otvoreni za 0.05mm po merenju pločica koje sam izvadio i zamenio sa tanjim. Ovlašćeni servisi mi je rekao da kompresije nije baš najbolja, a zašto nisu sigurni. Ostalo samo bez 2.12mm pločica i sutra ću da završim i vidim kako radi. Sve se pribojavam da taj ventil koji traži 2.12mm pločica se ne otkine na osiguračima i napravi havariju. Moraću prvo da skinem oprugu ventila ovako u ramu i da vidim dali se osigurači deformirali.
 10. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Ruka naštelovana 100%, a dužina neću da komentarišem
 11. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Svaki vlasnik ima svoje prioritete
 12. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  @pronto imam ali žica je duga oko pola metra i kad se zavrće kleštima krajevi grebu po podlakticama
 13. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Da za trke je propisani pravilnikom i ti nema mnogo mudrovanja. Ovo je motor za ulicu i samo želja vlasnika. Nije mi bilo teško da se malo izgrebem po rukama prohromskom žicom
 14. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Konačno svi delivi su tu i mogu da završim 1199S sa titanijumskim izduvnim i Rapid Bike. Vlasnik nije želi da se reprogramiran kompjuter nego želi da kao uradi to pomoću Rapid Bike. Sledeće je na dyno sto pa da vidimo dali to stvarno radi ili ne.
 15. Mali Caca

  Price iz radionice - Mali Caca

  Nova priča je tu, slobodno se uključite u temu i postavljate pitanja ili dajte komentare https://malicaca.wordpress.com
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja