Easy_Rider_Sd 0 Napisano Februar 20, 2014 U prolazu, 1 post Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Zeleo bih da cujem vasa misljenja o moto guzzi-jevim masinama i uopste o njihovim motorciklima, konkretno me zanima model v35, nikad ga nisam vozio niti sam video u svojoj okolini da ga poseduje neko a mnogo mi se svidja kardanski prenos pa bi i o tome voleo malo da cujem koliko je to pouzdano i kakv je osecaj, cuo sam i citao sa raznih foruma da su to dobre masine i da dugo traju ali ih ima slabo i delovi se tesko nalaze, a konkretno me zanimaju stariji modeli, do ovih novijih ima jos vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 21, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam ga godinu dana - dok sam bio u vojsci. Motori su dobri i izdržljivi - ja sam bio instruktor vožnje i obučavao nove vozače . Među kandidatima za obuku, većina nije nikad ni sela na motor, a bilo je i nekih koji nisu znali ni bicikl da voze. Znači bilo je tu krljanja ( ubacivanje u prvu bez kvačila, promena brzina bez kvačila ) - i za tih godinu dana - nikad problem sa menjačem. Ako je dobro naštelovan, lepo ide ( oko 160 km/h ) i pri normalnoj vožnji troši 3,5 - 4 L / na 100 km. Ako je loše naštelovan - može da potroši i 10 - tak litara na 100 km. Osim ovog za obuku, dužio sam i jedan " za paradu " - sa radio stanicom. Ovaj za obuku je imao pređenih 50-tak hiljada kilometara, a ovaj paradni oko 350 km . Bio sam ja zadovoljan i sa ovim za obuku, al kad sam par puta provozao ovog novog ( paradnog ) - taj je išao pet puta bolje od ovog za obuku. Sa tim paradnim sam ja prešao možda nekih 20 - 30 km za ceo vojni rok. Jedinu manu koju sam im našao, a koja se ispoljava samo pri iživljavanju na motorima je kućište diferencijala . Naime, neki su taj Moto Guzzi - dizali na zadnji točak i to bi uspevalo nekoliko puta, a potom bi puklo kućište diferencijala ( na mestu gde konusni zupčanik naleže na tanjirasti, a sa spoljne strane se šrafi zadnji amortizer ). Posle toga više nema vožnje dok se ne zameni kućište ili ceo diferencijal ! Sve u svemu - jako dobar motor ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4758 Napisano Februar 21, 2014 Ne silazi, 5553 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Guzzi V 35/II 5 godina. To mi je bio prvi ozbiljniji motor. Naputovao sam se njime bez ikakvog problema. Ako je dobro odrzavan i u dobrom stanju, ne bi trebalo da ima problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...