Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

na rd03 stavit ću farove sa H4 žaruljama. da li na svojim H4 farovima imate neki relej ili ne? ako imate, koji relej i kako je spojen?

Ako hoćeš najbolje rešenje, provuci dve žice od 2.5 mm2 direktno od akumulatora (preko dodatnog osigurača od 20 A) do farova napred. Moraš da koristiš 2 relea, jedan za dugo, jedan za kratko svetlo.

Dovedeni plus ide na nožicu 30 oba relea. Sa nožice 87 ide na oba H4 duga svetla sa jednog relea i na oba H4 kratka svetla sa drugog relea, Dovedeni minus ide na nožice 85 oba relea i na minus H4 sijalica.

Sa jednog dotadašnjeg konektora za farove uzmeš žicu od kratkog svetla i to staviš na nožicu 86 onog relea kojeg si povezao na H4 sijalicu - kratko svetlo. Isto to - žicu od dotadašnjeg dugog svetla na 86 relea za dugo H4-

Dok dlanom od dlan, gotovo ;)

Za ovu akciju treba da skinineš bočne plastike i rezervoar da bi sve lepo provukao, povezao i učvrstio vezicama.

Ovo sam ja uradio na mojoj bivsoj africi, s'tim sto sam ja samo za kratko svetlo jer je za dugo vec postojao fabricki regler. Razlika u intezitetu svetla pre i posle operacije je nebo i zemlja, kad se uradi kao sto je Arakis opisao, africa ima medju najboljim svetlima od svih motora, ispred je kao dan :) 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Ne znam da li je regler, regal ili nešto treće ali ne radi.

Arajko molim te pogledaj koji regal mi ne radi :neznam:

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: HONDA AFRICA TWIN RD03 (1988), TOMOS CLS 15 (1978)

Da, baš taj od 30 A, nebitno da li sa 4 ili sa 5 izvoda (onda je jedan višak).

HVALA! sad mi je sve jasno.

i još jednom pohvala shejtanu i jageru! :Six::jee1:;)

• U prolazu, 23 postova

Ovo sam ja uradio na mojoj bivsoj africi, s'tim sto sam ja samo za kratko svetlo jer je za dugo vec postojao fabricki regler. Razlika u intezitetu svetla pre i posle operacije je nebo i zemlja, kad se uradi kao sto je Arakis opisao, africa ima medju najboljim svetlima od svih motora, ispred je kao dan :)

auuuu, sad jedva cekam :jee:

projekt ce malo potrajati ali dok zatopli trebalo bi sve biti gotovo... sada izgleda ovako:

post-11631-090265600 1292034428_thumb.jpg

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

projekt ce malo potrajati ali dok zatopli trebalo bi sve biti gotovo... sada izgleda ovako:

Da si OBAVEZNO slikao svaku fazu sređivanja, pa kad bude gotovo, postaviš temu o tome :)

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Stvarno bi bilo korisno svim vlasnicima i AT i TA da slikaš šta radiš oz neko objašnjenje pa da postaviš u podforumu "Sam svoj majstor" ;)

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Kada sam kupio motor na oba polozaja HI i LO su mi svetlela oba fara. Nakon sto mi je riknuo regler pre 3 godine otkacio sam napajanje za oboreno svetlo sa jednog fara, tako da mi sada na dugom svetle oba fara a na oborenom (97 % vremena) samo jedan.

Mozda i gresim, ali sam ubedjen da se regler manje opterecuje i da ce duze da traje ako je povezan samo jedan far.

BTW, posto sam tada primetio da je nesto vec doradjivano oko svetlosne instalacije, zivo me zanima da li sa originalnom instalacijiom uvek svetle oba fara ?

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ako grešim, neka me neko ispravi, ali situacija je sledeća: Alternator pravi struje koliko pravi i tu nema regulacije. Višak struje koju proizvodi alternator, a koju trenutno ne potroše potrošači na motoru/ili punjenje akumulatora, u regleru se pretvara u toplotnu energiju. Ukoliko ti je manja potrošnja struje na motoru, regler se više greje i obrnuto. Daklem, više ćeš učiniti za dobrobit svog reglera ukoliko spojiš i drugo kratko svetlo :)

• U prolazu, 23 postova

Da si OBAVEZNO slikao svaku fazu sređivanja, pa kad bude gotovo, postaviš temu o tome :)

Stvarno bi bilo korisno svim vlasnicima i AT i TA da slikaš šta radiš oz neko objašnjenje pa da postaviš u podforumu "Sam svoj majstor" ;)

Slikam sve (kako bih si kasnije olakšao sastavljanje), međutim sve do sada je slikano mobitelom, pa su fotke mao mutne, ali uglavnom se sve vidi.

Ćim uhvatim malo vremena, postavit ću temu i bit će sve objašnjeno (a to će i meni olakšati mnoge stvari kasnije). :pisac:

• Podržavam 1

• U prolazu, 23 postova

Ćemu služi ovo zaokruženo crveno na slici?? :stabre:

da li netko zna dužinu i snagu opruga za centralni nogar za RD03 i RD04?

post-11631-074338300 1292091632_thumb.png

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Ćemu služi ovo zaokruženo crveno na slici?? :stabre:

da li netko zna dužinu i snagu opruga za centralni nogar za RD03 i RD04?

Twin, ja sam mislio da smo se mi već dogovorili. Centralni za RD03 te čeka, a mene za RD04?

• U prolazu, 23 postova

Twin, ja sam mislio da smo se mi već dogovorili. Centralni za RD03 te čeka, a mene za RD04?

bez brige, dogovor vrijedi naravno, ovaj tjedan platim i onda cekam da stigne nogar za RD04. :takoje:

nije bilo lako dogovoriti sa njemcima, oni ne pricaju engleski, ja slab sa njemackim, pa ne salju van EU, pa sam dogovorio da posalju kod prijateljice u SLO i tako... ali dogovor je pao...

ono sam pitao jer mi nije bilo jasno sto je to da ne bi bio manjak djelova jer imaju samo nogar bez toga... ustvari brinem za tvoj nogar kako bi i za svoj ;)

a i brat mi ima RD04, pa se nadam naći majstora dauzme mjere pa napravi kopiju ovog centralnog koji je za tebe...

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Mnogo nas je bez centralnog stendera za rd04!

Kad bih mogao da dobijem taj centralni na par dana da mu skinem kompletno mere i da uradim tehnicki crtez. Postavicu ga ovde, pa svako ko zeli nek ga skine i nosi kod svog majstora da napravi sebi svoj primerak!

Ako ste za, ja sam voljan to da uradim.. :zdravo:

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

el ovaj gore oblik fabrichki hondin shtender? ima moj drugar na rd03 slichan... mnogo lako se dizhe... a probao sam neke na rd07 i treba chovek da se pokida da bi digao motor :)

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

el ovaj gore oblik fabrichki hondin shtender? ima moj drugar na rd03 slichan... mnogo lako se dizhe... a probao sam neke na rd07 i treba chovek da se pokida da bi digao motor :)

Ovakav je identican kod mene na RD03, osnovni problem je sto osovina voli zapeci od manjka upotrebe, podmazivao ja ili ne :).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja