Vuja 36 Napisano Jun 27, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sedište propada brzo zato što kisne i čisto sumnjam da ga je bilo ko ukrao jer ne pasuje ni na šta sem na baš takvu prikolicu, identičan model. Rupa koja se vidi sa gornje zadnje strane kabine namenjena je bravici kojom se sedište zaključava a iza naslona se doboja prtljažni prostor. Pošto rupa nema metalnih delova brave sedište nije ukradeno već lepo i bezbrižno demontirano. Instalacija struje je budžena, u originalu je drugačije što se najlakše vidi po stavljenom prednjem svetlu kao i zadnjem koje je univerzalno a kod nas prodavalo svakome ko pravi teretnu prikolicu. Nisam baš nešto siguran ni u ležaj točka prikolice, prva fotografija vuče pažnju na plastičnu ratkapnu pa ne vidim nimalo unutra. To bi trebalo videti. U originalnoj varijatni blatobran je crn bez obzira što je boja poliestera takva crvena samo bez te dve bele trake. Čini mi se da su trake napelnice ali se ne vidi baš najbolje. U prvi mah ja sam mislio da je njegova ponuda dobra međutim ima tu posla ihihiii... A to znači i ulaganja: para, delova, naručivanja, rmbanja, nošenja, guranja motora sa sve prikolicom... Dopuna: A zašto je uopšte skinuo prikolicu? ??? ??? ??? To može brzo da se izvede ali zašto bi se izvodilo, mora da postoji razlog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2768 Napisano Jun 27, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan E jesi stari lisac Zanimljiva ova prikolica, možda ona "vuče" cenu, jer čisto sumnjam da će mu neko dati te pare za motor u takvom stanju (da ne kažem krš)! Koliko kapiram ovo je negde u blizini Čačka? Zanimljiva foto - reportaža. E Lijo, ima te svugde - sve stižeš, svaka čast! Biće zanimljivo ako ova priča bude imala epilog tj., ako on dođe tamo gde se priviđa, tj., kod tebe u Novi sad, he,he, to nam moraš prepričati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 27, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan I motor i prikolica su ovde kod mene ( na 20 - etak kilometara od N. Sada ) , tacno je da je on stavio teziste na prikolicu, jer su navodno jako retke. Jesu retke, al ne toliko kolko on tvrdi. Ipak ja smatram da je bezobrazluk za to sve tako u kompletu traziti 600 evra. Motor nije vozen dve godine, znaci treba i nov akumulator, gumene harmonike na viljusci su pocepane, pa su i stapovi poceli da korodiraju. Ima tu posla kolko hoces. Po njegovoj prici - on je taj motor uzeo pre dve ipo godine ( to je jedino tacno jer znam da je bio u oglasima ), za jedan " Projekat " ( sto mrzim ovu rec kad je cujem od ovakvih ljudi ). Navodno je hteo da odsece prednji deo masine ( cilindre i radilicu ), i da tu nabudzi neki dizel motor , al eto zbog posla i obaveza nije stigao to da uradi . @ Stampar - te auspuhe je pravio jedan majstor iz Leskovca i prodavao ih je pod imenom " Tora auspusi " . Pricao sam sa njim pre par godina, i on je imao neku kolicinu gotovih koji mu stoje vec dugo. pa mi je nudio da sve to otkupim od njega, al mi je cifra bila velika. Valjda ima neko ovde ko zna njegov broj tel. Ako niko nema, moracu da se iscimam ( zovem neke prijatelje iz nisa da mi nabave ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Jun 27, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod Gabora u katalogu,a ima i kod tog lika u Leskovcu (tamo je drug uzimao).Potrudicu se da vam nabavim broj tog iz Leskovca veceras ili sutra. al' sam brz evo i broja 0641477556 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 27, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U ono vreme kad je pravio te auspuhe ( pre 20 - tak godina ), kad su se Jawe mnogo vise vozile, cini mi se da ih je imao u nekoliko varijanti = skroz crne niklovane crne sa niklovanim topovima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Jun 27, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan pa sad su uglavnom crni sa niklovanim topom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 27, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan @ Vuja- Stop svetlo na prikolici je od jawe 350 TS.Nije onaj univerzalni sa najlon pijaceIma poziciju i stop,a ona zuta stakla sa strane su katadiopteri,i ne svetle. ....Drumskalisica očigledno zaslužuje svoj nadimak-svašta zna a i komentari su mu uglavnom logični-ispravni... Stari je to lisac! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 28, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Prvu Jawu ( CZ 175 sport ) kupio u oktobru 1978 god sa 15 godina, a " A " kategoriju polozio u martu mesecu 1979 godine . Ta moja prva Cezetka kad sam je kupio - doneo sam je kuci u dve gajbice i kolicima . Sta dalje da kazem ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jun 28, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Čuo sam da Sky ima dobre veze u fabrici Jawa ,bilo bi interesantno saznati koliko li koštaju ovakvi auspusi (crni na crvenoj Jawi na jednoj od slika to je valjda model 639 ili 640 a to su očigledno rezonanti auspusi pa da se nemučimo da pravimo)sigurno imaju lepši zvuk i više mi se sviđaju...dakle Sky ako pročitaš ovo poradi nešto na skupljanju informacija..u izgledu je da se pravi cafe racer varijanta .... Даклен, ситуација је следећа: Каталог резервних делова и ценовник, који имам, су прошлогодишњи. У контакту сам са менаџером Јавине фабрике, тако да ћу у току недеље јавити каква је ситуација, по питању тих ауспуха. Evo ja nasao jednu Jawu sa prikolicom... Чика Лисац, Свака Вам част! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 28, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam Cika ! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Jun 28, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Хе, те Тотице су чудо! Њу је и мој тата возио. Ако смем да се похвалим (како смо већ кренули ;D ), почео сам скромно. Возио сам Апенца 6 у првом разреду основне, а у другом сам себи поправио декин Томос Аутоматик из '75-е. Када сам започео сервисирање, Аутоматик је био спакован у две дрвене гајбе... Да бих касније шио скутере, на интерно организованим уличним тркама... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jul 1, 2009 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Posle malo muke uspeo sam da registrujem motor, problem je bio sto je neko ranije na tehnickom ili u sup-u pogresno upisao prva dva broja od broja motora, te im je to bilo sumnjivo pa sam morao da teram motor u miliciju da to provere?! Inace video sam Lord-e da ces do Kovina, pa ako bude lepo vreme , mogli bi se videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 1, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, dolazis li ti do Kovina u subotu ? Ajd' da ne budem jedini Jawaros tamo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 1, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, evo i mene, nije me bilo jer sam juce diplomirao pa sam morao da ucim. Ide li neko od vas na ovaj reli kroz srbiju, bice u petak 3. docek ucesnika u Paracinu i bice svirke, noci se pa se nastavlja put. Steta sto ce biti samo jedan dan jer ove godine nece biti moto skupa kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo slicica da se razonodite! Doterali mi neki klinci danas Jawu da je popravim. Kazu da su je kupili za 200 evra , al im kurbla proklizala ( samim tim i menjac ) i da stalno puca ! Al su se usrecili . . . . Iz masine sam prvo ispustio ulje ( celih 105 grama ) . Zamenim im ja osovinu kurble i kurblu ( naravno sa polovnim delovima ( jer su im novi skupi ), sklopim sve to , kad menjac kad ubacis u prvu - nece da se vrati u srednji polozaj ( il je pukla, il im fali opruga za to ), primetim da ni matica kojom se steze masina za ram ( na zadnjem gornjem drzacu ) stoji labavo, skinem je rukom i vidim da nit je odgovarajuca po velicini, nit je odgovarajuci navoj. Namestim i to, sagnem se da vidim donji sraf, kad njega i nema, a i otkinuti drzaci sa rama, pa nema ni svrhe da stavljam novi sraf. OK. upalim ja motor - on stvarno puca , al gde god stigne na onom jadnom pokusaju od " Akrapovica " , puca i nazad i napred, i sa strane, i na losim varovima izduvnih grana ( dva u jedan ) - e to nek teraju limaru da im vari. Takodje i melje iz masine ( nece ta radilica jos dugo ). Alternator ne puni akumulator, crko regler i ispravljac. Evo slika motora, vidite i sami kolko tu jos ima posla da se radi ( i ulaganja ) da bi ovaj motor licio na Jawu. Dobro gledajte sta kupujete ! ! ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jul 2, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Lijane pitaj ih hoce li da prodaju ovaj mali rezervoar i od cega je!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan P.S. mali žuti rezervoar je verovatno lisicin servisni rezervoar.... Bas tako, dopizdilo mi je da se patim pokusavajuci da popravljam motore u kojima je neko pravio mesavinu sa SAE 90, il sa preradjenim uljem, zejtinom i slicno. Lepo okacim moje rezerevoarce sa mojim gorivom, podesim motor, musterija ga tako proba, a posle mu zakacim njegov rezervoar i njegovo gorivo pa nek se ebava sam sa njm ! Nije me niko slikao, al imam obicaj da provucem kanap kroz rupe za srafljenje ovog rezervoara, i da ga okacim o rame ko torbicu, crevo do karburatora i vozi ! Ono sto me je najvise iznerviralo na ovom motoru je sto su ga doneli skroz prljavog i umascenog. Iznaftirao sam ga ( dok sam to radio na cetki mi se stalno skupljale neke dlake ), isprao sa aparatom za pranje pod pritiskom, i opet je pun dlaka - ko da su ga cuvali u nekom toru sa ovcama . Cak sam nasao dlake i u njegovom ispravljacu struje. Pizdarija ! @ Picasoo - rezervoarce nije na prodaju, a za tvoju informaciju - to je rezervoar od nekog starog TMZ 50 ( Tvornica motora Zagreb ) . @ Stampar - sto se sredjivanja struje tice, to mi radi jedan prijatelj ovde, bice gotovo u toku dana - hvala na ponudi - rotor i stator su OK , to smo jos juce proverili . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Uff, sta sam ja sve nalazio po rezervoarima, i na sta je sve to smrdelo i na firnajz, i na boju, terpentin i ko zna sta sve ne . Dopizdilo mi je sve to, a imaju i obicaj da mi doteraju motor izvucen ko zna odakle bez kapi benzina. Skinem rezervoar, promuckam a ono zvecka rdja i prasina. Ne secam se tacno koji je motor bio u pitanju, valjda MZ, covek sipao par litara benzina, al nece da ide na slavinu. Skinem slavinu, na njoj cak i ono sito istrulilo od rdje, a djubreta kolko hoces ! Mogo bi do sutra da pisem na ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Koji mi sve kljucevi trebaju za skidanje oba tocka i sta mi sve treba od alata za zamenu unutrasnje na terenu? Sastavljam minimalisticku konfiguraciju alata za nositi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, al kolko se secam , kod Jawe mozes oba tocka da odsrafis sa kljucem za svecicu. Jos ti trebaju dve trinaestice za onaj sraf sto steze osovinu u prednjoj viljusci, i jedan srafciger koji prolazi kroz onu rupu na osovini. Znaci minimum alata ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 2, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Za zadnji je 22 a prednji mislim da je19 i jedna 13 treba ti dva srafcigera i gotova stvar. A ja sam sinoc imao vatreno krstenje sa Jawom, ispravio jednu krivinu, isao oko 80 a krivina je duga i mislim sada cu da izadjem ali nikako kraj. Kada sam dosao do bankine vidim kraj, rekoh odoh u njivu i razbi se, u trenutku vidim poljski put, samo koliko je traktor sirok, jedan ide na gore jedan na dole. Ispravim motor da pokusam da uletim na njega, ovaj sto je na dole preskocim udarim u breg izmedju dva puta odskocim od njega i pogodim ovaj drugi, a neko blato ne mogu da stanem. Decko koji je isao pozadi mene nije mogao da veruje sta se desilo, pita me "pa sta uradi?" a ja njemu mrtav ladan "posao da vidim kakvo je zito", a on se trese kaze skrtatio sam mu zivot za 10god. Da mi neko da najbolju krosericu i da mi plati ne bih nikad to ponovio. Ako budem prolazio preko dana uslikacu par slika da vam pokazem kakvu sam srecu imao. A na Jawi mi sada fali ulje u prednjem levom amotrizeru, isteralo sve kada sam skocio. A pre toga nesto je pocelo da mi cuka sa leve strane, ne cuje se mnogo pa sam i zato vozio brze da vidim kako ide, mozda je klip ili ko zna sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sprej sam odavno kupio i nosim ga svud sa sobom, jedan pajsercic imam i jedan poveliki srafciger. Auspusi su mi horizontalni i ne mora desni da se dira, provereno. Iskustva u menjanju gume imam sa biciklom (mnogo puta krpio i stavljao nove, isto mu dodje i ovde samo sto treba vise snage), imam kompletan pribor za krpljenje, noznu pumpu mogu da pozajmim od kuma. Zlu ne trebalo :-\ Ako Bog da (novaca) nameravam da obrnem krug do Negotina, niz Dunavsku, za mesec-dva, sam il' s nekim... Čador varijanta... Hvala na informaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @ markomdm - srece si imao mnooogo :o Jesi li ti dobro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano Jul 2, 2009 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam super, cak nisam ni motor ugasio, norsalantno sam nastavio put. Evo sad dopunio amortizer i primetio da mi viljuska ima malo lufta pa moracu da pritegnem. Veceras opet u voznju ali ne kroz onu krivinu a sutra na docek ucesnika relija, bice ludo, a bice i koja slika od neke Jawe ako se nadje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jul 2, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan A mogao bi i neku sliku ove tvoje da postavis... ps. Cestitam na diplomi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...