dr.chala 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Crnamrljo ima li smisla da kupim ovo: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=5161&catid=85 ili da bježim od toga i kupim nešto drugo ???? ??? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan solidan aparat, ogroman raspon i wide koji krece od 31mm....fino najbrzi autofokus od svih ultrazoom-ova a sve ostalo dobro do osrednje. zaboravi ove lazi o osetljivosti do ISO3200 posto tada nema fotografija nego samo brljotina, upotrebljiv je do 400, ekstremni slucajevi do 800. jos jedna mana je precnik navoja za filtere koji je van standarda i ne moze da se kupi nijedan osim Sony-jevog ako ga uzimas, kupi i dodatnu bateriju psoto je ekran ogroman i trosi dosta energije. pogledaj i Fuji S6500, jeftiniji a bolji osim ukoliko ti nije presudan veci raspon objektiva na H9 naravno, ako imas love kupi najjeftiniji dSLR, kod nas vec moze da se uzme Canon 350D za cca 450e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan DSLR mi je preglomazan za Putovanja,kad se sjetim još i objektiva i toga da ga žena stalno nosi oko vrata i fotka u vožnji,mislim da bi me ubila.Tu su još moje neznanje fotkanja DSLR-om... Nego, lijepo te molim još jednu stvar.Naime do sada sam fotkao sa Sony V1.Hoće li fotke biti bolje sa H9?I što su to filteri i ćemu služe???Znam da ti sigurno zvuči priglupo pitanje,ali laik sam da ne mogu biti veći! :-\ Ove probleme sa Sony kompatilbilnošću sam već iskusio !Imam još jedan fotić u auto punjačima,širokokutnom objektivu,dodatnim baterijama... Vidio sam već preporuke za FUJI 6500.Može mala usporedba po ćemu je bolji? ??? Ukratko znaš i sam kaj bi mi eventualno trebao biti motiv. ;D Panorame,pa fotke motor i priroda,pokoji noćni kadar... Fotkanje aktova prepuštam Mikki i Šmajseru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan pre svega sam mislio na UV filter, koji malo pojacava kontrast eliminisuci UV zracenje stavlja se ispred objektiva i da bi ga stitio od ostecenja [brises samo njega, i ne skidas ga uopste] sto se tice V1, to je odlican aparat i razliku u kvalitetu slike neces primetiti ali ces sigurno primetiti unapredjenu brzinu rada i logicnije komande. naravno, veca rezolucija ce omoguciti osetno vecu stampu Fuji je bolji po tome sto ima mehanicko zumiranje [brzo i precizno] a ne preko elektro-motora kojim komandujes sa dugmicima + i - i koji ima ogranicen broj koraka i koji je naravno sporiji od ruke senzor mu je sasvim upotrebljiv na ISO400 i ne toliko los na 800 kao ostali iz klase - davace ubedljivo najbolje nocne snimke. telo je robusnije od H9 ali i dosta vece za kraj, objektiv mu krece od 28mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jebote, ni ovaj zapad nije kao sto je nekad bio. Pa doktore, Smajser, pripadnik srednjeg staleza ove napacene zemlje (tako se sam prozvao) je kupio ovo: pa mu to bilo malo, pa ga je odmah i produzio ovim: Ali dzaba njemu sve to kad on nama upropasti vikend u Zagrebu, jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan pre svega sam mislio na UV filter, koji malo pojacava kontrast eliminisuci UV zracenje stavlja se ispred objektiva i da bi ga stitio od ostecenja [brises samo njega, i ne skidas ga uopste] sto se tice V1, to je odlican aparat i razliku u kvalitetu slike neces primetiti ali ces sigurno primetiti unapredjenu brzinu rada i logicnije komande. naravno, veca rezolucija ce omoguciti osetno vecu stampu Fuji je bolji po tome sto ima mehanicko zumiranje [brzo i precizno] a ne preko elektro-motora kojim komandujes sa dugmicima + i - i koji ima ogranicen broj koraka i koji je naravno sporiji od ruke senzor mu je sasvim upotrebljiv na ISO400 i ne toliko los na 800 kao ostali iz klase - davace ubedljivo najbolje nocne snimke. telo je robusnije od H9 ali i dosta vece za kraj, objektiv mu krece od 28mm Prvo da odgovorim djuricu.Ja sam iz radničke obitelji i ne držim memory stickove na istom mjestu kaovikend izdajnik Željko! Isto tako nemam ni pedofilskih namjera poput njega! Usto imao sam nekih ulaganja u vozni park kroz zimu,pa... :-\ Mrljo,ovakav dobar odgovor još nisam dobio! Sad te još molim za pojašnjenje važnosti objektiv mu krece od 28mm ! ??? I za kraj da rezimiramo.Fuji 6500 bi bio the best za mene u klasi non DSLR fotića? Kod V1 me smetalo to što ono što vidim u ekranu ne odgovara onome okviru koji kasnije vidim na kompu.Uvijek je malo veći okvir na kompu.Da li je to ispravljeno kod 6500 i H9? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 26, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Isto je i kod S6500 fd. Naime,ako se dobro razumem,problem je shto samo trazzilo "ne ide" kroz objektiv..kao kod DSLRa vec je lcd displej.. tj. ne vidish tachno shta slikash...dok ne uslikash,a tada ume da bude kasno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan vise je problem sto ekran nikada ne moze biti toliko veran kao ono sto se vidi kroz staklo kod vecine novih ne-dSLR digitalaca ono sto se vidi na ekranu je 100% kadra koji ce se dobiti u fajlu i danas vecina dSLR aparata ne prikazuje kroz opticko trazilo [viewfinder] 100% onoga sto ce se dobiti na kraju vecina prikazuje oko 95%, a samo modeli iz najvise klase imaju 100% trazilo, Canon 40D koji je uzeo Smajser isto ima 95% Doktore, 28mm je ekvivalentna zizna daljina, sto je manji broj, veci je ugao snimanja, a to je dobro da bude sto sire Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Znam da davim , ali kaj je s ovim Olympus SP-560UZ??? I ima još neki Canon S5.Uspordba ili da ne davim više i kupim Fuji.Našao u pančevu S6500 za samo 270 eura!Kod nas nema ispod 400??? ??? :o I kaj je sa Sony R1? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan ima za 270 i u Beogradu, baci pogled na banner u levom uglu kao sto vec rekoh, S6500 je po kvalitetu fotografija najbolji u klasi R1 nije iz te price, to je neuporedivo bolji aparat po svim pitanjima, dosta veci, tezi, kvalitetniji, skuplji.....i mislim da se vise ne moze nabaviti nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan ima za 270 i u Beogradu, baci pogled na banner u levom uglu kao sto vec rekoh, S6500 je po kvalitetu fotografija najbolji u klasi R1 nije iz te price, to je neuporedivo bolji aparat po svim pitanjima, dosta veci, tezi, kvalitetniji, skuplji.....i mislim da se vise ne moze nabaviti nov. Dakle odluka je na Fuji.Hvala.Djuro dejstvuj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A CANON G7 ili G9 ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...