bokilic 6101 Napisano Decembar 13, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ono gore je slika od mz-a http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=13285.0 ne zbunjuj coveka pa i napisao sam da je sa dukijevog mz a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan video sam izvini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 13, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a sve vreme pokusavam da ti ukazem kako to izgleda kad stavis paljenje od tomosa na nsu a ,,al dobro je da si http://www.nsu.netgrupa.com/prepravke.html nasao na vreme da vidis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kad se havlite ajde i ja da se pohvalim danas sam naso vlasinka pazario sam jednog letos kao za delove medjutim nisma ga rasturio jer mu vrlo malo fali da bude kopletan skroz originalan ( u voznom sanju je ) inace ovaj moj u kome je gremlin je costum tip koji mi ga je predao dao mi neke paire od najga sa pricaom da je matori tezak i da nemoze sa njim nista da se dogovori pronadjem tel i pozovom coveka on je iz Odzaka, a covek nezna nista vec 25 god o tom motoru jer tada mu je nestao bilo mu je bas drago sto sam se javio i sredicu papire samo me zamolio da mu ponesem sliku da ga vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan mislis da ne bi trebao da diram paljenje dok ovo ne sredim sa karburatoram Nema dileme sredjuj prvo karb. evo ti prva pomoc za prelivanje. Skini iglu plovka i pogledaj onu ,,pecurku,, dole obicno je nagrizena korozijom vode. Stavi je u manju busilicu ( obavezno da ne baca) i ispoliraj finom smirglom, nadji malo paste za slajfovanje ventila i uslajfuj u sic lonceta. Pazi da nije mnogo gruba pasta da ne ostanes bez sica, pazljivo. Onda bi tebalo da bude dobro. pogledacu ti za drugi plovak popodne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno bogdane samo mi reci jel znas ono sto sam pitao gramza plovka 7 ili 11 ? koji od ta dva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 13, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno laksi. Zvao sam malopre onu firmu motobajk,rekli su mi da sam dobio veleprodaju i da pozovem sutra maloprodaju.Rekli su mi da nemaju paljenje od 80w vec samo od 50w i da je negde oko 3500-4000 dinara.Bogdane,imate li neki popust kod njih koji bi mogli da iskoristimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 13, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam na onaj link koji ste postavili,vdeo sam kako je uradjeno,ja sam to dosta komplikovanije zamislio. Na istom mestu pise da tomosovo elektronsko paljenje ima regulaciju pretpaljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 13, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pise svasta,,i na tarabu,,,a mozda i ima stvarno neznam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 13, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno bogdane samo mi reci jel znas ono sto sam pitao gramza plovka 7 ili 11 ? koji od ta dva E vidi ovako . Prvo skapirao sam da ti imas karb BING 2/22/26 e pa on ima drugaciji pak od onog kog sam ti opisao kako da popravis iglicu. To je karb 2/24/28 za NSU 250, davno bese zaboravio.Ti imas iglicu koja ima siljak na vrhu i zatvaradovod goriva na poklopcu plovka. On koristi plovak od 7 g sigurno, onaj drugi (2/24/28) ima plovak od 11 g. Probaj da popravis to tako da stavis iglu u busilicu i ,,zasiljis,, vrh ponovo prateci stari ugao koristeci neki finiji brusni kamen, ako nemas moze i parce cigle pa vidi hoce li da dihtuje. Ako ne uspes probacu ja da ti uradim jer sam nasao na tavanu jedan nekompletan takav karb i dobar pollovak od 7g. Ako tvoj plovak nije probusen i on je dobar , a ako hoces poslacu ti ovaj moj da probas. Uvezi karburatora od motokultivatora IMT506 cuo sam se sa tipom koji vozi 175 sa tim karburatorom. On kaze da mu super radi, grlo mu je uze za 2 milimetra pa je obrusioprirubnicu. ALI! taj karb je od 18 milimetara tako da sa njim sigurno slabije ide. Nego rece da imas manual za 250, cije je izdanje jer rece da je na engleskom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da na engleskom je manual okaci cu ga negde pa cu da ti posaljem link pdf format da upavu si sa iglom karb BING 2/22/27 main jet:85, idle jet 35, needle jet 2.66, needle 2nd groove from top, idle screw 1.5 turns open a sto se tice plovka nije bas sjajan nesto kalaisan gore takva je od kada sam ga kupio verovatno krpljen e da ipaiasam te da nemas ovu plastiku 32 br na slici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 13, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stigo manual za MAX http://www.nsu.netgrupa.com/prepravkemax.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Decembar 14, 2007 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisam je sreo ako natrcim na nju javicu. E da setih se neceg. Na kraju Bulevara (mali mokri lug) sam letos video nesto posebno, to je neko dvoriste sa kucom malo ispod puta s desne strane u pravcu izlaska ix bgd-a, a u dvoristu!! Dva fiata 500 i jos par olupina a u jednoj prikolici lezi neki NSU bez tockova, neobican ,doradjivan u trkackom maniru. Otvorena kapija , nema nikog u dvoristu, pridjem da pogledam i zablentavim se par minuta i tek ukapiram da pored mene stoji tip i na moje izvinjenje sto sam tako usao i pitanje o cemu se radi pocne nesto da bulazni , pola ga nisam razumeo, tip nije bas sasvim svoj. Posle sam ukapirao da je to 125 FOX oko koga se neko bas potrudio. Vredi ici pogledati. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam na onaj link koji ste postavili,vdeo sam kako je uradjeno,ja sam to dosta komplikovanije zamislio. Na istom mestu pise da tomosovo elektronsko paljenje ima regulaciju pretpaljenja. djole pise da ima stim sto je ono paljenje na 6v ovo o kome smo mi pricali apn6 80 w ima u bg kosta 8600 din pitao sam za regulaciju paljena nema nema ni platine nego neku sivu kutijicu koja je ujedno i stablizator napona i jos samo treba spljna bobina koja je 900 din tajvanska ili iskrina koja je 1400 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan joj ne ubacuj sad tave price prvo da sredim ovog pa da prevedem onaj drugu pa dok njega sredim da izgleda kao ovaj gore nego sta si nasao jos od delova ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 14, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam na onaj link koji ste postavili,vdeo sam kako je uradjeno,ja sam to dosta komplikovanije zamislio. Na istom mestu pise da tomosovo elektronsko paljenje ima regulaciju pretpaljenja. djole pise da ima stim sto je ono paljenje na 6v ovo o kome smo mi pricali apn6 80 w ima u bg kosta 8600 din pitao sam za regulaciju paljena nema nema ni platine nego neku sivu kutijicu koja je ujedno i stablizator napona i jos samo treba spljna bobina koja je 900 din tajvanska ili iskrina koja je 1400 din e prvo ti sredi karburator pa tek onda cackaj paljenje ,,kakav ti ja auspluh na tom nsu u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 14, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam kao je uradjeno,nisam odusevljen.Ako bih stavljao paljenje sa platinama iskoristi bih ono od CTX-a 80W s' tim sto bih koristio NSU-ov breg paljenja i regulator pretpaljenja.To ti je najbolja moguca kombinacija jer dobijes istu krivu paljenja,a mnogo bolju varnicu. Ima i varijanta da se iskoristi alternator od kola,ali ti onda treba i akumulator.Moze i alternator od MZ-a ili Jawe,ali ovo je najbolja varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan originalni kao na slici gore al se ne sija bas tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 14, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam kao je uradjeno,nisam odusevljen.Ako bih stavljao paljenje sa platinama iskoristi bih ono od CTX-a 80W s' tim sto bih koristio NSU-ov breg paljenja i regulator pretpaljenja.To ti je najbolja moguca kombinacija jer dobijes istu krivu paljenja,a mnogo bolju varnicu. Ima i varijanta da se iskoristi alternator od kola,ali ti onda treba i akumulator.Moze i alternator od MZ-a ili Jawe,ali ovo je najbolja varijanta. a kako ce se sve to upakovati,,mislim dosta posla,,,,,imas li neki nacrt kako ce to izgledati??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma video sam kao je uradjeno,nisam odusevljen.Ako bih stavljao paljenje sa platinama iskoristi bih ono od CTX-a 80W s' tim sto bih koristio NSU-ov breg paljenja i regulator pretpaljenja.To ti je najbolja moguca kombinacija jer dobijes istu krivu paljenja,a mnogo bolju varnicu. Ima i varijanta da se iskoristi alternator od kola,ali ti onda treba i akumulator.Moze i alternator od MZ-a ili Jawe,ali ovo je najbolja varijanta. jel imas ti uopste njegovo pljenje originalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da nema neko mozda serevisni knjizicu koja se davala uz NSU maxi na srpskom da je iskeniramo i lepo slozimo ja imam neku fotoropiranu jedno 10-ta ruka tako da se pola ne vidi ni slika ni teksta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 14, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Nisam je sreo ako natrcim na nju javicu. E da setih se neceg. Na kraju Bulevara (mali mokri lug) sam letos video nesto posebno, to je neko dvoriste sa kucom malo ispod puta s desne strane u pravcu izlaska ix bgd-a, a u dvoristu!! Dva fiata 500 i jos par olupina a u jednoj prikolici lezi neki NSU bez tockova, neobican ,doradjivan u trkackom maniru. Otvorena kapija , nema nikog u dvoristu, pridjem da pogledam i zablentavim se par minuta i tek ukapiram da pored mene stoji tip i na moje izvinjenje sto sam tako usao i pitanje o cemu se radi pocne nesto da bulazni , pola ga nisam razumeo, tip nije bas sasvim svoj. Posle sam ukapirao da je to 125 FOX oko koga se neko bas potrudio. Vredi ici pogledati. Pozdrav. to si video kod pedje,,,znam lika,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan stvarno znas lika aj vidi jelbi prodao fiata 500 da uzmem zeni izlude me obozava taj model ako je neka normalna cena i ako nije bas bas krs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 14, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NSU pepsi 1 Napisano Decembar 14, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kad budes radio slikaj pa cemo okaciti tamo gde sam stvio i one prepravke i narvano utiske kad budes zakurblao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...