Jump to content

Moto Zajednica

Gospodar samoce

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500

Pozdrav raja,

zovem se Gordan, iz Bijeljine, 25 godina i zaljubljenik u motore, za razliku od vas. :D

Salim se naravno. Nadam se da ne zamijerate ;)

Planiram da kupim motor uskoro, pa sam trazeci pomoc, po preporuci prijatelja, dosao ovdje. Nadam se da cete mi pomoci i da ce iz ovog piskaranja pasti i neka poznanstva, druzenja, pive...

Za sad tolk'o, pa se citamo ;)

Sve sto vas interesuje- pitajte. Pozz

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 783 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Dobro ti nama došao Gordane :zdravo:

A sada da pitamo šta nas interesuje :moto3: :

- Kakav motor planiraš da kupiš?

- Slušaš li Azru (Štulić i ekipa)?

Hahahaha, hvala za nadimak i dobrodoslicu...

Izvinite sto ovako kasno odgovaram.

Da, slusam Azru (kao sto se po nadimku da zakljuciti)...

Sto se tice motora- trazim najbolji na svijetu, a za male pare...

Hehehehe, salim se.

Razmisljao sam da uzmem (po preporuci) Kawasaki KLE 500 Enduro ili Hondu Shadow ili Yamahu Virago.

E sad, fora je sto nemam puno kesa i nemam puno iskustva, pa zato trazim motor sa kubikazom do 500, maks 550 kubika. Mada, prijatelj mi kaze da kubikaza ima veze samo sa onim koji imaju problem u glavi. :D

S obzirom da je moja zelja da putujem, namece se logika da trazim kruzere/chopere. Cast svakome, ali meni vise prija "brundavi " glas gorepomunute Honde nego reski zvuk neke R1.

Unaprijed hvala na pomoci ;)

• Zainteresovan, 783 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

U Bijeljini neko prodaje Hondu VT500c pa ako ti prija brundanje Honde to ti je prilika. I mislim da je klasa (granica) za registraciju 500 a ne 550 kubika, provjeri to.

I još nešto, čoperi i enduro motori su potpuno različite priče. Dobro odmjeri i skontaj šta bi htio.

Johny be good...

Hvala za ovu napomenu da neko u Bn prodaje...

Znam da su razlicite price, ali Kawasaki enduro je idealan za duga putovanja (malo me **be sto sam "visok" 173) :). Sa druge strane, coperi jesu udobniji, ali ta udobnost kosta... Virago je onako, vise kao san :D

Razlika izmedju dobrog KLEa i dobre Honde moze biti i do 500-600evrica, a za taj luksuz mogu preregistrovati motor i kupiti mu nesto opreme...

Gledao sam ovdje na oglasniku i ima svasta. A i za ovu Hondu cu da se raspitam.

Hvala pozz ;)

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan

pozdrav zemljace! virago je jedan od motora koji se vozi kao biciklo, i za tebe ce biti odlican! Prijatelj ima 535 o perfektnom stanju, tako da sam probao, vozio, uzivao! Pogledaj na pik-u (cijena je malo jaca ali je motor u savrsenom stanju, sa malom kilometrazom). Ako sta treba, pitaj, tu sam :-) !!!!

Pozz veliki!

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: R1150GS, DR650SE, RM85L

Hvala za ovu napomenu da neko u Bn prodaje...

Znam da su razlicite price, ali Kawasaki enduro je idealan za duga putovanja (malo me **be sto sam "visok" 173) :). Sa druge strane, coperi jesu udobniji, ali ta udobnost kosta... Virago je onako, vise kao san :D

Razlika izmedju dobrog KLEa i dobre Honde moze biti i do 500-600evrica, a za taj luksuz mogu preregistrovati motor i kupiti mu nesto opreme...

Gledao sam ovdje na oglasniku i ima svasta. A i za ovu Hondu cu da se raspitam.

Hvala pozz ;)

Dobrodosao, honda ili kavasaki, ne zaboravi da i sebi kupis nesto opreme...

Dobrodosao, honda ili kavasaki, ne zaboravi da i sebi kupis nesto opreme...

Hvala na savjetu. Novac za kacigu, pojas i rukavice odvojen je prije svega ;) (čizme, pantalone, jaknu imam)

jedino što ću možda dodatno tražiti su ono zaštitino odijelo protiv kiše i možda štitnici. Još jednom- vala na savjetu.

Hvala za ovu preporuku na PIK-u, no tanak sam ja za nju. Ako je to ova iz Vogošće- sjajna je, ali košta oko 5000, sada za mene nedostižnih...

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan

Ne, ova je iz starog grada i malo je skuplja od ove, ali po meni licno, previse para za :-) Samo ono sto znam je da je motor u fullu, malo presao, redovno servisiran, nove gume, itd. Ali opet kazem, po meni je previse para jer je oko 6000 sto je puno :-)

Sretno u potrazi, naoruzaj se sa strpljenjem i polako biraj :-) znas i sam kakva je situacija kod nas, tako da ako vec imas kes u rukama, lako je postici cijenu :-) Ima par KLE-ova od 2500 pa na vise, cine se ocuvani.

Oprema obaveza, cak i do trafike :-)

Pozz i ako sta treba, javi :-)

Drugari,

evo i mene nakon dva+ mjeseca...

Prvo sam krajem februara imao malu nezgodu, pa onda arbajt da se skuplja keš za mašinu, tako da sam u martu zaboravio na računar. U aprilu sam i dalje radio,a li sam tajno pratio vaš rad.

Od kraja aprila iščitavam sve postove. Rezultat tog iščitavanja se vidi od juče :D

Naime, kupio sam KLE-a.

'92. godište,prešao oko 56000km, gume nove (ali baš. Na njima predjeno oko 200-300km), ulje i filter mijenjani preda mnom, lanac može izdržati ovu sezonu.

Akumulator i svjećice treba mijenjati, a diskovi su na granici da izdrže ovu sezonu. Uglavnom, sve ovo me izašlo 2400KM, iliti oko 1220evrića...

Hvala vam svima na savjetima i pomoći koja je bila neophodna i, ispostavila se presudna... ;)

Čitamo se dalje, a sada je realno i da se vidimo ;)

• Podržavam 1

Другари, да не бих отварао нову тему у оквиру путописа, да овдје питам, има ли ко заинтересован да ми прави друштво на путу до Охрида :)

Планирао сам почетак путешествија 9. августа, у петак, али то могу да "растегнем" до суботе, тј. да одложим један дан... Да не дужим око термина поласка, Боже здравља, у осам увече у суботу 10., треба да сам у једном клубу у Охриду; дакле, најкасније бих могао да кренем око 12 у суботу...

Е сад, ако има заинтересованих, можемо да договарамо руту...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja