Kudi 70 Napisano Decembar 18, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri! Hajde sada u ove zimske dane da razradimo jednu temu. Imam zelju da jednom pocnem i zavrsim svoj sopstveni motocikl. Iskeno sam ne posedujem previse znanja, ali imam one koji ce pomoci i posedujem mnogo volje. Zeleo bih napraviti nesto izmedju cafferacer-a/naked-a na osnovi nekog starijeg, klasicnog motocikla. Ne previse starog i da na njemu postoje komponente na koje se covek moze osloniti, a da je pritom povoljan za nabavku i dalje odrzavanje. Pretpostavljam da ce za to biti najpogodniji neki japanski motocikl iz 80-tih ili 90-tih... E sad za izbor motocikla koji ce posluziti za dalju preradu se obracam vama. Neka motocikl koji su napravili u Louis-u posluzi kao vodilja. Ne zelim da kopiram i ne bih koristio za osnovu Dukati kao sto su oni uradili. http://jubibike.louis.de/desktop.php Hvala vam na interesovanju pa me uputite kako mislite da je najbolje u pravom smeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 19, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ovako otprilike stoje stvari : Za to što ti hoćeš - cafferacer, najbolje da uzmeš nešto jednocilindrično ili dvocilindrično. Pošto želiš da to bude motocikl iz 80 - ih il 90 - tih , treba da znaš da i na zapadu po radnjama drže delove uglavnom za motore stare do 3, 4 godine, a za sve starije - provere dal ima u centralnom magacinu, pa ako ima - deo možeš dobiti za dan dva, a ako nemaju - naručuju ih iz Japana, pa onda deo dobiješ za 20 - tak dana. Zato ti je moja preporuka da izaberes neki motor koji je malo " popularniji " - jer ćeš za slučaj da ti nešto treba - mnogo lakše da da nadješ deo. Primera radi, imaš Yamahu XT 600 i Hondu XL 600 - koje se i dan danas dosta voze i za njih ima delova, a imaš i neke motore koji su sad jako retki i teško se nabavljaju delovi za njih . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 19, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan , a imaš i neke motore koji su sad jako retki i teško se nabavljaju delovi za njih . @drumskalisica je u pravu kao i uvek! Sto se tice ovog citiranog, citaj: Suzuki GS 500E iz ´81. Ako njega uzmes (4 cilindra) prokukaces dan kad si ga pazario jer su rezervni delovi cista egzotika. Ima ih ali... Pogledaj temu: "A sta mi je ovo trebalo!?" pa ces i sam videti... Vec za motore od ´86. nije veliki problem za delove ali starije... Za Honde CB 500, recimo, ima sve, ali bas sve da se nadje i to ugl. orginalno, ja gledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti samo predlozio da uzmes noviji bike, i sve delove koje skines maske auspuh sta god mozes da prodas i da ga malo otplatis, tako star bike nikad ne znas u kakvom je stanju i posle moze ti zafali neki deo koji ne moze da se nadje nigde sem u Japanu npr i ko zna koliko kosta Sve zavisi kakav ti je budzet ali noviji bike lepo skines sve i napravis sta zelis, i onda je jedno sigurno motor dobar delova ima, ovako ako uzmes nesto staro i napravis motor i onda ti fali deo pa ne mozes da vozis zamisli to da se ubijes Max dva cilindra ili kad bolje razmislim jedino dva cilindra jer to je taj zvuk caffe racera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 813 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 782 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko para planiraš da uložiš u ovaj projekat. Ako ti je budžet ograničen onda projekat zasnivaj na motoru koji sebi možeš da priuštiš. Dovoljno mašte i kreativnosti može čuda da načini. Pogledaj malo "Iron hors riders", tu ti je u Loznici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Decembar 21, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Pa za pocetak ne bih previse ulozio u sam motocikl jer od svega planiram da mi ostane ram i motor manje vise, ostalo bih napakovao kvalitetnom zamenom za postojece. Sama prerada planiram da bude jako kvalitetna. Sto se tice cilindara ,mogao bi biti motocikl sa 2 cilindra mozda i bolje nego raniji primerci cetvorocilindrasa... Od novijih mislim da bi SV650 mogao da posluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Decembar 31, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je ovako nesto najblize onome sto bih zeleo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaya 5 Napisano Januar 1, 2013 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd, Cukaricka padina Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovaj je skinuo blatobrane i menjao auspuh. Najbolje da kupis nesto ovakvog izgleda da ne moras da budzis, a i jeftinije je. Inace vozio sam ovakvog bonevilla, meni je prelep, i svakako bi voleo da imam jednog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Maj 28, 2013 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Da li znate nekoga ili ste vi taj neko ko ima u garazi nekog dedu od 20,30,40,50god iz Japana od 400-500-600 kubika da mu ne treba ili ce ga dati za neke sitne novce? Moze i nekompletan ali ne bas da ima samo ''kostur'' i bitno da je legalan. Moze i malo rdjav, neispravan al' da nije nepopularan ili redak model pa da deo mora da se izmisli Ja bih sebi sklepao ovako nesto al' da ima jos jedno mesto pozadi Znam da ovaj Savage nije preterano star niti povoljan pa da je skoro dz ali eto navodim ga kao jedan od primera kako bi voleo da priblizno izgleda nekada taj krs koji bih malo po malo sredio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...