Jump to content

Moto Zajednica

Malaguti medison 150 problem pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

Prijatelj poseduje pomenuti scooter i vec neko vreme ga prati problem...

Pocelo je sa gasenjem, jednostavno se ugasi i stane, ostane bez varnice, skidan je pick-up koji je bio uzrok problema, on je bio premotan, motor je proradio ali na kratko, varnica je opet nestala ili bila slaba, pa je isti opet skinut i premotan, motor je opet proradio ali ne moze da upali na anlasovanje vec mora da mu se poveze akumulator na dodatni batery booster i sa njim startuje i kao radi dok ga ne ugasi a cim ga ugasi cak i vruc nece da upali opet, njegov akumulator je nov ali sam ne moze da ga zavrti okrene kako treba, anlaser je takodje skidan i nosen na proveru, podmazan sredjen, on vergla ali nece da sastavi...

Da li neko ima ideju sta bi mogao biti uzrok problema, ili da li zna nekog majstora u Beogradu koji bi znao da otkloni problematiku..

Poz i hvala unapred...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR 1000

Pick-up ne bi trebalo motati, on malo teze crkava, tako da i ako nije bio problem u njemu, moze biti da je sada i u njemu problem... ja imam cdi, bobinu, magnet i kompletnu instalaciju od tog motora ali nemam namotaje i pick-up... Moze se desiti da je i do cdi-a, ali nista bez probe....

• U prolazu, 26 postova

Kada je prvi put stao, skinut je pick-up i fizicki je izgledao gadno, zato je i premotan, posle toga je proradio...

Jel moze negde da se nadje kompletan taj deo na kojoj stoji pick-up??

• U prolazu, 18 postova

Mislis na kompletne namotaje sa pick-up-om? Vidi najverovatnije je otisao onaj namotaj za paljenje( sa donje strane, veliki namotaj), oni sitniji su za punjenje... posto je vec takva stvar, da sam na vasem mestu ja bih njega premotao pa probao, u 90% slucajeva je bilo do tog namotaja a ne do pick-up-a.... Na kraju krajeva najbolje bi bilo kupiti druge ispravne namotaje u kompletu, ja ih nemam, prodao sam...

• Svakom po zasluzi, 12425 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Kakav je frajlauf, da li se možda čuje nekakvo "škripanje i krljanje" kod anlasovanja? Imali smo već nekoliko sličnih slučajeva da se frajlauf počeo raspadati i komadići su upali među namotaje statora gde su veselo isekli sve što su mogli - namotaje za punjenje, namotaj za stvaranje visokog napona za CDI, pick-up...

Treba dobro pregledati stator alternatora, ulje u motoru i frajlauf.

• U prolazu, 18 postova

Kod njega je frajlauf sa kontra strane, tj sa desne strane su magnet i namotaji a sa leve strane je varijator i iza njega frajlauf... moze se desiti da zbog njega tesko vergla ako glavi negde.... ali nije on uzrok ostecenja namotaja ili pick-up-a...

• U prolazu, 26 postova

Mislis na kompletne namotaje sa pick-up-om? Vidi najverovatnije je otisao onaj namotaj za paljenje( sa donje strane, veliki namotaj), oni sitniji su za punjenje... posto je vec takva stvar, da sam na vasem mestu ja bih njega premotao pa probao, u 90% slucajeva je bilo do tog namotaja a ne do pick-up-a.... Na kraju krajeva najbolje bi bilo kupiti druge ispravne namotaje u kompletu, ja ih nemam, prodao sam...

Ja na taj veci i mislim, on je premotan, ne mislim na onaj mali pick up sto se srafi na dva srafa iznad..

Izgleda da je lose namotan i lose vracen na poziciju, posto deluje i da se ukosio malo, i mi bi da kupimo ili bar nadjemo ceo taj deo, da probamo, pa ako je sigurno to, da pazarimo odmah...

• U prolazu, 26 postova

reseno, kupljeni su kompletni namotaji sa pick up-om, montirano, i zviz na pola kljuca... ;)

@piromanp

Hvala jos jednom, deo je odlicno ocuvan i dobili smo ga vise nego povoljno, poz! :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja