dvormak 50 Napisano Octobar 26, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: Kawasaki Tengai 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo društvo, do nedavno sam vozio tengai-a, prošle godine ga prodao, ali mi je jako falio u medjuvremenu... novi vlasnik ga ne da natrag ni po koju cenu, pa sam morao naci drugi... e sad, problem je u tome što sam drugog našao, ima samo 27000 km predjeno, ali je u jako lošem stanju. motor je stajao 5 godina, CDI mu je prepravljan a i cela elektricna instalacija. Uzeo sam ga rastavljenog, pa sam ga nekako sklopio, ali sad neradi naime, ne baca varnicu. promenio sam nekoliko bombina (jedna od njih 100% ispravna, ali varnicu baca samo jednom, na prvi zaverglaj i onda ništa- mrtvo... pošto vidim da ima dosta vlasnika Tengai-a na forumu, možda netko ima i "višak" delova od kojih bi se htio otarasiti Konkretno treba mi: - kompletna elektricna instalacija - CDI - Termoprekidac za ventilatora (onaj koji je zaštraven na hladnjaku najdole na sredini) - stranicne plastike (leva i desna) - komandna kutija sa prekidacima za start, svetla i kill switch (ona na desnoj rucici pored gas-a) e medjuvremeno možda ispadne još nešto novi delovi se nadju, ali kako sam dao "poslednji dinar" za motor, moram tražiti povoljniji kolko malo da se pohvalim, to je taj lepotanu prilogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5761 Napisano Octobar 26, 2012 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri namotaje statora alternatora, obično su oni kod Tengai-a uzrok zašto ne baca varnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Octobar 26, 2012 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Ako je cdi najebao si, ja sam isto tako uzeo XT neko je petljao sa instalacijom, dok sam sve vratio u fabricko stanje poludeo sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvormak 50 Napisano Octobar 26, 2012 (promenjeno) U prolazu, 35 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: Kawasaki Tengai 650 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri namotaje statora alternatora, obično su oni kod Tengai-a uzrok zašto ne baca varnicu. taj sam problem imao na starom tengai-u, ali ovde moram prvo elektroniko promeniti pa probati, inace po merenju davac signala daje ocitavanja u granici normale... cdi koji je na ovom motoru je neka kombinacija, prespojavali su nesto i iz 8 kabla napravili su 5 i njih ukljucili u neki cdi najverojatno modela "uradi sam" ili neka kombinacija... kao sto kazem- HAOS! Promenio Octobar 26, 2012 član dvormak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvormak 50 Napisano Octobar 26, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: Kawasaki Tengai 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je cdi najebao si, ja sam isto tako uzeo XT neko je petljao sa instalacijom, dok sam sve vratio u fabricko stanje poludeo sam znam da cu se namuciti, ali zima ide pa si imam zanimaciju a jbg, kad se nema za novog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...