Jump to content

Moto Zajednica

HELP! Kawasaki KLR650- Tengai

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Kawasaki Tengai 650

Zdravo društvo,

do nedavno sam vozio tengai-a, prošle godine ga prodao, ali mi je jako falio u medjuvremenu... novi vlasnik ga ne da natrag ni po koju cenu, pa sam morao naci drugi...

e sad, problem je u tome što sam drugog našao, ima samo 27000 km predjeno, ali je u jako lošem stanju. motor je stajao 5 godina, CDI mu je prepravljan a i cela elektricna instalacija. Uzeo sam ga rastavljenog, pa sam ga nekako sklopio, ali sad neradi :(

naime, ne baca varnicu. promenio sam nekoliko bombina (jedna od njih 100% ispravna, ali varnicu baca samo jednom, na prvi zaverglaj i onda ništa- mrtvo...

pošto vidim da ima dosta vlasnika Tengai-a na forumu, možda netko ima i "višak" delova od kojih bi se htio otarasiti :)

Konkretno treba mi:

- kompletna elektricna instalacija

- CDI

- Termoprekidac za ventilatora (onaj koji je zaštraven na hladnjaku najdole na sredini)

- stranicne plastike (leva i desna)

- komandna kutija sa prekidacima za start, svetla i kill switch (ona na desnoj rucici pored gas-a)

e medjuvremeno možda ispadne još nešto <_<

novi delovi se nadju, ali kako sam dao "poslednji dinar" za motor, moram tražiti povoljniji :neznam:

kolko malo da se pohvalim, to je taj lepotanu prilogu :moto3:

post-3075-0-79805200-1351238476_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Proveri namotaje statora alternatora, obično su oni kod Tengai-a uzrok zašto ne baca varnicu.

• U prolazu, 35 postova

Proveri namotaje statora alternatora, obično su oni kod Tengai-a uzrok zašto ne baca varnicu.

taj sam problem imao na starom tengai-u, ali ovde moram prvo elektroniko promeniti pa probati, inace po merenju davac signala daje ocitavanja u granici normale...

cdi koji je na ovom motoru je neka kombinacija, prespojavali su nesto i iz 8 kabla napravili su 5 i njih ukljucili u neki cdi najverojatno modela "uradi sam" ili neka kombinacija... kao sto kazem- HAOS!

Promenio član dvormak

• U prolazu, 35 postova

Ako je cdi najebao si, ja sam isto tako uzeo XT neko je petljao sa instalacijom, dok sam sve vratio u fabricko stanje poludeo sam

znam da cu se namuciti, ali zima ide pa si imam zanimaciju :)

a jbg, kad se nema za novog...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja