srrdjan 315 Napisano Octobar 19, 2012 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Захваљујем Лемију на упутству а осталима може бити од користи . Прво смо подигли мотор помоћу штендера и дизалице коју ћете препознати , треба одвојити предњи точак од тла (обавезно имати помоћника јер је мотор нестабилан у овом положају ) Затим кључ 19 и велики продужетак Пажљиво одвијајте и придржавајте ( постоји могућност да вам искочи шраф ) испод је чаура која једва чека да излети . Лагано одвајајте шраф и чаура ће остати ускраћена за петардирање. Вадимо чауру Извађене чауре и шрафови Након чаура вадимо шајбну и опругу ( за шајбну сам узео бакарну жичку и лагано извукао напоље ). Узели смо шприц и сет за инфузију сасвим довољне дужине за ову операцију . Спустили мотор да се ослони на предњи точак и потисне виљушку до краја , извукли смо неких 125 мл. из једног штапа . Уље из оба штапа . Уље извучено , сипано ново ( чисто а не црно ) градација 10 W , по упутству друга Лемија 240мл. по штапу ( код мене из оба 250 мл. ) Ето другари надам се да ће неком помоћи ово што сам написао , захваљујем се и сину Игору на свесрдној помоћи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Octobar 19, 2012 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Заборавих нацрт чауре са мерама ако би неко да прави дуже , овај модел је познат по виљушци која је мекана и доста пропада при кочењу ( ово су оригиналне мере ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 19, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И као сада ради виљушка? Не избацује уље, обзиром да си удвостручио његову количину? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Octobar 19, 2012 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan "И као сада ради виљушка?" kао ради Зорге сипано је колико је Леми препоручио када је мењао на свом мотору ( за сада све ок ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Octobar 19, 2012 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da se javim i ja posto sam prozvan . Na identican nacin sam i ja podigao motor ali za razliku od vas ja sam izvukao 250ml ulja, zato sam i nasuo nazad toliko ( nasao sam i kasnije uputstvo za Virago čija je ovo kopija gde pise da ide 240ml po stapu). Sada je samo pitanje da li ste izvukli sve, da li ste posle prvog vađenja podigli i spustili točak da se ispumpa sve ? Kod mene je izaslo jos posle pumpanja ali ne mnogo da budem iskren. Mozda je negde to ulje otislo, mozda ga kinezi nisu sipali dovoljno ko zna, ja kada sam menjao ulje motor je presao nekih 3-4k km znaci bio je skoro nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...