Jump to content

Moto Zajednica

Oboren motociklista ugao Ustanicke i Grcica Milenka

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Želim Ti brz i uspešan oporavak kao i sređivanje motocikla!

Čitam ovakve teme u kojima se srećem sa nepoznatom tematikom koja počinje onog trenutka kada se izađe iz bolnice i krene u borbu za svoja prava koja sleduju svakom osiguraniku. I polako počinje sve da mi se vrti,prepliće, meša, :neznam: pojma nemam kako se na kraju treba ponašati u takvoj situacii-nedao dobri Bog nikome! Pa mi je pala na um ideJa zašto se ne napravi jedna tema koja će biti zalepljena gde će svi oni koji budu imali ovakve probleme kao naš kolega dejanVN750, zatim Bunar i još mnogi drugi moći da se na jednom mestu informišu, dobiju savete i što pre dođu do ostvarenja svojih prava!

Iskreno se nadam da će ovakva tema biti najmanje posećena ali ako se tako nešto desi nada ne pomaže sama od sebe!

Pametno bi bilo iskoristiti tuđa iskustva u momentu kada je unesrećenom pored ozdravljenja potrebna i nadoknada sredstava i lične imovine a što da ne i naplata duševnog bola!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: VIRTUELNI

za kolegu drumskalisica sve bi to bilo kako kazes da majstor "vec" nije poceo da radi ( da bi dobio posao i uzeo pare-ako ne od osiguranja ono od tebe) motor..da sam ga odvezao u kavin servis...cifra bi bila preko 100 soma a to bi bilo povuci-potegni sa strane osiguranja..jer bi moglo da trajeeee....a ja ostade bez motora...i non stop dodatno nerviranje...TAKA NAM JE DRZAVA....a sto se tice nematerijalne...uzeo sam advokate i teracu ih da KIDAJUUUUUU...bas zbog takvog stava za popravku,tako da ce sve da dođe na slicno...ovde manje, tamo vise...

a Rille bas zbog svega toga i pisem ovako da bi nedaj boze i sto manje kolega znalo kako ova zajebancija ide....

-sutra su mi javili da mi uplacuju pare na moj ziroracun....

3.sept. tekuce godine....pare od osiguranja legle,date majstoru,jos samo cekam cajgere i instru,tablu.

u međuvremenu sam podneo molbu da mi se dostavi skica i svi izvestaji nesrece ---OJT-osnovno javno tuzilastvo-nalazi se u Savskoj gde i 1. osnovni sud u Beogradu na "stajgi" stim da idete na 4 sprat soba 411-predate molbu i cekate da vam odobre-10 dana...

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

juce sam dobio profakturu iz osiguranja....sa 83 000 su skinuli na 63.000 zbog starosti motora...zvao majstora,ulazimo sa tom cifrom,jer kako kaze, uvek se pise vise jer oni nece da odobre...tako da mu dođemo na isto...motor je skoro gotov...

3.sept. tekuce godine....pare od osiguranja legle,date majstoru,jos samo cekam cajgere i instru,tablu.u međuvremenu sam podneo molbu da mi se dostavi skica i svi izvestaji nesrece ---OJT-osnovno javno tuzilastvo-nalazi se u Savskoj gde i 1. osnovni sud u Beogradu na "stajgi" stim da idete na 4 sprat soba 411-predate molbu i cekate da vam odobre-10 dana...

Da li si našao NEKOG advokata ili si kontaktirao gore pomenutog kolegu??? 63 000 tj oko 550 eura si dobio za uništen motor??? Ljudi su za ogrebotine dobijali i 2000 i više eura!!! Nadji ozbiljnog advokata koji se bavi najviše takvim slučajevima. Mnogi će da ti kažu da znaju, nema problema , ali prstom ne mrdnu. Ovo ne pričam napamet nego slušam ljude.

Da li si našao NEKOG advokata ili si kontaktirao gore pomenutog kolegu??? 63 000 tj oko 550 eura si dobio za uništen motor??? Ljudi su za ogrebotine dobijali i 2000 i više eura!!! Nadji ozbiljnog advokata koji se bavi najviše takvim slučajevima. Mnogi će da ti kažu da znaju, nema problema , ali prstom ne mrdnu. Ovo ne pričam napamet nego slušam ljude.

motor mi je 1990 i stradali su drzaci svetla i cajgerisa instrument tablom...jer sam gotovo prikocio i motorje "lagano kliznuo" na njegov prednji deo....a majstor je nabio ...da bi dobili... hvala u svakom slucaju ...cekam ih (osiguranje) na nematerijalnom obestecenju...

• Drug član, 1874 postova

A što se tiče advokata nikako ne angažovati Danku S. Živanović, jer je izuzetno neprofesionalna, i priča priče koje nisu utemeljene na zakonu, tj. ne može da izvede.

A ako ste mazohista i imate vremena za gubljenje samo napred

14.9. otisao u prvi sud,4. sprat soba 407 i uzeo kopije policije i skice.

pitali me da li cu da ga teretim-rekao da necu i treba da se da izjava da ga krivicno necu goniti,to nema veze sa naplatom od osiguranja za strah i povrede.

pa cekam da sud brzo resi i da uzmem od njih njegovo PRIZNANJE KRIVICE da bi mogao da naplatim nematerijanu stetu..

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

Trebao si da kazes da se pridruzujes krivicnom gonjenju i da istices imovinski zahtev... To moze da ti poremeti naplatu nematerijalne stete jer oni vozca gone krivicno zbog nanosenja telesnih povreda u SB udesu... Kako god to mozes da ispravis na prvom saslusanju i davanju izjave!!! Svaki advokat ce te savetovati da za oba odgovora kazas DA!!!

• Drug član, 1874 postova

? Kako može da poremeti!?

Krivični postupak i građanski su odvojeni. Jedino što bi olakšalo naplatu štete je pravosnažna presuda za krivično delo, koja bi kasnije mogla da se koristi u eventualnoj građanskoj parnici i to samo kao dokaz da je tuženi kriv(znači skraćuje se vreme i nije potrebno da se opet dokazuje uzročno posledična veza izneđu tuženog i materijalne/nematerijalne štete) sve ostalo nema veze.

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs

Trebao si da ga krivicno gonis. Tad imas i osnov za vansudsko poravnanje sa vozacem, tj da ti on isplati nematerijalnu stetu a da ti povuces tuzbu na sudu, da se kao dogovorite za neku cifru(uvek svi imaju strah od krivicnog suda). A i pored toga imas mogucnost da se naplatis za nematerijalnu stetu i od njegovog osiguranja.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: Honda Pan European ST1100

Zextreme ti je dobro rekao. Za svaki slucaj uvek kao osteceni ispucas sve mogucnosti na pocetku I nemas brige oko zastarevanja potrazivanja, kamte I slicnih stvari. A sto se postupaka tice, jeste da su krivicni I gradjanski postupak odvojeni ali je krivicna presuda (pravnosnazna) obavezujuca za sudiju parnicara, ako je oglasen krivim sudija u parnicnom postupku mora da usvoji tuzbeni zahtev (ako preteras sa cifrom za nematerijalnu stetu normalno da nece da usvoji zahtev u celosti nego delimicno, a materijalnu pravdas racunima I koliko pise na racunima toliko mora da ti dosudi). Nemoj da ides sam. Uzmi advokata za oba postupka. Kostace u pocetku ali smanjujes rizik da te suprotna strana zezne a ima puno sitnica, od doprinosa u nastajanju nezgode pa na dalje, sta ce pokusati da ti prikace. Kad vec ulazis u tu pricu uzmi maksimalno. Uz tebe smo a ti se naoruzaj strpljenjem I rokaj. I obavestavaj nas povremeno.

da...uzeo sam 1 agenciju.. i tu su mi rekli da ce on sve jedno morati da prizna krivicu,(i ako ga ja negonim)i da ce ga sud "kazniti" da uplati neke pare u dobrotvorne svrhe,a ja mogu bez problema da naplatim nematerijalnu stetu od njegovog osiguranja.ali nam je najbitnije njegovo priznanje i tek tada mozemo u naplatu nematerijalne stete....raspitacu se jos za svaki slucaj,nista nisam potpisao,ni ti odobrio..

hvala puno na savetima..

18. oktobar..stigli satovi i kontr.tabla iz amerike...i :zbunjen: kaze majstor neodgovarajuci džekovi,vraceni cekam druge :(

cekam i poziv za sud...motor moze da se vozi ali vise kablovi....pisem kad bude novosti ( za dalje sudjenje -nematerijalna steta itd)

istezanje vrata uspesno sanirano...ko nov sam + pad-sudar iskustva

14 nov 2012 sam pozvan na sud da se dogovorimo...necu da ga gonim krivicno,jer se pokazao kao korektan,i zbog toga je dobio 50.000 din da u roku od 5 meseci uplati na ziro racun porodilista (kao dobrotvorna svrha) ili ce oni podici tuzbu protiv njega...( a ko nece da uplati...)

a ja sam sa potvrdom kod advokata otisao za naplatu nematerijalne stete i povreda....

sta reci ...danas sam dobio preko agencije-RESTITUCUJA- koju sam angažovao ( SVE POHVALE I PREPORUKE ZA ISTU )za naplatu povrede odgovor od takovo osiguranja.. 120.000 din ja zadovoljan celokupnim ishodom (kako sam prosao zdravsveno pa do naplate...jos samo deo iz amerike da stigne...)

POZDRAV SVIM KOLEGAMA...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja