Jump to content

Moto Zajednica

sletanje sa puta...

Recommended Posts

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Sedim sa drugarom i predlozi mi da odemo do Bele crkve da zavrsi neki posao ,sedamo na motore i krecemo iako je vec bilo nekih 20h...Sine nam ideja da kad smo vec tu,da bi mogli da se provozamo do Rumunije :) uzimamo pasose i krecemo..Stizemo u Belu crkvu oko 21:30 ,drugar odradi poslove zbog kojih je krenuo i krecemo ka Rumuniji...Posto je vec bilo kasno,put nepoznat,nismo isli daleko,nekih 50ak km,popili pice i krenuli nazad..U Kaludjerovu u krivini prokliza tocak i meni i drugaru,ali ostanemo na motorima i nastavimo dalje...Umesto da krenemo ka Kovinu kuda smo dosli,resimo da idemo preko Crvene crkve,Uljme i tih sela...Sva od tih sela su prepuna ostrijih krivina,prolazimo kroz selo Parta,ja idem prvi i ulazim u jednu veliku krivinu,u susret mi ide auto,u tom trenu cujem skripu guma...U prvi mah pomislih da je taj zvuk napravio auto koji je uleteo u krivinu....Medjutim,odmah bacim pogled na retrovizor da se uverim da je drugar iza mene...NEMA GA! Odmah stanem,okrenem se i krenem nazad! Izadjem iz krivine,njega nema ni u daljini,mahinalno pogledam na put i vidim jedan trag kocenja koji je ispravio krivinu! U tom trenu mi je svasta proletelo kroz glavu! Nista lepo! Okrenem se ponovo i vidim svetlo i ogroman oblak prasine na poljskom putu koji se nalazi na pravcu tog puta...(drugar je ispravio krivinu i sleteo na taj poljski put pun nekog kamenja izbegavsi zastitnu ogradu za nepun metar...)Brzo krenem ka njemu ,parkiram motor sa uperenim farom ka njemu,on ustaje nekako,dize motor,stavimo ga na copavu ,pocepane pantalone na kolenu, momentalno spusta pantalone i gleda u desno koleno...Na sred kolena posekotina velicine 5 dinara,ali dosta duboka,cepamo majicu i previjam da bi zaustavili krv,pitam ga dal je ok,dal ga jos nesto boli? Kaze,nista osim kolena...Jakna pocepana na podlaktici,ali je protektor odradio svoje,na istoj ruci i rukavica odrana na protektoru...Da je imao protektor i na pantalonama,ne bi tako prosao,ali sta mi je sve proslo kroz glavu kad sam ukapirao da nije iza mene ,kad sam ukapirao da je zvuk kocenja.bio od njega,kad sam video da je sleteo....Ne dao Bog nikom...Sto se tice motora,iskrivljen je desni nogostup,nozica kocnice otisla skroz gore,malo ogrebala deklu,malo iskrivljen nosac bisaga,ali nista strasno,plastike su sacuvane zahvaljujuci crashbaru....Na kraju smo nekako uspeli da odemo do Panceva gde je rana isprana,usivena(dva ili tri konca) i tako,danas ide na tetanus i sve ostalo sto ide uz to....Iako se "nije lose" zavrsilo (u odnosu na to kako je moglo da bude) Non stop mi je taj trenutak kocenja i ostalog u glavi...Smorio sam se kao niko...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Neko ce reci do kafica moze samo jakna, neko ce i bez jakne. Drugi nece ni da preparkira bez astronautskog odjela.

Ali malo ih je sto nocu idu u drugu drzavu bez opreme.

Kao sto si i sam primjetio, nije uopste lose prosao.

Da li ti je objasnio sta se dogodilo? Zasto je izletio?

• Podržavam 2

• bu!, 609 postova

i on i ja smo imali opremu,jedino sto mu te pantalone nisu imale protektore... :/ nisam hteo tada da ga opterecujem takvim pitanjima...danas cu ici do njega pa cu videti kako je i sta je...valjda ce izvuci neku lekciju iz svega toga,ja i pored toga sto uvek nosim opremu, jesam naucio neke stvari!

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Mene strah nekako nocu samo od prasine ili rizle po putu,javi sta ga je ponelo pa je proklizao ako zna,bas me zanima.

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju.

Ja sam iz te okoline i vozio sam se po tim selima i okolini vise puta. Problem je sto je to ravnica, navlacih ga na putevima, pravcima milina a ko za kur..... skoro ispred svakog i na izlazu sela su haos krivine a jebena ravnica hahahha. Jako jebeno ko ne zna.Celo selo ravno u principu po jedna prava ulica a na ulazi i izlazu a nekad i u sred sela krivina lakat. Krivine su nepregledna i cesto ima prasine peska i raznih govana muda od stoke traktora...... Posto znam fore tu se vozi 40 maks i laganica a l ko ne zna eto poljubca asfalta. Verovatno je zaostala prasina ili tako nesto jer znam tu krivinu u Parti bas jebena i mora polako. Bitno da je kolega ziv i zdrav ostalo ce lako :)

• bu!, 609 postova

Pricao sam sa njim sta se i kako desilo,kaze da nije na vreme uocio krivinu...Inace,juce mu se nadulo koleno,danas smo otisli do bolnice,snimljeno koleno (u redu je..) posto mu je koleno bilo naduveno,izvukli su mu gnoj,otvorili ranu da je ponovo ociste i nalete na nekoliko kamencica u rani,izvadili,ocistili i zasili opet... o.O

videcemo kako ce da se odvija dalje...

p.s.pozdrav batakole ;)

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Ta krivina u Parti je extremno zajebana!!! Aj sto je ostra aj sto uvek ima rizle,blata,prasine a i covek se u ravnici opusti pa i zaboravi da i postoje krivine! Sugestija kolegama je i da se na tom putu cuvaju traktora jer ih ima mali milion a dal' ce te videti....

Prijatelj ti je i dobro prosao,zamisli da je pokupio onu zastitnu ogradu!

Inace,ja sam ispeglao onu krivinu iz Crvene Crkve ka Vracevom Gaju,sva sreca pa vozio Tengaija(visok,prasta greske),uleteo u suncokret ali ostao na tockovima :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja