Jump to content

Moto Zajednica

Kako postaviti senening radilice

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

U pitanju je Yamaha dt 125 lc1 ili 10v masina iz 1983-e god .

Imamo dilemu ovde kod nas kako namestiti tj.nabiti semening na radilici koji se nalazi u uljnom prostoru kod kvacila .

Da li treba feder da bude sa unutrasnje ili spoljasnje strane . Biksna koja ide na radilici i oko nje semening je ekstra . Ulje je negde nestajalo pa hocemo da zamenimo semening .

Trenutno na motoru je neki meno nepoznati semening ali je stavljen sa federom unutra i meni logicno to ne moze tako da funkcionise jer onaj konis koji drzi ulje se okrenut prema unutrasnjosti motora tj.radilici . Po meni tu ulje cim stvori neki pritisak lako prolazi .

Pitanje je da li onaj konus mozda ne bi trebao da bude okrenut prema ulju i da drzi da ulje ne ulazi u deo gde je radilica ili okrenut kontra .

Ajde molim vas ko zna nesto o tome neka napise .

NIje model la rc ventilom i ne ide onaj dupli semening nego obican . Zato me i buni malo kako da ga postavimo .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Ako je reper dobar motor :) ! , (MZ) , kod njih je taj levi semering na radilici postavljen tako da je usnica(feder) okrenut ka spolja , znaci da zaustavi prodor ulja ka radilici .

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Kakva god sprava da je u pitanju, opruga koja steze semering treba da bude sa uljne strane, a ona druga strana, tamo gde ulje ne treba da prodre.

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ok tako sam i ja mislio nego ajde da nadovezem jos jedno pitanje vezano za taj semening ( u ovom slucaju desni ) da nece mozda smesa ili neki pritisak koji stvara klip i radilica da prolazi na tom semeningu pa da duva u uljnom prostoru . Mislim da ne stvara toliki pritisak ali opet da pitam jer ide obican a ne dupli semening kao kod dt 125 r modela .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja