RoaD GunneR 13 Napisano April 3, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, vidis nisam mislio o tome.. Iskustvo, nema sta Uzeti svilenu za leto malo je skuplja tj jedno 5x pamucna je oko 5e svilena je oko 25e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 5, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Laringofon,ili grleni mikrofon je extra stvar,ali ja nisam video nigde kod nas da to ima da se kupi. A kapiram da bi i odvalili cenu. A jel dobio neko ideju da ubaci slusalicu u uvo,a mikrofon negde u kacigi da pricvrsti,znaci da stoji unutra..mozda tad ne bi tolike probleme pravio? Slušalica i jeste u uvetu, a mikrofonu je svejedno da li je pričvršćen ili ne ako je u dometu usana. Poenta je da je prejako šuštanje vetra u tom delu. Laringofon je jedino rešenje za komunikaciju koja je upotrebljiva. Čeh mi je poslao link firme koja ih ima u ponudi. 25-36€. Razmisliću, pa ću videti da uzmem i probam... ako u međuvremenu ne uspem da dobavim sa nekog vojnog otpada tenkovsku "kacigu" sa laringofonima. Znam da nacinjem staru temu al sam natrcao na ovo: http://www.locuradigital.com/accesorios/radioaficion/accesorios_alan/plx330s_laringofono_tactico_auricular_con_boton_grande.htm# Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Maj 5, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo jos jedne zanimljive varijante... uzmete lepo u telenoru paket jedna cena,i odaberete jedan 063 broj i njega zovete ceo mesec za 130 din....sluske u usi i voziiii.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8464 Napisano Maj 6, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan evo jos jedne zanimljive varijante... uzmete lepo u telenoru paket jedna cena,i odaberete jedan 063 broj i njega zovete ceo mesec za 130 din....sluske u usi i voziiii.... ili bilo koji prepaid broj u mt:s mrezi i pozivate omiljeni broj ceo mesec za 120 din +pdv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Maj 6, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A i dalje nije rešen problem šuštanja vetra u mikrofon. Nije poenta u jeftinom razgovoru već u fubkcionalnosti. Opet je potreban laringofon koji još nismo probali... A radio stanice već imamo... neki od nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Maj 6, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan taj prijemnik koji se prica na slusalicama se nekako zakaci za kaciguispred usta...ja sam to pri brzini od 70 km/h resio.....samo mi fali nov motor da povecam test kilometraze...ima li sponzora ili donatora ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A i dalje nije rešen problem šuštanja vetra u mikrofon. Nije poenta u jeftinom razgovoru već u fubkcionalnosti. Opet je potreban laringofon koji još nismo probali... A radio stanice već imamo... neki od nas... Pa dadoh ti link ;D ;D a ti nadji ko ce da to dopremi na test Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Maj 6, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A i dalje nije rešen problem šuštanja vetra u mikrofon. Nije poenta u jeftinom razgovoru već u fubkcionalnosti. Opet je potreban laringofon koji još nismo probali... A radio stanice već imamo... neki od nas... Pa dadoh ti link ;D ;D a ti nadji ko ce da to dopremi na test Ima i bliže i jeftinije u BG ali nema ko da mi dobavi Šalim se... trenutno imam prečih stvar (ne postizavam)i, doći če i to na red... u narednih mesec dana ću da dobavim pa ćemo imati i taj test. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukus 0 Napisano Maj 6, 2008 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nema vise laringofona u onoj firmi u bg. Ali je neko sa foruma uzeo 4 stanice kod njih,koje imaju i VOX i taster za volan,i intercom za vozaca i suvozaca,ali nemam pojma ko. Covek mi je kad sam zvao rekao: Bili su neki bajkeri,sa tog vaseg foruma,i uzeli cetri te stanice i mikrofone za njih. Valjda ce se javiti,i dati neke utiske. Sve u svemu,izadje oko 6000din po motoru(da ne kazem po coveku,posto ima intercom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Maj 6, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Nema vise laringofona u onoj firmi u bg. Ali je neko sa foruma uzeo 4 stanice kod njih,koje imaju i VOX i taster za volan,i intercom za vozaca i suvozaca,ali nemam pojma ko. Covek mi je kad sam zvao rekao: Bili su neki bajkeri,sa tog vaseg foruma,i uzeli cetri te stanice i mikrofone za njih. Valjda ce se javiti,i dati neke utiske. Sve u svemu,izadje oko 6000din po motoru(da ne kazem po coveku,posto ima intercom). Oni izgleda ne čitaju ove postove ili imaju ultra kvalitetne kacige? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 6, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema vise laringofona u onoj firmi u bg. Ali je neko sa foruma uzeo 4 stanice kod njih,koje imaju i VOX i taster za volan,i intercom za vozaca i suvozaca,ali nemam pojma ko. Covek mi je kad sam zvao rekao: Bili su neki bajkeri,sa tog vaseg foruma,i uzeli cetri te stanice i mikrofone za njih. Valjda ce se javiti,i dati neke utiske. Sve u svemu,izadje oko 6000din po motoru(da ne kazem po coveku,posto ima intercom). Oni izgleda ne čitaju ove postove ili imaju ultra kvalitetne kacige? To mora da su ove gazde ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidza11 8 Napisano Jun 12, 2008 U prolazu, 43 postova Lokacija: Internet Prijavi odgovor kao problematičan http://helmetaudio.com/khxc/index.php?app=ccp0&ns=prodshow&ref=tm35 http://helmetaudio.com/khxc/index.php?app=ccp0&ns=prodshow&ref=eb12 http://helmetaudio.com/ na gore pomenutim stranicama sam nasao mikrofone za motocikle koji se prislone na grlo ili na kost u uhu. Ima i drugih modela. pronasao sam na netu i setio da je bila ova tema, nisam probao nista od toga EB12 - Ear Bone Conduction Mic Aside from being an ear piece, this device is also a microphone! It converts vibrations from your ear bone into normal sounding speech, completely eliminating background noises. Includes a push-button that can easily be mounted to a handle bar making it perfect for motorcycle and ATV communication. Can also be used while skiing/snowboarding, hunting, for security, and more. Price: $34.95 TM35 - Throat Mic for MI34 and 2-Way Radio This throat mic works with our MI34 motorcycle intercom and 2-way radios. It picks up vibrations from both sides of your throat and is adjustable for neck sizes of about 12-17 inches. It also has a 1/8" output jack so you can use any headphones with it, such as our HS92 helmet speakers. Note: When using this mic in VOX mode with our MI34 intercom, it will not actually be voice-activated, it will be 'keyed up' or 'always on'. Specifications: * VOX/PTT Throat-Vibration Speaker/Microphone in connection to an acoustic tube headset and a PTT button / VOX switch * Includes an additional PTT button with Velcro for securing to your handle bar (not shown in pic) * VOX/PTT compatible: VOX mode only works with radios that come with built-in VOX capability * Best fit neck sizes 12" - 17" * Length of wires: 60 cm / 2 ft from throat mic to PTT switch; 120 cm / 4 ft (fully extended) from PTT switch to plug; transparent tube extendable to 30 cm / 1 ft from the throat mic * Weight: 90 g. Techincal data of earphone speaker: # Transducer: moving coil dynamic speaker # Impedance: 32Ω +/- 15% @ 1kHZ # Sensitivity: 120 +/- 3dB @ 1kHZ # Resonance freq (FO) 400HZ +/- 20% # Rated input power: 200mW Maximum input power: 500mW Technical data of microphone: # Sensitivity: -38+/-2dB @ 1kHZ 2.2KΩ 3V 0dB=1v/pa # Impedance: Max. 2.2kΩ @1kHZ # Directivity: Omni-directional # Frequency: 100Hz - 16000Hz # Max operation voltage: 10V # Standard operation voltage: 3V # Current consumption: Max. 0.5mA # S/N ratio: Min. 58dB @1kHZ Compatible models: Our MI34 Intercom, Motorola Talkabout 270, 280, T289, T5100, T5200, T5300, T5320, T5400, T5410, T5420, T5500, T5600, T5620, T5800, T5820, T5950, T6200, T6210, T6220, T6250, T6300, T6310, T6320, T6400, T6500, T7200 Series, Spirit GT / GT plus, FR50, FR60, and nearly any 2-way radio with a 3/32" single-pin jack. Price: $34.95 TM15 - Throat Mic (2-Way Radio) This throat mic converts vibrations from your throat into clear, normal speech. It completely eliminates background noise and can be used in either Push-To-Talk or Voice-Activated mode. The clear accoustic tubing goes up and over the back of your ear and the earpiece fits comfortably inside your ear. Very ideal for motorcycle communications, skiing/snowboarding, paintball, riding ATVs, hunting, security, and more. izmena: dodao sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Jun 18, 2008 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam komunikaciju sa dva PMR radio-uređaja i uključenom VOX funkcijom (slušalica u uvu) i stvarno je neupotrebljiva pri malo većim brzinama. Inače se profesionalno bavim funkcionalnim radio-sistemima i opremom firme Motorola, koja ima u svom proizvodnom programu specijalnu audio opremu, ali ima veliku manu cena! i prilagođenost Motorola prenosnim radio-uređajima... Osim toga, PMR-ovima ide u prilog mogućnost korišćenja BEZ dozvole, po našim RATEL-ovim propisima mogu da se koriste bez ikakvih papira, što za radioamaterske i profesionalne uređaje nije slučaj (posedovanje takvih uređaja bez dozvole tretira se, pošto nema u zakonima ništa slično, kao posedovanje eksplozivne naprave ??? ) Najekonomičnije je ipak korišćenje navedenih jeftinih PMR tokaca sa slušalicom i mikrofonom u dodatnoj opremi, s' tim što bi se na levu ručicu izveo taster za predaju - prijem, samo treba lepo osmisliti konektor koji se brzo spaja i razdvaja. Sa snagom od oko 0.5W domet varira u zavisnosti od konfiguracije terena sa oko 2 km na otvorenom (optička vidljivost) do oko 500 m max. gde nema optičke vidljivosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...