Jump to content

Moto Zajednica

GSR Ulje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 132 postova

E sad ovako... Posle onog prvog fabrickog ulja koje se menja na prvih 1000km sam koristio Motul 300V ,a po zavrsetku prosle sezone nasuo sam Motul 5100. Znaci motor je samo prezimeo sa njim ,ulje je novo ali sam u dilemi da li da ga menjam opet za 300V i da sa njim krenem u sezonu ili da zapocnem sa ovim i ne izlazem se bespotrebnom trosku do sledece redovne zamene ulja?Muci me sto je 5100 polusintetika. Raspolozen sam da cujem neko vase misljenje i iskustvo i sta vi sipate u ovaj ili slican motocikl? 1Mina.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Користим "Кастрол Повер1 Рацинг" 10-50. Синтетика. Између мењања уља, а то је на 5000км, нисам имао потрошњу. По мом мишљењу добро уље.

Ne sumnjam u vas izbor ali zadovoljan sam za sada Motulom kao brendom... S' tim da imam dilemu da li ostaviti sadasnji 5100 ili ga menjati za sinteticki 300V koji je bio i ranije ,ukoliko je sadanje polusinteticko ulje u neku ruku lose za moj motor zbog ranijeg koriscenja full sintetike ili zbog neceg drugog?1neznam.gif

Hvala momci na preporukama ,mozda i ja nisam postavio pitanje najbolje 0namigivanje.gif

• Svrati ponekad, 377 postova

sipaj mu neku sintetiku i uzivaj, mada i sa 5100 ne moze da mu bude lose ako ga ne teras cesto preko 10k obrtaja. a motul 300v je trkacko ulje i overkill za ulicu, jer niko ne tera toliko motor. i ne, ne moze da mu bude lose ako si sipao polusintetiku posle sintetke ako si promenio ulje kako treba.

Najblizi sam tome, da ostavim ovo i teram lagano pa za neko vreme sipam sintetiku opet. Zamenjeno je korektno ,zajedno sa filterom, sto se toga tice sve ok... A 300V mi ne preporucujes za ulicu?

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

sipaj mu neku sintetiku i uzivaj, mada i sa 5100 ne moze da mu bude lose ako ga ne teras cesto preko 10k obrtaja. a motul 300v je trkacko ulje i overkill za ulicu, jer niko ne tera toliko motor. i ne, ne moze da mu bude lose ako si sipao polusintetiku posle sintetke ako si promenio ulje kako treba.

šta sipaš u tvog GSXR?

• Svrati ponekad, 377 postova

Najblizi sam tome, da ostavim ovo i teram lagano pa za neko vreme sipam sintetiku opet. Zamenjeno je korektno ,zajedno sa filterom, sto se toga tice sve ok... A 300V mi ne preporucujes za ulicu?

ma sa 300v ne mozes da pogresis, to ulje ti daje mnogo vise nego sto tebi treba. gsr ima agregat od gsxr-a to znas sigurno, bilo bi dobro da sipas opet sintetiku samo zato sto je 600cc i trazi obrtaje. doduse, opet kazem, ne vozis trke i 5100 i 300v ce ti raditi posao odlicno.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja