Pablo87 85 Napisano Jul 24, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me na koliko predjenih km ( po asfaltu ) treba da se cisti filter vazduha ? Znam da za kn filtere ima ono sretsvo za ciscenje i podmazivanje ali kako se ciste obicni kartonski filteri i da li se uopste ciste i podmazuju ili se samo menjaju na servisu ? Ja na mom motoru imam neki koji moze da se pere a nije kn ili bmc barem mi je tako rekao majstor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 25, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Niko nishta ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano Jul 25, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Kad menjas ulje tada promeni i oba filtera , ili procitaj servisno uputstvo za tvoj motor. Ako hoces da ti duze traje motor onda je to od 5-6000km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Deda na odgovoru. A jel ima potrebe za izduvavanjem filtera vazduha kompresorom u toku sezone ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao,ima jedna poopsirna diskusija na forumu u vezi filtera za vazduh,potrazi,imaces sta da procitas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Trazio sam ali nishta zanimljivo nije izaslo. Na koju temu si mislio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan A jel ima potrebe za izduvavanjem filtera vazduha kompresorom u toku sezone ? Od cistog filtera glava ne boli. Ako je filter na tvom motoru papirni: Jako je vazno da neka smer izduvavanja od unutrasnje ka spoljnoj strani filtera.Tako svu prasinu teras napolje i ne nabijas je unutra u filter, koju bi vremenom masina usisala. Inace ja svoj cistim kompesorom, a ako nemas kompesor onda moze i cetkicom potopljenu u benzin. Menjam ga na 6000-7000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan idi u garazu,tema je "kako da nauljim filter za vazduh". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Jul 26, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma izduvaš filter kad se setiš, a menjaj na intervalu koliko kaže servisno uputstvo i nema da te boli glava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan A jel ima potrebe za izduvavanjem filtera vazduha kompresorom u toku sezone ? Od cistog filtera glava ne boli. Ako je filter na tvom motoru papirni: Jako je vazno da neka smer izduvavanja od unutrasnje ka spoljnoj strani filtera.Tako svu prasinu teras napolje i ne nabijas je unutra u filter, koju bi vremenom masina usisala. Inace ja svoj cistim kompesorom, a ako nemas kompesor onda moze i cetkicom potopljenu u benzin. Menjam ga na 6000-7000km. To sam hteo da cujem. Hvala puno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jul 30, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Prvo kupis originalni, fabricki, PAPIRNI, Kawasakijev filter! On se ne pere (jer je od papira). A onda ga menjas istim takvim originalnim, fabrickim, PAPIRNIM, Kawasakijevim filterom bar na svakom drugom ili trecem servisu (Ako imas para, onda na svakom, ali filter ako nije pocepan nece kvariti motor, moze samo malo da ga "uspori".). (U medjuvremenu moze i da se izduva (ali i ne mora, nece biti nikakve stete za motor), samo mora da se zna kako (nikakva mudrost, samo ipak bolje ne dirati nista nego pogresno), i treba ti kompresor (koji je skup).) (Batali te KN i slicno, zivot moze i lepse da se provodi nego u pranju filtera. A i sva ta hemija kosta, da ne pominjem koliko vremena treba da ocistis "svinjac" koji ces da napravis unaokolo sa tim pranjem filtera.) Ima jedan detalj. Ako tvoj motorcikl ima AirBox, to treba povremeno (npr. na 5-6-7000km, zavisno od toga da li vozis po kisi) da se otvori. Onda (kad skines poklopac AirBox-a) prvo pokrijes nekim najlonom deo sa usisnim grlima, pa izvadis filter i proveris cistocu te predkomore (ispod filtera) - tu treba da ima neka "drenazna" rupa koja sluzi za odvod vode i moze da se desi da se ona zapusi (blatom) (meni se to desilo iako izbegavam kisu).To ocistis, vratis filter, nikako ne zaboravi da skines ono cime si pokrio usisna grla (najlon), pa vratis poklopac. I pazi kako dizes rezervoar, samo polako, imaju tu i creva za gorivo. (U servisnoj knjizi za Suzuki GSX-R750 K8 pise da je pregled filtera za vazduh na 6000, pa na 12000, a tek na 18000 zamena. Dakle bez brige, ali nemoj bas da budes nemaran.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Avgust 10, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Filter mi je sundjerasti tako da sam ga izvadio i oprao fairy-jem, iscedio, ostavio da se osusi preko noci pa sam ga posle namazao uljem koje sipam u masinu i dobro iscedio. Hvala svima na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Avgust 11, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan lepo si to uradio mada na takvoj masini,steta sto nestavis dobar sportski filter,osetio bi znatnu razliku.razmisli o tome,nekostaju bog zna sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...