xt660sm 0 Napisano Jul 23, 2011 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao ekipo, vozim yamahu xt 660 x,kupljena prosle godine,sada na 4300km, nisam proveravao nivo ulja i vode cekajuci servis na godinu dana, medjutim motor je bio na ulju ispod minimuma,pokazao je ulje na meracu kada sam ga malo oborio, kao i 250g dolivanja vode da bi dosao do max. neki komentar,sta ocekivati? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Jul 23, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan преживеће ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 23, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan neki komentar,sta ocekivati? hvala Drugi put necekash na servis nego takve sitnice sam proveravash. Ulje se kontrolise pre voznje i prilikom kontrolisanja nivoa ulja nenaginjesh motor nego mora da stoji u vodoravnom polozaju. Postavish ga na stender ili zamolish drugara da ga pridrzi u vodoravnom polozaju. Sad pitanje je koliko je ulje bilo ispod minimuma i kako je motor vozen... Shto se tice vode to shto je falilo 2.5dl nije nishta strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xt660sm 0 Napisano Jul 23, 2011 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako: pre nekih oko 300 km,bilo je ulje blizu min. rekli su mi u servisu da ne brinem, i da dodjem na godisnji u avgustu. juce sam odradio servis i mislim da je falilo oko 150g do 200g do maximuma,posto je isteklo blizu 2.5 litre starog ulja. motor se ponasa isto kao pre,na oko i zvuk sve ok. sto se tice vode ,posuda za dolivanje i merenje je duze vreme bila skoro prazna,dolio sam 2,5dl do maximuma koliko i ona prima. sto se tice voznje, vozena je sasvim skromno, sa normalnim i minimalnim obrtajima neki komentar,sta ocekivati? hvala Drugi put necekash na servis nego takve sitnice sam proveravash. Ulje se kontrolise pre voznje i prilikom kontrolisanja nivoa ulja nenaginjesh motor nego mora da stoji u vodoravnom polozaju. Postavish ga na stender ili zamolish drugara da ga pridrzi u vodoravnom polozaju. Sad pitanje je koliko je ulje bilo ispod minimuma i kako je motor vozen... Shto se tice vode to shto je falilo 2.5dl nije nishta strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Jul 23, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao,samo da ti kazem da ako ti se nedaj boze desi nesto sa masinom,imam mogucnost nabavke cele nove iz fabrike ili bilo kakvog masinskog dela.masina ti se pravi u bolonji u minarelli yamaha fabrici,cisto informacije radi,ok ,pozdrav... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1660 Napisano Jul 23, 2011 Drug član, 1721 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nece mu faliti nista a to sto se desilo je manje- vise normalno, voda isparava (dolevaj destilovanu pa za zimu izmeri antifriz) a sto se tice ulja ajd da pripisemo tome sto je nov, ne bi trebalo da se ponavlja ali proveravaj... Takodje bi podsetio sve da provere nivo tecnosti u akumulatoru na ovim visokim temperaturama (naravno ne mislim na akumulatore sa gelom)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jul 23, 2011 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice vode ako ima prelivnu posudu ona se i neora puniti do max ako ima oznake min i max , jer kad se zagreje motor podigne se pritisak i onda izbacuje bodu u tu posudu a kad se ohladi opet padne nivo u njoj . mada uopste u sistemu neznam koliko je dobro da stoji voda njena tacka kljucanja je 100c a antifriza oko110c . ulja ti nije falilo mnogo mada to moras da naucis povremeno sam da gledas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 24, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan neki komentar,sta ocekivati? hvala Drugi put necekash na servis nego takve sitnice sam proveravash. Ulje se kontrolise pre voznje i prilikom kontrolisanja nivoa ulja nenaginjesh motor nego mora da stoji u vodoravnom polozaju. Postavish ga na stender ili zamolish drugara da ga pridrzi u vodoravnom polozaju. Sad pitanje je koliko je ulje bilo ispod minimuma i kako je motor vozen... Shto se tice vode to shto je falilo 2.5dl nije nishta strasno. Da li ti znash uopshte shta je vodoravni polozhaj? Proguglaj pa onda pametuj kad se kontrolishe nivo ulja i filter za vazduh se menja kad se isprlja ili jednom godishnje. I ne kontrolishe se ulje na shtenderu nego kad motor stoji na tochkovima i kad je ispravljen u mestu. Obavezno na hladno. Postavi neshto pod copavu ako nema niko da sedi na motoru dok ti proverish. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Jul 24, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nivo ulja na XT-u se meri kada je vruć agregat i to bez zavrtanja čepa sa meračem. Evo uputstva: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 25, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan neki komentar,sta ocekivati? hvala Drugi put necekash na servis nego takve sitnice sam proveravash. Ulje se kontrolise pre voznje i prilikom kontrolisanja nivoa ulja nenaginjesh motor nego mora da stoji u vodoravnom polozaju. Postavish ga na stender ili zamolish drugara da ga pridrzi u vodoravnom polozaju. Sad pitanje je koliko je ulje bilo ispod minimuma i kako je motor vozen... Shto se tice vode to shto je falilo 2.5dl nije nishta strasno. Da li ti znash uopshte shta je vodoravni polozhaj? Proguglaj pa onda pametuj kad se kontrolishe nivo ulja i filter za vazduh se menja kad se isprlja ili jednom godishnje. I ne kontrolishe se ulje na shtenderu nego kad motor stoji na tochkovima i kad je ispravljen u mestu. Obavezno na hladno. Postavi neshto pod copavu ako nema niko da sedi na motoru dok ti proverish. Nemorash odmah djonom da idesh na mene Znam ja tacno na sta sam mislio samo to nisam napisao kako treba. Evo jel' moze ovako: volan motora mora da bude u vodoravnom polozaju a ne motor kao shto sam napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 93 Napisano Jul 25, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan neki komentar,sta ocekivati? hvala Drugi put necekash na servis nego takve sitnice sam proveravash. Ulje se kontrolise pre voznje i prilikom kontrolisanja nivoa ulja nenaginjesh motor nego mora da stoji u vodoravnom polozaju. Postavish ga na stender ili zamolish drugara da ga pridrzi u vodoravnom polozaju. Sad pitanje je koliko je ulje bilo ispod minimuma i kako je motor vozen... Shto se tice vode to shto je falilo 2.5dl nije nishta strasno. Da li ti znash uopshte shta je vodoravni polozhaj? Proguglaj pa onda pametuj kad se kontrolishe nivo ulja i filter za vazduh se menja kad se isprlja ili jednom godishnje. I ne kontrolishe se ulje na shtenderu nego kad motor stoji na tochkovima i kad je ispravljen u mestu. Obavezno na hladno. Postavi neshto pod copavu ako nema niko da sedi na motoru dok ti proverish. Nemorash odmah djonom da idesh na mene Znam ja tacno na sta sam mislio samo to nisam napisao kako treba. Evo jel' moze ovako: volan motora mora da bude u vodoravnom polozaju a ne motor kao shto sam napisao. Znachi motor ne mozhe da stoji pravo ako volan nije vodoravan? :lol: I shta ako ima ravan volan? I shta ako je R onda ne mozhe da bude vodoravan nikako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 767 Napisano Jul 25, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Bez prepucavanja i ovolikih multicitata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 25, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Znachi motor ne mozhe da stoji pravo ako volan nije vodoravan? :lol: I shta ako ima ravan volan? I shta ako je R onda ne mozhe da bude vodoravan nikako? A znash na shta sam mislio, pa se nemorash praviti pametan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...