bronza 4 Napisano Jul 19, 2011 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene sa jos jednim problemom pre neki dan krenem sa posla i da upalim skuter ono nece pa nece,morao sam ga dogurati kuci,posle proverim uopste nebaca varnicu,proverim svecicu sve ok,znaci do nje nije,predpostavljam da je bobina ili cdi,ali kako sad to da proverim dali postoji neki nacin za proveru,unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Jul 22, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan kupis cdi pa probas,ako nije to(a verujem da jeste)onda uzmes namotaje i jope probas,ili pre svega proveri prekidac od copave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 23, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni jednom kad nije bacalo varnicu isto sam hteo da poludim. Pozvao komšiju, autoelektričara, on malo pogledao, pronašao da se nešto malkice izvukao kablić iz one lulice na svećici, pritegao to i evo više od godinu dana šljaka. Proveri prvo jednostavne stvari, pa onda idi ka skupljim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 23, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je kod ovakvih pitanja najvažnije reći o kakvom se vozilu uopće radi ... ovdje se ne vidi dali je riječ o traktoru, avionu, ili je možda space shuttle u igri ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 23, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je komšija to uradio na motoru (yamaha sr 250 - 1 klip, 4t), koliko vidim i bronza je naveo da je u pitanju skuter. No, princip je isti, jer mašine šljakaju po istom principu. Samo sam hteo da ohrabrim čovka, zašto odmah juriti CDI a da još nije proverio sve ostale delove (kabl, lulica, veze između pojedinih delova)? Nisam znao da su motori kao svemirski brodovi - odmah se ide na skupe delove. Pa i na kolima prvo pogledaš kablove i kako oni leže? Filozofirati se može do mile volje, i bacati pare takođe. Princip rada benzinskih motora je isti. Bronza - pitaj najbližeg autoelektričara, neka ti proveri kabl i lulicu, ako ne znaš sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bronza 4 Napisano Jul 26, 2011 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav evo mene budale ponovo,proverio sam bobinu ispravna reko garant cdi,kupim ja novi cdi al nelezi vraze stavim kad ono krk nece da baca varnicu ,iznerviran podnem da eksperimentisem otpojim neke zice kad u jednom momentu kad sam odpojio crno belu zicu sa cdi-a on baci varnicu i upali motor sa tako odpojenom zicom ali kad sam hteo da ga ugasim okrenem kljuc a on jos radi ladno,sve dok nisam ponovo spojio onu crno belu zicu dotle je radio a kad sam spojio ugasi se,znaci kad je odpojena baca varnicu al nece da ga ugasi a kad je spojena nebaca varnicu,proverio sam ta crno bela zica ide od prekidaca copave ,skinem njega vidim ima tri polozaja jedan je krugic drugi je trouglic i cetvri je kocka probao sam sve tri i nista kako god da stavim kad je zica spojena nece da baci varnicu a kad je odpojena nece da ga ugasi,molim za pomoc ako iko nesto zna u vezi toga,pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 26, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Pa prekidac nogare ti je crkao, spaja tu zicu na masu. Samo otkaci zicu od prekidaca dok ne stavis novi. A istu zicu spoj na cdi jer verovatno jedan krak ide na bravicu koja spaja na masu kad ga gasis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bronza 4 Napisano Jul 26, 2011 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nerazumem gde da otkacim i gde da spojim,sa prekidaca idu tri zice prema cdi-u,gde na zabici istrad cdi-a sa tri prelaze u dve zice i te dve ulaze u cdi,e sad sta odpajam a sta spajam,nisam te dobro razumeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 27, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan pa dobro zar je tako veliki problem napisati o kojoj kanti se radi ... pa ti možda netko i kaže nešto korisno .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bronza 4 Napisano Jul 27, 2011 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa druze pise ti gore u temi Sprint phantom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 27, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Tu crno-belo koju si vec nasao da je problematicna, otkaci sa prekidaca nogare. A ista neka ostane vezana na cdi, jer preko bravice kontakta gasi motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...