svrle 2 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koja je konkretna razlika izmedju ova dva motora,njihove mane i prednosti,kako izmedju voznih karakteristika,tako i izmedju agregata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 27, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan VFR ima četiri cilindra a VTR ima dva, oba motora imaju V agregate. VFR je touring motor a VTR je čisti sportista. Položaj vozača je mnogo prijatniji na VFR-u i ima mesta za dvoje, VTR ima klupicu umesto sedišta. VTR ima dva izduva i ooooopasan zvuk, a VFR je zamišljen kao diskretan lepotan za srcem zveri. VFR ima jednostranu viljušku zadnjeg točka. Mislim da je pravi čovek za poređenje Pablo, on ima oba... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Svrle me je prvo pitao preko pp-a za misljenje o tim motorima, pa mu rekoh da prenesemo temu na forum da bi i ostali mogli da ucestvuju. VFR 800 je, kao sto rece Najzli, turing motor sa V4 masinom (4 cilindra u V rasporedu) od 800ccm, 109 konja. Ima zadnju mono viljusku, sto znacajno olaksava zamenu gume, a i izgleda cool Za VFR-a kazu da ima jedan od najrasterecenijih masina, a dokaz za to je da prelaze bez ikakvih problema znacajno preko 100.000km. A nema ni lanac u masini, sve je organizovano preko zupcanika... Moje subjektivno misljenje o motoru je da je jako udoban, masina je jako vesela, zastita od vetra je (doduse imam veci vizir) sasvim dobra, u krivini se moze oboriti skroz kao R motor, tj. do kraja gume... Izuzetno je povozan motor. VTR 1000 SP1 je Hondin odgovor na Dukatijeve V2 motore i prvenstveno je bio napravljen za stazu. Dok je bio u SuperBike-u, neretko je pobedjivao Ducatije - na njemu su ostvarene i 2 Superbike titule. Masina ima 2 cilindra u V rasporedu, 1000ccm, 135 konja. Nema snagu kao sto imaju redni cetvorocilindrasi od 1000ccm, ali je zbog svoje sjajne geometrije sjajan po krivinama i tu nikako ne zaostaje! Kazem, jedino na pravcu, preko 250km/h se oseti razlika... Doduse, kome to jos i treba. Nemojte da me shvatite pogresno, ide taj motor kao mecava Inace, zbog V2 masine od 1000ccm motor je u voznji prilicno brutalan i ima snage na svim obrtajima, pocevsi od 2-3000 obrtaja U krivini je izuzetno stabilan i nekako 'lako' pada u krivinu, tj. zbog kratkog medjuosovinskog rastojanja lako se manevrise. Prilikom svakog kretanja neophodno je malo proklizavati kvacilo jer hoce bez problema da se ugasi (prosto potreban je mali period adaptacije). Kazu da VTR nije za pocetnika zbog svog temperamenta... E sad, glavno je pitanje sta te interesuje u vezi tih motora jer kao sto vidis poprilicno su razliciti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan A da, ni VTR SP1 nema lanac u masini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me koji je motor bolji za odrzavanje i koji ce se duze voziti bez kvarova?nisam sada u mogucnosti da priustim sebi neki motor koji ce na svakih par hiljada kilometara da crkava,ako me razumete.Hocu da uzmem nesto pozudano,i da budem siguran da kad krenem na duzu voznju da se nece pokvarati i da ce me dobro sluziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan To naravno svako zeli, ali ako ti je to jedini zahtev, onda definitivno treba da prosiris lepezu motora koje treba da posmatras... A sto se kvarova tice, tu ti je mnogo bitniji vlasnik motora i kako je masina odrzavana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 27, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Od ta dva, ja bih se odlučio za VFR. I probaj da se koncentrišeš na mapu i na destinacije, a ne na to koji će da ti duže traje i manje da se kvari. Kada kreneš na dužu vožnju, trebaće ti tovarni prostor, a VFR izgleda ok sa koferima. VTR sa koferima uopšte ne izgleda. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Najzli, nemoj sad da namontiram kofer na VeTRa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 27, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan To da IgorXT ne bude jedini ludak sa CBR-om i koferom, a? ;D ;D ;D najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam ja mislio na neka duza putovanja,nego nesto tipa,sat dva voznje.Za to mi ne treba kofer,nego da je udoban motor i pouzdan.koje su cene delove za vfr-a i koliko trosi corbe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan To da IgorXT ne bude jedini ludak sa CBR-om i koferom, a? ;D ;D ;D najzli Hehe, da A tog ludaka sam ja cimao da napravi nosac za kofer dok je taj CBR bio moj Hmm... a da ubacim i bocne kofere na VTR-a?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Jul 27, 2007 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan nisam ja mislio na neka duza putovanja,nego nesto tipa,sat dva voznje.Za to mi ne treba kofer,nego da je udoban motor i pouzdan.koje su cene delove za vfr-a i koliko trosi corbe? Druze, za sat-dva voznje ce ti svaki motor biti udoban Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 27, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan nisam ja mislio na neka duza putovanja,nego nesto tipa,sat dva voznje.Za to mi ne treba kofer,nego da je udoban motor i pouzdan.koje su cene delove za vfr-a i koliko trosi corbe? Udoban i pouzdan motor na putovanja od sat-dva...hmmm... Ja mislim da ti to svaki kinez moze odraditi. Kao prvo , kupi ispravan motor, kupi zastitnu opremu za sebe, i procitaj uputstvo za odrzavanje. I ako si ti savestan vlasnik, neces morati puno da se brines oko delova. A kad vec pitas koje su cene delova, onda pitaj za cenu neceg sto te interesuje...Recimo koja je cena radilice? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Niste me razumeli bas najbolje.Ja uglavnom pravim ture od sat dva voznje u jednom smeru u vrh glave.Ali recimo ako bih nekad hteo u crnu goru na more ili negde drugde da ne moram da razmisljam o tome da li ce motor izdrzati ili nece takav put.A opet to je 10 sati voznje i treba mi nesto udobno za toliki put.A sto se tice delova mislio sam na ako se nesto kvari,da mi naznacite sta je to i koja je cena tih delova.Valjda sam sada bio jasniji.Jos sam nov pa izvinite ako postavljam glupa pitanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 27, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nema glupih pitanja. Ako ikada planiraš da voziš suvozačicu, onda moraš da misliš i na njeno dupe. (To je logično sa koje god (na)strane sagledavaš ;D ) VTR jeste atraktivniji sa svojim auspusima koji će da greju njenu guzu koja će da sedi na plastikama.VFR je meni mnogo lepši i upotrebljiviji motor. Agregat u VFR-a je veoma izdržljiv, pa bi potrepštine za njega mogle da se svedu na kvalitetno ulje, filtere i dobre gume. Ako bi ja birao, seo bi na VFR-a. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako gledam ja na sve,ali ipak mislim da je vfr vise za mene.Izgleda mi kao da je pravi za mene,i volim v motore.Mislim da je vfr bolji i za voznju suvozacice,nekako mi sediste deluje mnogo udobnjije od sedista na vtr-u zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 27, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svrle razlika izmedj ta 2 motora je velika, VTR pogotovo SP je namijenjen za stazu dok je VFR sport turing tako da bi to trebalo dovoljno da ti kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Jul 28, 2007 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan Na VFR- suvozačica sjedi na sjedištu, ne baš udobnom, ali ipak sjedi, a na VTR-u sjedi kući... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 28, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan a i to nije toliko bitno.Bitno je da je meni udobno,a suvozacicu niko nista ne pita salim se naravno.Razmislicu jos ne znam,ipak sam vise zagrejan za vfr,nekako mislim da za VTR-a nemam dovoljno iskustva i samokontrole da bi ga vozio,mada verujem da i VFR dobro ide zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Jul 28, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan svrle, vataj ove linkove pa sam zakljuci kakav je VFR... za VTR necu ni da pricam kao sto ti vecina rece ovdje, odluci se za VFR-a, koliko toliko je mirniji i udobniji od VTR-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 28, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan a i to nije toliko bitno.Bitno je da je meni udobno,a suvozacicu niko nista ne pita salim se naravno.Razmislicu jos ne znam,ipak sam vise zagrejan za vfr,nekako mislim da za VTR-a nemam dovoljno iskustva i samokontrole da bi ga vozio,mada verujem da i VFR dobro ide zar ne? A cek sta si ti vozio prije?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gasho 5 Napisano Jul 28, 2007 Zainteresovan, 666 postova Lokacija: CG Prijavi odgovor kao problematičan a i to nije toliko bitno.Bitno je da je meni udobno,a suvozacicu niko nista ne pita salim se naravno.Razmislicu jos ne znam,ipak sam vise zagrejan za vfr,nekako mislim da za VTR-a nemam dovoljno iskustva i samokontrole da bi ga vozio,mada verujem da i VFR dobro ide zar ne? A cek sta si ti vozio prije?! Da. Ako nisi ništa, onda ne kupuj ni jednog ni drugog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svrle 2 Napisano Jul 28, 2007 Svrati ponekad, 229 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa ovako vozim sada skuter,ali imao sam jedno vreme apriliu 125 kubika sa 35 konja,isla boli glava,pa onda apriliu rs 250 koja je imala oko 70 konja,sa njom sam ubijao mnogo jace motore koliko je bila brza,i morao sam da prodam i jednu i drugu zbog toga sto su bile mnogo skupe za odrzavanje,i mnogo su trosile,ova od 250 kubika je znala da popije i do 20 litara mesavine.Nisam vozio nista od 600 kubika i 1000 kubika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 29, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Dobar ti ''pedigre''... Još uvek je pitanje šta ti u stvari hoćeš od svog motora, tj. za ŠTA ti motor treba? Grad, posao, vikend vožnjice, svaki dan ceo dan na motoru, triput godišnje do mora, Grčke... Do kafića i nazad... Grupiši se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 29, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hmm pa RS250 definitivno nije naivan motor ali mislim da ti VTR ne treba ukoliko neces povremeno i na stazu i ukoliko ti u stvari vremena na stazi nisu bas bitna jer ces i sa VFRom na stazi definitivno imati zabave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...