Sailor 6 Napisano Jul 25, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan eh da mi je videti facu bahatog klipana kako broji lovu i ide kuci po istu ;D ;D...samo bi ja jos malo izlupao punta pre nego je krenuo...pa da budemo egal ...BRAVO CAREVI... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja 1 Napisano Jul 25, 2007 U prolazu, 82 postova Lokacija: beograd-kotez Prijavi odgovor kao problematičan poruka je izmenjena jer sadrži poziv na nasilje. Administrator, NeshaXX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Objasni mi samo kako je Boca trebao da izbegne konflikt. U prvom postu se uglavnom slazes sa ucinjenim, da bi se u drugom setio, a sta da je bio ovaj ili onaj, da bi na kraju savetovao da treba uciniti sve da do svadje ne dodje pa se opet setis da si onoga koji te je oborio trebao da opeglas ko majmuna :o :o :o. Opet nisi sve pazljivo procitao: Dakle da ti pojasnim, u prvom postu se skoro apsolutno slazem sa reakcijom u konkretnom (Bockovom) slucaju. U drugom postu sam GENERALNO napiisao da bi trebalo pokusati da da se ako je ikako moguce izbgene konflikt sa vozacima automobila. Nisam pomenuo konkretan slucaj (Bockov). Eto, ja sam uspeo da se uzdrzim i ne opeglam majmuna koji me "nije video", mislim da sam dobro uradio. Na motoru si mnogo ranjiviji i imas male sanse protiv ludaka u autu. Mozda je taj budalas isto mogao "da dovede decu" pa da bajkeri, vec namerno prevrnuti jos dobiju i batine. Znaci, grad je pun ludaka treba otvoriti cetvoro ociju i smiriti zivce. Moglo je da se zavrsi mnogo gore, hvala Bogu da su svi dobro prosli, a ludak dobio sta treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jul 26, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je da je ovaj majmun u puntu dobio batine i dao lovu, da sam bio u blizini i video datu situaciju lichno bih pomogao "likvidaciji" istog kretena, bez obzira na to da li je u kolima balerina ili vishestruki posetilac nashih KPZ-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 216 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Poenta je u tome da se na postupke kakve je u ovom slučaju imao vozač punta odgovara nasiljem. Ja ne bih sada pozivao na linč svih vozača Punta, jer je svako od nas različit. Zbog takvog načina percepcije su svi motoristi zli. Ne smemo da postupak jednog vozača prenesemo u našu svest kroz sliku da su svi vozači automobila loši. To što je Boca uradio njegov je lični čin, velika je verovatnoća da bi svako od nas tako reagovao, ali je mala verovatnoća da bi svaki vozač automobila uradio ono što je uradio vozač Punta. Ja bih poželeo tom čoveku da mu sin ili ćerka voze motor i da se njima desi ono što je on uradio motoristima. Nemojmo paliti lomače, Boca je rešio problem koji je imao. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 964 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ..sad se setih da nije zlatni punto bio u pitanju....? nije valjda isti lik kome sam odvalio retrovizor? ;D to bi vec bilo za Ginisa... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jul 26, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan ..sad se setih da nije zlatni punto bio u pitanju....? nije valjda isti lik kome sam odvalio retrovizor? ;D to bi vec bilo za Ginisa... ;D Sta ste sad navalili na puntice, jbt, jos zlatne... moracu da krijem auto po gradu neko vreme, cisto preventivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 26, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je rizicno upadati u konflikte ovakve vrste jer stvarno moze neko da te izbusi ko sir,ima takvih dosta,mada takvi ne voze fiate.Obicno ko nosi oruzje i bavi se kriminalom i dozvoljava sebi ovakve smele postupke. Bas zbog takvih situacija i treba kada vidimo da je neka frka oko kolega bajkera da stanemo i "pomognemo".To me podseti na onaj vic: " Uvek sam bio pravedan u zivotu.Idem tako ulicom i vidim neka guzva. Stadoh ja i gledam, 10 velikih biju jednog malog.Mislim se ja da li da se umesam?I umesah se ja i ubismo onog malog!" Zato,braco bajkeri,pomagajte kad mozete! Sve u svemu,potpuno opravdavam ovakav ishod slucaja.Ovoga puta se zavrsilo kako treba. Najveca korist je to sto je jedna budala manje na ulici.Ne verujem da ce mu ikad vise pasti na pamet da i pomisli da nesto slicno uradi.Samo kad bi ovakvih "vaspitnih" slucajeva bilo vise i kad bi se to proculo medju vozacima sa slicnim sklonostima,mi bi imali manje problema.Budala ce uvek biti u saobracaju,"vaspitavali" ih mi ili ne,ali neka sto cesce osete posledice svog maloumlja.Mislim je da je ovakva edukacija prema ovakvim maloumnicima najefikasnija,narocito kada ima publike.U prilog tome govori i reakcija policije. Ovo,naravno,ne opravdavam kada su motoristi krivi za incident. Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 26, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan ..sad se setih da nije zlatni punto bio u pitanju....? nije valjda isti lik kome sam odvalio retrovizor? ;D to bi vec bilo za Ginisa... ;D Svetlo plava boja (firmin auto) Znam da bi vecina nas odregovala isto.Cak i ovi ljudi koji su "tolerantni".Verujem da i oni u afektu(u saobracaju),opsuju koju.E sad,uglavnom prodje,samo sa ruznim recima.Upucene jedne drugima.Ali kada neko te namerno obori s motora.Ne verujem da bi bilo ko od nas,stao i gledao. Sad da ne nabrajam sta je sve moglo da bude.Kada su pali,a on ih ne vidi(ispred auta), nastavlja da se krece.Ne zelim ni da mislim o tome. Vazno je da su oni zivi i zdravi.Rane skoro izlecene.A motori ce se popraviti.Nema mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Cak i ovi ljudi koji su "tolerantni".Verujem da i oni u afektu(u saobracaju),opsuju koju. ne daj Bože da me neko čuje ispod kacige, tu je cela robina i svi sveci sa neba.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 29, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Poenta svega je da ovakav nastup i jedne i druge strane nece resiti problem bezbednosti na nasim putevima. Ako motociklisti krenu da ratuju sa automobilima to je unapred izgubljena bitka. Zamislite par resenih likova koji sedaju u aute i krenu da ruse sve bajkere na koje naidju. Onda zamislite nekoliko bajkera koji krstare gradom i cekaju da ih neko namerno i slucajno isece ili izleti da bi ga klasicno lincovali. Horor da ne moze biti veci. Definitivno je potreban hladan tus svima, prihvatanje odgovornosti za trenutno lose stanje. Ministarsvo saobracaja i Mup sigurno imaju sve podatke o saobracajnim udesima, selektovane po kategorijama i ishodu. Neko samo treba to da istakne, promovise napravi kampanju. Mozda bi u nekim drugim zemljama ministar saobracaja ili nacelinik saobracajne policije leteo sa funkcije kada bi se samo prezentovala crna hronika sa ovog foruma. Po meni istina je kao i uvek u sredini. Nemarnost i neodgovornost automobilista postoji isto koliko i motociklista. Ne nosenje kacige (navodim samo kacigu posto je jedino ona obavezna), ne postovanje ogranicenja, tehnicka neispravnost vozila, neregulisane raskrsnice, neobelezenost puteva znakovima kao i neobelezenost radova i ostecenja na kolovozu, nelegalnost vozila (motocikli registrovani kao mopedi, automobili registrovani na manje zapremine)... sve ono cega se nisam setio a sto svi mi znamo. Svi grese u saobracaju pre ili kasnije, retko ili cesce ali svesno praviti greske je nesto drugo. U autu koji nas je isekao ili naterao da naglo zakocimo ili bezimo s puta u stranu moze biti nasa majka ili sestra, moze biti hirurg koji se vraca sa dezustva gde je upravo spasio nekoliko zivota, bilo ko, umoran, zamisljen, zbunjen, zaljubljen...Jedna stvar treba biti prenesena, rizik voznje motociklom postoji i daleko je veci nego kod cetvorotockasa, a greske su uvek sa vecim posledicama. Pada mi na pamet kampanja koju je neko pomenuo u nekoj drugoj temi, video spot koji jasno prenosi poruku o ugrozenosti motociklista i porast njihovog broja u saobracaju. I ovde se govori o tome sa stanovista bezbednosti, ali je taj trend generalno pozitivan jer smanuje guzve u saobracaju, smanjuje emisiju stetnih gasova, smanjuje habanje putne mreze, potrosnju goriva itd. Svako jutro mozete videti da ljudi putuju na posao kolima u kojima se voze sami. Ministarstva iz svojih budzeta izdvajaju novac za ovakve kampanje i cak postoje ljudi koji se bave takvim poslovima, odabirom projekata za finansiranje. Treba ih samo podsetiti da rade svoj posao, a jedno okupljanje svih koji su dobre volje u Kneza Milosa ili gde vec, sa jasnom porukom o ovome bi ih mozda i podsetilo na postojeci problem. Okupljanja se organizuju iz zabave a ovo bi bilo sa ozbiljnijom svrhom. Ostaje samo da i bajkeri prihvate svoj deo obaveza u paketu mera za koje se zalazu. Pozdrav Dfast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Jul 29, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan ..sad se setih da nije zlatni punto bio u pitanju....? nije valjda isti lik kome sam odvalio retrovizor? ;D to bi vec bilo za Ginisa... ;D Sta ste sad navalili na puntice, jbt, jos zlatne... moracu da krijem auto po gradu neko vreme, cisto preventivno Sakrij,dooobro sakrij...to je još uvijek u klasi automobila koje mogu SAM da prevrnem ,naravno kada sam ljut ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 31, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Poenta svega je da ovakav nastup i jedne i druge strane nece resiti problem bezbednosti na nasim putevima. Ako motociklisti krenu da ratuju sa automobilima to je unapred izgubljena bitka. Zamislite par resenih likova koji sedaju u aute i krenu da ruse sve bajkere na koje naidju. Onda zamislite nekoliko bajkera koji krstare gradom i cekaju da ih neko namerno i slucajno isece ili izleti da bi ga klasicno lincovali. Horor da ne moze biti veci. Definitivno je potreban hladan tus svima, prihvatanje odgovornosti za trenutno lose stanje. Ministarsvo saobracaja i Mup sigurno imaju sve podatke o saobracajnim udesima, selektovane po kategorijama i ishodu. Neko samo treba to da istakne, promovise napravi kampanju. Mozda bi u nekim drugim zemljama ministar saobracaja ili nacelinik saobracajne policije leteo sa funkcije kada bi se samo prezentovala crna hronika sa ovog foruma. Po meni istina je kao i uvek u sredini. Nemarnost i neodgovornost automobilista postoji isto koliko i motociklista. Ne nosenje kacige (navodim samo kacigu posto je jedino ona obavezna), ne postovanje ogranicenja, tehnicka neispravnost vozila, neregulisane raskrsnice, neobelezenost puteva znakovima kao i neobelezenost radova i ostecenja na kolovozu, nelegalnost vozila (motocikli registrovani kao mopedi, automobili registrovani na manje zapremine)... sve ono cega se nisam setio a sto svi mi znamo. Svi grese u saobracaju pre ili kasnije, retko ili cesce ali svesno praviti greske je nesto drugo. U autu koji nas je isekao ili naterao da naglo zakocimo ili bezimo s puta u stranu moze biti nasa majka ili sestra, moze biti hirurg koji se vraca sa dezustva gde je upravo spasio nekoliko zivota, bilo ko, umoran, zamisljen, zbunjen, zaljubljen...Jedna stvar treba biti prenesena, rizik voznje motociklom postoji i daleko je veci nego kod cetvorotockasa, a greske su uvek sa vecim posledicama. Pada mi na pamet kampanja koju je neko pomenuo u nekoj drugoj temi, video spot koji jasno prenosi poruku o ugrozenosti motociklista i porast njihovog broja u saobracaju. I ovde se govori o tome sa stanovista bezbednosti, ali je taj trend generalno pozitivan jer smanuje guzve u saobracaju, smanjuje emisiju stetnih gasova, smanjuje habanje putne mreze, potrosnju goriva itd. Svako jutro mozete videti da ljudi putuju na posao kolima u kojima se voze sami. Ministarstva iz svojih budzeta izdvajaju novac za ovakve kampanje i cak postoje ljudi koji se bave takvim poslovima, odabirom projekata za finansiranje. Treba ih samo podsetiti da rade svoj posao, a jedno okupljanje svih koji su dobre volje u Kneza Milosa ili gde vec, sa jasnom porukom o ovome bi ih mozda i podsetilo na postojeci problem. Okupljanja se organizuju iz zabave a ovo bi bilo sa ozbiljnijom svrhom. Ostaje samo da i bajkeri prihvate svoj deo obaveza u paketu mera za koje se zalazu. Pozdrav Dfast Jeste da svi grese ponekad,ja gresim kada vozim i auto i motor,ali da namerno nekog terorisem i udaram ga autom cime mu ugrozavam zivot,e to ne mogu da odobrim nikome.Nemoj da ides u krajnost kada kazes da treba neko da dezura na motorima i mlati prestupnike koji ugrozavaju bajkere.Ovakvi ekstremni slucajevi su stvarno za "kaznu" a ne teror svih koji ugroze motoriste.I ne treba juriti takve,nego ako naidjemo na problem,treba stati i pomoci kolegi.Nije pomoc uvek tuca nekoga,nekad treba pozvati policiju,nekad podignuti motor,nekad ukazati pomoc povredjenom.Ne svodi se sve na tucu. Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jul 31, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Srle@ To je bilo figurativno receno, naravno da je to daleko od realnosti, nismo u Mad max-u . Samo htedoh reci da iako se desi nesto, ne treba dolivati ulje na vatru, nego smiriti i sebe i ostalima staviti do znanja da su ucinili gresku. Vise puta se desilo ali svirnem, pokazem da mi ne prija neciji postupak, neko se izvine onako kroz prozor, podigne ruku ili sta vec, jednom se nisam iskontrolisao... stao sam na semafor i coveku odvalio retrovizor nogom. Covek je izasao, gleda u zemlju ne zna sta da kaze, seo sam na motor i otisao. Posle toga sam danima trazio taj auto, tj vlasnika, hteo sam da mu platim za to sto sam ucinio ali ga nisam nasao... A onda se tebi desi isto pa shvatis kako to ide. Ne popujem nikome, onaj gore na pocetku posta je verovatno zasluzio batine, neki verovatno samo tako prihvataju odgovornost. I ova prica je samo malo otvaranje ociju za neiskusne, ionako svi gradimo svoje iskustvo na licnoj osnovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 3, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se ovog i plasio - da se ne desi nekome od nas citajuci postove o polomljenim retrovizorima. Za sve koji savetuju da se smirimo i porazgovaramo ili oprostimo budali u takvim situacijama:"svaka cast,to sto savetujete je jedino ispravno". Ali tesko da ce imati nekog efekta prvo zato sto je svako licnost za sebe i uglavnom formirana licnost pa ako je on odlucio ili navikao da reaguje agresivno u takvim situacijama tako ce i reagovati. Pogotovo sto u tom trenutku ima malo vremena za razmisljanje a previse adrenalina u krvi, a taj adrenalin ce vam pre stvoriti zelju da pustite ambijentalnu muziku i razmisljate o smislu zivota ili da dovatite neki bokserski dzak i istresete se na njemu?? E sad, na to dodaj da je neko upravo mogao da ti oduzme zivot pa zakljucite sami koja je najverovatnija reakcija prosecne osobe. Da me ne shvatite pogresno ni ja nisam za obracun! U takvoj situaciji prvo zelim da saznam da li je vozac automobila svestan sta je uradio pa onda u zavisnosti od njegove reakcije sledi moja. Poenta svega ovog sto sam pisao: SACEKAJTE DA STANE NA SEMAFORU pa ga onda pitajte da li je normalan,lomite mu retrovizor,izvlacite ga kroz prozor,oprostite mu ili sta god zelite,ali AKO BILO STA OD TOGA POKUSATE DA URADITE U TOKU VOZNJE MOZE JAKO LOSE DA SE ZAVRSI PO VAS! Da se zabodete u dolazeci auto iz drugog smera,u kontejner,da zgazite pesaka koji pretrcava.. Jer tad niste koncentrisani na voznju. Ili da vam se desi da mu opsujete kevu sa cije se sahrane on upravo vraca i da vas srusi kao u ovom slucaju s`tim da vi ne budete toliko srecni pa ne prezivite? Ili da mu slomite retrovizor pa da vas on za uzvrat odgura u suprotnu traku ili sa litice? Ja sam u svoj auto ulozio mnogo novca i jos vise ljubavi truda i vremena i kad bi iz nekog meni nepoznatog razloga (ako vas nije video onda verovatno ni ne zna da vas je isekao) meni neki "mafijas" sa motora nogom odvalio retrovizor i udaljavao se sa osmehom na licu pokazujuci mi srednji prst... pa sad kad razmislim pokusao bih da mu vidim br tablice ali tad u realnom vremenu bi mu jednostavno vratio prednjim krilom. Da li bi stigao to da uradim ili ne zavisi od njegove brzine,saobracaja,brzine moje reakcije... zasto da mu dozvolite tu mogucnost makar bile male sanse da to ostvari?? Koje god da su vam namere uradite to dok taj auto stoji jer tad nema veze ko je u kolima a ko na motoru pa ste ravnopravni ako ce tuce da bude, a ako ne opet vam je lase da pobegnete jer ste na motoru a ispred njega je zaustavljen auto. Mozete da odreagujete kako god zelite ali uradite to pametno. I naravno budite spremni da snosite posledice ako preterate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...