toske 19 Napisano Jun 21, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pinosava(Avala) Motocikl: Honda cbr1000f Prijavi odgovor kao problematičan Uz silna naprezanja uspeo sam da ubedim moju Slavicu da krenemo motorom do Majdan planine. Inace su njeni iz tog kraja a mi imasmo nekih obaveza tamo pa rekoh da spoimo lepo i korisno.I tako 17.06 u jutarnjim satima krenusmo,motorce prilicno natovareno a Slavici prva duza voznja, pa poce da me hvata frka ipak je ovo 150 kubika i to kinez a 650km pred njim.Mada kada se domogasmo Kragujevackog puta svatih da kinescetu nisu problem brzine oko 80kmh.Lagano se nizu kilometri i smenjuju predeli a ja se uziveo u voznju kad slavica poce da me mlati po kacigi"hoces li stati covece sva sam utrnula" silom prinudjen prvu pauzu pravimo u Desimirovcima. Naravno kafica kisela,taman se lepo namestih u sedistu kad ono vec Kragujevac.Pa kada smo vec tu red je da obidjemo spomen park Sumarice. Iz Kragujevca Nastavljamo prema Krusevcu.Ustvari uz dosta muke da izadjemo i Kragujevca posto su tamo putari culi za tri grada Beograd,Cacak i Kraljevo ali uz pomoc ljubaznih prolaznika nadjosmo put prema Belosevcu i dalje prema Krusevcu.Ali vec kod Gornje Sabante radovi na putu,ustvari puta nema samo makadam. Ali prodjosmo i tu muku i dalje :moto1 I onda kartu citai i seljaka pitaj,i ja pitao seljaka za precicu"sinko skrenes na sledecoj raskrsnici na nasuti put i samo pravo to ti je nov put sada ga rade" A taj novi put izgleda ovako. Najgora podloga za voznju 100 puta sam mislio da ce mo overiti. Ali prezivesmo i to. I tako lagano stigosmo do Krusevca. Parkirasmo motorce i u setnju. Od setnje i voznje ogladnesmo pa smo morali i to da obavimo. Posle klope lagano ka Blacu. Sledecu pauzu pravismo u Jankovoj klisuri,zov prirode moralo se. Inace Jankova klisura je dobila ime po Janku. Pa naravno po Janku nece valjda po Marku da se zove Jankova klisura!!! Mogu li da nastavim? I kao sto rekoh ali me prekinuse. 1448god Janko Sibinjanik sa malobrojnom ali jako naoruzanom vojskom na cuvenom ratnom pohodu prema kosovu,prosao preko klisure izmedju Kopaonika i Jastrepca i po njemu ta klisura i danas nosi ime napunismo rezeorvar i nastavismo dalje ka Kursumliji. Ovde se levo skrece za Djavolju Varos ali mi nastavljamo pravo posto smo je posecivali skoro. Stigosmo na cilj crkva sv.Petke u Dobrom Dolu. I tako nam prodje petak. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toske 19 Napisano Jun 21, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pinosava(Avala) Motocikl: Honda cbr1000f Prijavi odgovor kao problematičan Drugi dan ili ti subota je bila manje interesantna. Zavrsavali neke svoje obaveze,setali po planini malo se i vozao Imalo je i sporijih na putu od mene Osvanu nedeljno jutro,vreme za polazak kuci.U planu poseta Plocnika na putu Kursumlija Beljolin. Inace Plocnik je veliko arheolosko nalaziste,otkriveno je davne 1927god. pronadjeno je puno predmeta od keramike,kamena i bakra koi pokazuju visok stepen razvoja metalurgije.Povrsina naselja se prostirala na 110 hektara. Dosadasnji nalazi bakarnih orudja i peci pomeraju pocetak rudarstva i metalurgije za pola milenijuma ranije. Nastavljamo dalje i pred Beljolin ponovo radovi,jadan kinez vise je isao po makadamu nego po asvaltu ako ovo kod nas moze da se nazove asvalt. Ponovo prolazimo pored jezera Celije i ovaj put tu pravimo pauzu. Inace jezero Celije je nastalo pregradjivanjem reke Resine ime je dobilo po istoimenom selu kod kog je izgradjena brana. Duzina jezera iznosi 12km a najveca dubina je 45m U Krusevcu stajem da dopunim gorivo i dalje bez zadrzavanja posto je poceo da duva jak vetar i naoblacilo se ko da ce... Mada na moju srecu kisa je pala kada smo usli u kucu.Ali preko 150km po onom vetru nije bilo ni malo prijatno,sve me je bolelo. Mada prolazeci kroz Topolu nisam mogao a da nesvratim na Oplenac,mada se nismo dugo zadrzavali,vremenski uslovi. I tako bezveze i monotono provedosmo i ovaj vikend. Komentar moje zene je bio"Je.... ko me nagovori da sednem na ovo" 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vectom 34 Napisano Jun 23, 2011 U prolazu, 91 postova Lokacija: Niš Motocikl: Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan odlican putopis, oraspolozilo me citanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jun 24, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan I tako bezveze i monotono provedosmo i ovaj vikend. Komentar moje zene je bio"Je.... ko me nagovori da sednem na ovo" dobar putopis, za izjavu žene uvedi joj embargo na sex. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Jun 25, 2011 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis, najvise volim nase "lokalne" srpske putopise, uvek nesto novo saznam i otkrijem o nasoj prelepoj Srbiji, svaka cast... :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...