Đenka 120 Napisano Maj 30, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu još po puno posla ali dobro je ... ne treba ti kondenzator a ne trebaju ti ni osigurači dok ne nabaviš akomulator imaš i rezarvnu varijantu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Maj 30, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu još po puno posla ali dobro je ... ne treba ti kondenzator ....imaš nov a ne trebaju ti ni osigurači ...imaš nove dok ne nabaviš akomulator imaš i rezarvnu varijantu Polako i strpljivo,ima dana i za vožnju i za opravke.Dobio si "Sveto pismo" ,pročitaj,prostudiraj i biće ti puno jasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Maj 30, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan tcja... pojma nisam imao o ovome procitao sam negde da ako je dugo kontakt upaljen a platine spojene bombina greje i razara izolaciju na kalemu,(crkava). Posto nema praznjenje na varnicu, to ti je slicno kao i blic kod foto aparata, samo sto se on sam izkljuci kad napuni koliko treba, ipak je varnica velike voltaze.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Maj 30, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ako ostane kontakt duze ukljucen a platine ostanu na bregu tj otvorene namotaji na bobini su pod naponom-kao kad treba da bace varnicu,i ako ostane tako duze od pola sata velike su sanse da namotaji izgore Ipak mislim kada su platine spojene, jer kada su razdvojene nema struje u zatvorenom kolu onda je punjenje kondenzatora, pa bobine.. (probao sam sa polu praznim akumilatorom kad spojim platine on povuce struju, kad razdvojim poveca se napon) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Maj 31, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan sa ovim sam prosao pola Srbije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Igor 26 Napisano Maj 31, 2011 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ostane kontakt duze ukljucen a platine ostanu na bregu tj otvorene namotaji na bobini su pod naponom-kao kad treba da bace varnicu,i ako ostane tako duze od pola sata velike su sanse da namotaji izgore Ipak mislim kada su platine spojene, jer kada su razdvojene nema struje u zatvorenom kolu onda je punjenje kondenzatora, pa bobine.. (probao sam sa polu praznim akumilatorom kad spojim platine on povuce struju, kad razdvojim poveca se napon) moguce,nisam ni ja neki majstoe ali otprilike znam kako funkcionise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan procitao sam u manualu za MZ kod odeljka za bobinu,da kad se ukljuci kontakt,greje se bobina i neizbezno dolazi do pregorevanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 1, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan procitao sam u manualu za MZ kod odeljka za bobinu,da kad se ukljuci kontakt,greje se bobina i neizbezno dolazi do pregorevanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan javio se jedan cudan problem...kad je djenka stavio njegov akumulator kod mene,i povezali normalno +na+ i -na- motor radio odlicno,ali kad sam ja stavio moju gel bateriju i povezao isto tako,varnici...a kad povezem plus na minus motor radi i sve radi ali alternator ne puni najbolje ispod 1500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 1, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan javio se jedan cudan problem...kad je djenka stavio njegov akumulator kod mene,i povezali normalno +na+ i -na- motor radio odlicno,ali kad sam ja stavio moju gel bateriju i povezao isto tako,varnici...a kad povezem plus na minus motor radi i sve radi ali alternator ne puni najbolje ispod 1500 to nije problem kod MZ-a alternator pocinje da puni preko 2000obrtaja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan problem je stop me zanima,da li moze nesto da izgori ako baterija stoji povezana braon zica na plus baterije i crvena zica na minus baterije?(napominjem da jedino tako radi sa mojom baterijom)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 1, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan problem je stop me zanima,da li moze nesto da izgori ako baterija stoji povezana braon zica na plus baterije i crvena zica na minus baterije?(napominjem da jedino tako radi sa mojom baterijom)... naravno da ce crkne... Braonm ide na (-) a crvena na (+) Mozda ti je na bateriji drugaciji polovi.. inace nebi trebalo da varnici kad povezujes.. Majbolje kupis nov akumulator, 1500-2000din. 5-10Amh ne treba veci.. kod mene je 5... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma do sada je bilo povezano crvena zica na plus i tu idu 2-3 zice,pa preko osiguraca jos jedna zica...a brao zica preko osiguraca povezana na minus...tako je bilo,i radilo je sasvim normalno sve...posle menjanja bobine stavili smo djenkin akumulator i povezali isto tako,crvena zica na plus braon na minus i motor radio super i sijalica alternatora se ugasi odmah.... kad sam moju bateriju povezao crvena zica na plus braon zica na minus to varnici....kad povezem braon zica na plus a crvena na minus onda radi...ali sijalica alternatora se gasi tek iznad 1500-2000...i samo pogresno povezano motor radi sa ovom baterijom....da li neko ima savet u vezi toga?.... nasao sam UNIBAT akumulator za 2580din 12v9Ah ...uzecu u ponedeljak,jer je tada plata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 1, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Probaj kad kupis akumulator. Inace mozda bobina vuce vise struje sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma ne verujem...mislim da je do akumulatora,ne znam kako,ali neka glupost mi pada na pamet,da je baterija nekim cudom promenila polove???? O.o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan stavio sam drugu bateriju od komsije,i motor radi normalno...xD ...nekim cudom moja baterija je promenila polove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Jun 1, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan izgleda da je dotrajala, ipak ti kupis akumulator sa kiselinom, i nema brines, moj traje vec 4god kod mene i ko zna koliko pre mene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan naravno...vec sam nasao,UNIBAT 12v9Ah za 2580din... i narucio sam dva komada nove platine i semeringe za prednje vile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 1, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan ljudi hvala vam svima na pomoci ....tema moze da se obrise...problem resen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Jun 1, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan tema ne treba da se brise jer ce mozda jos nekom trebati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 1, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan tema ne treba da se brise jer ce mozda jos nekom trebati. Ne treba da se briše ali ima krajnje glup naziv. MZ Svet ima teme koje smo gradili da bi svako mogao da se snađe kada mu nešto treba. Da je Heckenschutze ovo pitanje postavio u Elektrici odmah bi znali o čemu je reč. Mislim da i u pravilima Foruma stoji da ne treba otvarati takve teme u kojima se iz naslova ne vidi o čemu se radi. U predstavljanjima članova postaviti "da se i ja predstavim" nema smisla, pa to smo svi mogli da napišemo. Ovu temu moženmo da: 1. Preimenujemo a ostavimo samostalnu 2. Spojimo sa elektikom 3. Napravimo neki spoj za motor koji Heckenschutze vozi pa da bude u okviru njegove teme Molim za izjašnjavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Jun 1, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan dok ne sredi motor skroz-naskroz ja je ne bi dirao, a posle bi eventualno moglo i u elektriku. moze i da se podeli - kao predstavljanje motora a deo u elektriku. ma neam pojma, samo nemoj da brises... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
heckenschutze 6 Napisano Jun 2, 2011 U prolazu, 98 postova Prijavi odgovor kao problematičan kako administrator odluci,tako neka bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jun 2, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posto sredjuje motor, neka ostane kao njegova tema.A naslov neka promeni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 2, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan kako administrator odluci,tako neka bude... Niks diktatura, onli samoupravljanje. Prekrsti temu da slučajni prolaznici ne bi mislili da je nekome hitno potrebna krv. Ako nemaš ideju za ime nađi ovde kuma pa nek on trlja glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...