Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS - Problem

Recommended Posts

• Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive

africa je kostala ko pola gs-a, nije za poredjenje sa ovim svemirskim brodom, i verovatno zbog toga nije imala ni jedan kvar u prvih 30.000 km.

nema sumnje da je gs mnogo dobro vozilo za voznju, al sa tim glupavim kvarovima definitivno nesto ne štima.

Kepo ,

da su neki ''glupavi'' kvarovi ucestaliji , sigurno nije OK

da je GS svemirski brod , nije ... motor ko motor ... neko sa njim ima dobra , a neko losija iskustva

A da Afrika i danas kosta ko pola GS-a , BMW nebi prodao ni mali deo onog koliko je prodao ... :D

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ja ne bih da komentarišem kvalitet, jer ga nisam vozio (u pravu je moj mentor ), ali užasno bolno bilo bi za mene kao vlasnika tog modela, da kod motora poslatog od boga, najbolje svetske marke (barem se sami tako cene), punog nekih inovacija i savršenstava, za tu cenu nešto crkne. Kao što i kod skupocenog Harleya... kod njega ulje obično pušta na cilindrima, jer kardana nema.

Da je bolno , jeste

Poslatog od boga ? Odakle to ?

Najbolja svetska marka ? Molim ?

Punog inovacija ? GS ?

A sto se cene tice , plati koliko hoces , pa opet imas sanse da se pokvari , nista nije neunistljivo

:D :D :D :D :D

Realno , u skopu teme , do pre neku godinu , razlika u ceni je bila tolika da , kad bi se i BMW proizvodio u Japanu , za tu cenu bi sigurno bio kvalitet jaci

Ovako , proizvodi se u Berlinu , a radnici u Nemackoj su verovatno placeni vise , mislim da je tu vecina razlike

Danas , cene japanskih motora su vislje , mada je BMW verovatno jos uvek malo skuplji , razlika je manja

Ali , ako neko misli da za tu razliku u ceni dobija neunistiv i vecan motor , ostat ce razocaran , kad tad ...

jok nije svemirski brod, kad su i na dva tocka montirali kontrolu proklizavanja :D

Kepo , nemoj da uporedujes elektroniku Afrike i GS-a

nova Tenera nema nista manje elektronike nego GS , pa ni za nju nisam cuo da je neko zove svemirski brod :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova

Да имама пара за нови БеЕмВе мотоцикл мислим да га не бих купио у Србији. Ако је исто пара у Немачкој, зашто купити онда производ за источноевропско тржиште?...

Vidis kako ne znas za ta trzista kada je u pitanju BMW. Svi motori osim G650GS se prave u Minhenu. Svaki motocikl pre pocetka proizvodnje dobija oreder broj. Niko ne zna gde taj motor ide dok ga neki diler ne rezervise. u ovom trenutku postoji puno motora koji su već proizvedeni i imaju taj broj a niko ih još uvek nije rezervisao. i onda dođe francuz i kaže ja ću uzeti ovih deset jer mi odgovara boja i oprema i tako dalje....

Свако различито ужива у мотору и на мотору и широког сам схватања па обухватам и то да неко из престижа воли да има нереално плаћен мотор и попизди када схвати да неко ко му је то продао нема начин да му поправи док не стигне алатка, а блокиран му его! :jee:

I ovde si pogrešio jer ne čitaš. Momak je kupio motor od dekija, jel treba on da mu poruči alatku. Deki je kupio motor od Mikulanca, da ne treba on da mu poruči alatku da ne bi bio besan možda na njega. A Mikulanac zna gde je tada kupio motore pa neka kaže dali treba biti ljut na deltu ili dilera koji je prodao motor.

da se ovo desilo u nemackoj verujem da bi kvar bio ottklonjen u rekordnom vremenu,verujem da bi i dosli o svom trosku po vozilo....

ovo sto se kod nas desava je strasno...strasno po musterije...

Neverovatno koliko si pogrešio. Motor nije u garanciji da bi dolazili da ga poprave, ovde ili u nemačkoj. Ne misliš valjda da to što su nekom prodali motor treba da znači da će ići po njega doživotno. Garancija pokriva troškove šlepanja do najbližeg ovlašćenog servisa.

I moram da konstatujem. U Srbiji je afrika koliko vidim kao golf II. Uvek će koštati 2000 evra i to je neuništiva mašina najbolja ikada i ostaće neprevaziđena. Nisam probao ali ako svi kazu mora da je tako.

• Podržavam 4

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Direktore, jos malko i resismo ti problem :zvizduk: Inace da ne bude zabune taj motor je kupljen nov kod dilera u Nemackoj

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Да имама пара за нови БеЕмВе мотоцикл мислим да га не бих купио у Србији. Ако је исто пара у Немачкој, зашто купити онда производ за источноевропско тржиште?...

Vidis kako ne znas za ta trzista kada je u pitanju BMW. Svi motori osim G650GS se prave u Minhenu. Svaki motocikl pre pocetka proizvodnje dobija oreder broj. Niko ne zna gde taj motor ide dok ga neki diler ne rezervise. u ovom trenutku postoji puno motora koji su već proizvedeni i imaju taj broj a niko ih još uvek nije rezervisao. i onda dođe francuz i kaže ja ću uzeti ovih deset jer mi odgovara boja i oprema i tako dalje....

Свако различито ужива у мотору и на мотору и широког сам схватања па обухватам и то да неко из престижа воли да има нереално плаћен мотор и попизди када схвати да неко ко му је то продао нема начин да му поправи док не стигне алатка, а блокиран му его! :jee:

I ovde si pogrešio jer ne čitaš. Momak je kupio motor od dekija, jel treba on da mu poruči alatku. Deki je kupio motor od Mikulanca, da ne treba on da mu poruči alatku da ne bi bio besan možda na njega. A Mikulanac zna gde je tada kupio motore pa neka kaže dali treba biti ljut na deltu ili dilera koji je prodao motor.

Хвала ти што си ме просветлио! Од сад више додајем, мање дриблам! ;)

Уз малу напомену, нисам писао своје размишљање везано само за овај мотор нити генерално за BMW... Коментарисао сам BMW овлашћене сервисере у Србији и власнике истих који не могу да прихвате да је реално стање тих сервиса на јако незавидном и непрофесионалном нивоу...

Мајке ми нисам хтео да ти увредим BMW! :takoje:

• Podržavam 1

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Nemoj me shvatiti pogrešno vrlo prijateljski želim da odgovorim. Kako ti znaš da je slaba tačka možda i jedina lager na kardanu. Tako što se tebi desilo, tvom prijatelju i još jednom prijatelju? Ili si pročitao negde na internetu? Ako jesi na koliko si mesta pročitao? ali iskreno odgovori, 5 10, 50 100. Sta je sa svim onim ljudima koji voze GS a nije im se pokvario taj deo, ili sta je sa onima koji jesu imali taj problem ali se nisu oglasili o tome. Koliko je stvarno taj kvar ucestao u odnosu na ostale 5% 50% 99%? Ako znas tacno i baratas cinjenicama molim te reci mi da i ja znam. Dali je greška što je neko pokrenuo ovlašćeni servis i nema jedan alat (nema sigurno mnogo više od jednog) ali dali bolje i to ili da ne postoji u opšte, da je bar još 5 ovlašćenih servisa pa da možeš da biraš više. Svako ko želi može da pokrene ovlašćeni servis i ako treba kupi alat za diff. kao prvu stavku. Zelis li ti to da uradis? Ja iskreno nemam para za pokretanje takvog biznisa. Znači po tebi veća je šteta što servis postoji bez tog alata nego da ne postoji uopšte. Budi iskren.

Dozvolices da primetim da tvoj vrlo prijateljski odgovor ima odredjenu dozu cinizma i neverice iako se iskrenu trudim da te ne shvatim pogresno kao sto si napomenuo, ali nekako na osnovu tvog daljeg izlaganja ne mogu a da ne osetim da nekako pokusavash da se nametnesh u dijalogu iznad sagovornika na jedan vrlo perfidan nacin. Svakako da nisam mali, a malim ne smatram ni tebe, pa se trudim da konverzaciju ne spustim na nivo "a kako ti znash da nije slaba tacka? Jel si procitao na internetu?" ili nesto slicno .. U svakom slucaju udostojicu te mog odgovora i misljenja iako nisam pristalica ovakvih rasprava, ali takodje ne volim da "pozvonim pa pobegnem" :)

-Ako se desi na par komada, onda mogu da pretpostavim da je "slaba tacka" jer to prevazilazi koincidenciju

-Ako kazem da je mozda i jedina, onda ne tvrdim vec je to opet moja pretpostavka i ako je to jedini "problem" na tom modelu, taj model motocikla je odlican 0takoje.gif

-Ako se dogodilo jednom mom prijatelju, a evo sad i drugom, a uz put je jos ljudi sa raznih strana prijavilo taj momenat onda to vise nema veze sa citanjem po internetu ..

Sve u svemu, moje zapazanje u vezi tog problema ili kvara uopste ne menja moj pozitivan stav prema po meni sjajnom modelu bmw-a, jer zaista smatram da postoji "odredjena kolicina" kvaliteta kad su bmw motocikli u pitanju ..

Sustina mog posta je bila okrenuta ka ovlascenim servisima .. I da, naravno da je nedopustiva greska nemanje alata .. Ne znam zasto mene pominjesh i kakve ja veze imam sa mehanicarskim servisom? ali da ti odgovorim i na to pitanje .. Ja kada bih zeleo, voleo ili imao mogucnosti da se bavim tim "biznisom, ako bih resio da servisiram na primer K1200R GS iz bmw programa, prvo sto bih uradio je narucio kompletan potreban alat za taj model motocikla .. I tako za svaki model motocikla, automobila itd iz programa kojim planiram da se moj servis bavi.. Jer ovlasceni servis nije trafika pa da je nestalo zvaka sa ukusom banane, ili bar ne bi trebalo da bude .. 0takoje.gif

U svakom slucaju ne zelim da se uvlacim u prepisku oko bmw motora. Iz iskustva znam da su to osetljive teme, a vidim i da su pocele su da se pominju i Africe u temi sto nikako nije zdravo ni normalno jer ova tema nema veze sa tim. 1jok.gif Svoj komentar sam ostavio iskljucivo jer kolegu Direktora poznajem licno i na odredjen nacin se saosecam sa njegovim problemom.

Dakle moje zapazanje i komentar je bilo iskljucivo vezano za Direktorov problem tj. temu i zaista ako je moguce coveku treba na neki nacin pomoci ili mu ne ofovati temu vishe. 1neznam.gif

Hvala na razumevanju. 1zdravo.gif

• Podržavam 3

• Enduraš, 6383 postova
  • Motocikl: CRF300L

I moram da konstatujem. U Srbiji je afrika koliko vidim kao golf II. Uvek će koštati 2000 evra i to je neuništiva mašina najbolja ikada i ostaće neprevaziđena. Nisam probao ali ako svi kazu mora da je tako.

Pa u odnosu na neke druge preplacene motore i jeste neunistiva, a po kvalitetu jos uvek neprevazidjena.

I da,

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 262 postova

Direktore svakako kontaktiraj i upoznaj majstor Spaleta! ne moze ti skoditi-a sigurno ce ti koristiti... BMW moto-mehanichari iz spominjanih servisa ne verujem da po iskustvu i znanju mogu i shegrti da mu budu... raspitj se na kraju krajeva gde svi komplikovaniji problemi budu resheni... voleo bih da sam pomogao - srecno!

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

a vidim i da su pocele su da se pominju i Africe u temi sto nikako nije zdravo ni normalno jer ova tema nema veze sa tim.

Mare, ne ka... nisam prozivao Afriku, malo bolje procitaj taj post !

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Нећу ни ја да палим ватру, али си био непристојан у помињању Африке и то стоји! :D

• Podržavam 1

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Vrlo je prosto .. Za motocikl za koji stoji podatak da je prodat u 300.000 komada, moze se reci da je "popularan model" sa takodje "popularnom cenom" i zna se da mu je mozda i jedina "slaba tacka" taj jeb**i lager na kardanu, apsolutno je nedopustivo da ovlasceni servis uopste razmislja u teoriji da pokrene posao bez tog i bilo kog slicnog "specijalnog" alata 0takoje.gif

Nemoj me shvatiti pogrešno vrlo prijateljski želim da odgovorim. Kako ti znaš da je slaba tačka možda i jedina lager na kardanu. Tako što se tebi desilo, tvom prijatelju i još jednom prijatelju? Ili si pročitao negde na internetu? Ako jesi na koliko si mesta pročitao? ali iskreno odgovori, 5 10, 50 100.

...

To što je Hitman rekao je opšte-poznata stvar svima koji prate BMW. Zadnji kardanski sklop jeste slaba tačka na GS-u. Ako hoćeš tačan podatak koliko ih se pokvari, taj podatak BMW krije kao zmija noge, ali nezvanični podatci postoje i kreću se oko 2%.

Stvarno je sramota da "ovlašćeni" servis nema alat za popravku kvara koji je prilično poznat. Čini mi se da je to odraz činjenice da predstavništva i ovlašćene servise ne otvaraju ljubitelji motora kojima je motociklizam život, nego likovi puni para koje samo zanima profit bez obzira da li prodaju motore, breskve ili čačkalice.

@Direktor: Iskreno mi je žao što imaš taj problem. Imao sam ga i ja, pa znam kako se osećaš. A zašto ne prebaciš motor kod tog Radulovića, ako oni već imaju alat? Ili zašto ne tražiš od tvog servisa da pozovu Radulovića i *pozajme* od njih alat na par dana? Ne verujem da trenutno u Raduloviću čeka 10 GS-ova na nove kardanske sklopove pa da ne mogu da se odvoje od alata na kratko...

• Podržavam 1

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Vrlo je prosto .. Za motocikl za koji stoji podatak da je prodat u 300.000 komada, moze se reci da je "popularan model" sa takodje "popularnom cenom" i zna se da mu je mozda i jedina "slaba tacka" taj jeb**i lager na kardanu, apsolutno je nedopustivo da ovlasceni servis uopste razmislja u teoriji da pokrene posao bez tog i bilo kog slicnog "specijalnog" alata 0takoje.gif

Nemoj me shvatiti pogrešno vrlo prijateljski želim da odgovorim. Kako ti znaš da je slaba tačka možda i jedina lager na kardanu. Tako što se tebi desilo, tvom prijatelju i još jednom prijatelju? Ili si pročitao negde na internetu? Ako jesi na koliko si mesta pročitao? ali iskreno odgovori, 5 10, 50 100.

...

To što je Hitman rekao je opšte-poznata stvar svima koji prate BMW. Zadnji kardanski sklop jeste slaba tačka na GS-u. Ako hoćeš tačan podatak koliko ih se pokvari, taj podatak BMW krije kao zmija noge, ali nezvanični podatci postoje i kreću se oko 2%.

Stvarno je sramota da "ovlašćeni" servis nema alat za popravku kvara koji je prilično poznat. Čini mi se da je to odraz činjenice da predstavništva i ovlašćene servise ne otvaraju ljubitelji motora kojima je motociklizam život, nego likovi puni para koje samo zanima profit bez obzira da li prodaju motore, breskve ili čačkalice.

@Direktor: Iskreno mi je žao što imaš taj problem. Imao sam ga i ja, pa znam kako se osećaš. A zašto ne prebaciš motor kod tog Radulovića, ako oni već imaju alat? Ili zašto ne tražiš od tvog servisa da pozovu Radulovića i *pozajme* od njih alat na par dana? Ne verujem da trenutno u Raduloviću čeka 10 GS-ova na nove kardanske sklopove pa da ne mogu da se odvoje od alata na kratko...

Bane, nemoj biti naivan zabole njih patka (Radulović) da pozajmljuju alat kad im je Delta M (Mišković) otela zastupništvo BMW-a za Srbiju...

• Podržavam 2

• U prolazu, 29 postova

Kad već spominješ sklonosti neke nacije, onda moraš da znaš da su ljudi sa ovih prostora najgori kada se dođe do teme o BMW, od onih sa kojima sam imao prilike da diskutujem o motorima.

Ono što si rekao da će ti drugi zavideti i da će te nečija žena gledati je uglavnom glavni podsticaj našem narodu da kupi BMW motor i po meni jedan od većih problema današnjeg društva. Ja skidam kapu svim BMW bajkerima koji ćute i voze se, ali nažalost upoznajem 10x više onih drugih. Iako su BMW motori kod nas generalno u manjini, količina budalaština koje sam čuo od vlasnika BMWa je daleko na prvom mestu. Da se ogradim, većina njih ni nisu pravi bajkeri ili avnturisti, ali kada im u ovoj bedi pogledaš muku u očima da su podsvesno shvatili da ih sve to košta previše, a da većina njih satisfakciju nalazi samo u brendu, prosto ti dođe žao da im lupaš repliku.

Da imam gs1200, problem na kardanu bih mi bio poslednji problem u životu, pa makar mi se desio u sred nedođije. Po meni, mnogo veći problemi su što jako teško nađeš vlasnika BMW motora od koga možeš da pokupiš vredne informacije. Što sam nemačku industriju, iako je najbolja u Evropi, 1000x do sada uhvatio da lažu. Što ljudi na osnovu cene i brenda određuju kvalitet nekog proizvoda - dovoljno o ekonomiji znam da znam kako se danas formira cena, kao i to koliko je napraviti motor u Evropi, skuplje nego napraviti motor u Japanu. Kao i to da kvalitet često trpi zarad brenda. I još nešto povodom cene - ko mi nađe bilo koji proizvod na svetu koji je najskuplji i u isto vreme i najbolji, ja ću mu taj proizvod i kupiti. Ali da vam uštedim vreme, današnja ekonomija ne dozvoljava da tako nešto postoji.

Ne iznenađuje me situacija sa servisima, ali mi je žao čoveka i nikada mu ne bih rekao "e trebo si da kupiš...".

• Podržavam 6

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Jel to znači da mi samo treba da ćutimo i vozimo, a svi drugi mogu i da kažu poneku?

Ili možemo da pričamo samo ako se to slaže sa Vašim mišljenjem. Znači li to da ako ja kažem za moj motor da je dobar da sam iskompleksirana budala puna predrasuda kojoj se ne diže ćuna pa sam umesto Viagre potegao za BMW-om, a da pritom vlasnici svih drugih marki motocikala mogu do mile volje da se hvale bez da im neko uzme za zlo?

Sad ispada da sam kupio BMW-a i uvideo da ne valja ali me sramota da priznam. Ma od koga bre da me sramota?

• Podržavam 2

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ne sekiraj se Mungose :) Na ovom forumu od postanka postoji anti-BMW grupa, mogu da ti navedem nekoliko clanova koji ce svaku ovakvu priliku iskoristiti za "iznosenje svog misljenja". Navikni se da ignorises neke stvari i teramo dalje! Mi znamo sta vozimo i zasto, a za njih je dovoljna kazna sto nemaju BMW :)

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Ma to što pljuju ono što ne znaju o BMW Motorima, na to sam već navikao. Ali sada apsolviraju i svetsku produkciju kako motora tako i robe široke potrošnje. Ko da su Bil Gejts-ovi ortaci u naj manju ruku, ili bar profesori na Megatrendovima :moto3:

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Ono što si rekao da će ti drugi zavideti i da će te nečija žena gledati je uglavnom glavni podsticaj našem narodu da kupi BMW motor i po meni jedan od većih problema današnjeg društva. Ja skidam kapu svim BMW bajkerima koji ćute i voze se, ali nažalost upoznajem 10x više onih drugih. Iako su BMW motori kod nas generalno u manjini, količina budalaština koje sam čuo od vlasnika BMWa je daleko na prvom mestu. Da se ogradim, većina njih ni nisu pravi bajkeri ili avnturisti, ali kada im u ovoj bedi pogledaš muku u očima da su podsvesno shvatili da ih sve to košta previše, a da većina njih satisfakciju nalazi samo u brendu, prosto ti dođe žao da im lupaš repliku.

...

A ti si pravi bajker i avanturista? Čovek ima problem sa motorom, otvorio temu u podforumu *GARAŽA* da podeli muku sa kolegama, a ti dolaziš da ga psihoanaliziraš zbog čije žene je kupio motor i u kojem brendu nalazi satisfakciju? Da mu se malo podsmevaš, ko ga hebe kad ne vozi isti motor kao i ti, pravi bajker?

...

Ne iznenađuje me situacija sa servisima, ali mi je žao čoveka i nikada mu ne bih rekao "e trebo si da kupiš...".

Upravo si mu to rekao, na najljigaviji mogući način.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja