Jump to content

Moto Zajednica

KLE500 nece da upali

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova

Kao sto naslov kaze, moj KLE500 nece da upali.I ,posto nisam majstor,a i ne znam ih bas dobro, trazim pomoc.

A evo malo detaljnijeg opisa problema..mozda nije strasno, al' sta cu kad nemam pojma.

Motor je bio "garaziran" (stajao u kuci), dopunjen akumulator, paljen dva tri puta tokom zime...

Posto sam motor dao zetu da se "obucava" (obucen je odavno, al zbog formalnosti oko dozvole), on je bio zaduzen za poslednje paljenje itd itd.

Po njegovim recima , motor je upalio pre 10ak dana, ali ga je on ugasio da ga istera izvan kuce, i posle toga samo verglanje.

Motor sam pazario prosle godine, i prodavac mi je rekao da "ima problem verovatno sa cetkicama, jer ponekad zakrci dok pali".ali to nije predstavljalo problem.tj motor je paljen i vozen bez problema sve do sad.

Sad sam isao da probam da ga upalim, medjutim verglao sam pola sata . izmucio akumulator, medjutim on nece, samo krci (cetkice???), a pred kraj pokusavanja se culo samo pucketanje (umro akumulator??)..

sta da radim?

nemam mogucnost da ga prevezem do majstora (ne mogu da guram 200 kila 10 kilometara), a i ne znam ih mnogo da bi mogao da ih zamolim da dodju i na licu mesta pokusaju da poprave.

Da li postoji mogucnost da ga sam popravim ili bar nekako da utvrdim sta je problem??

mozda da skinem alnaser i odnesem kod elektricara? da nije akumulator? svecica???

zet pominje bendiks ("tako se cuje kad je s*eban bendiks") ali posto on nikada nije popravljao motore, tu vest uzimam sa rezervom :)

Molim za pomoc...ko mi kriv kad sam pogresne skole ucio:)

hvala unapred

Bojan

p.s. mislim da mi je zet rekao da je probao i na gurku da ga upali...jel moguce da je i to uzrok???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 553 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Nisam bas najbolje razumeo da li krci sve vreme dok verglas ili samo pred kraj. Ako je verglao normalno dok se ne isprazni, proveri svecice, napuni akumulator i sipaj kap/dve benzina u karburatore u dovod za vazduh i mora da upali.

• U prolazu, 27 postova

kao sto rekoh, zet je vec probao na gurku .ako ne laze, i nije uspeo...

al moracu ja sve iz pocetka...

sutra rano ustajanje..kupovina nove svecice,za svaki slucaj.paljenje na gurku.merenje napona akumulatora.provera dovoda goriva.

hvala na dosadasnjim savetima

mozda je neko imao slicna iskustva,al ne stize da procita temu.

sacekacu veceras jos dobrih ljudi, kao sto ste vas dvojica.pa se nadam sutrasnjem resenju problema

pozdrav

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

Moj je prosle godine presisao i nije mu pomogla gurka. E onda sam ga zakacio za auto i posle 30m slepanja upalio. Nista te ne kosta da probas.

• U prolazu, 27 postova

problem resen

prvo da se zahvalim svima, a pre svega Bokilic-u koji se ponudio da popravi KLE-a , iako je poslom dosao u BGD.Svaka cast i hvala, jos jednom.

Dopunjen akumulator, koji sam juce odrao verglanjem

ociscene svecice....

startovan motor

vozen do Kosmaja i nazad.

I dalje ima zez , koji pretpostavljam da je od alnasera , cetkice i to( krcanje...).to ce vec resiti neki majstor.

ali pali ko mina...

Hvala i pozdrav

Bojan

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja