zarko1983 79 Napisano Mart 13, 2011 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Danas htedoh da upalim mog srada (750) ali djavo umesa prste u moju zelju. Naime desava se sledece: ukljucim kontakt, stavim prekidac na ON i kad ga krenem da verglam nece, samo se cuje cudan zvuk iz jednoh dela mislim da je u pitanju relej, na taj deo ide plus sa akumulatora i jos jedna punija zica a sa druge strane ulazi buksna sa cetiri zice, dve crvene jedna zelena i jedna crna. Stavim akumulator na punjac i posle pola sata upalim motor iz prve, ugasim odem da se obucem sav srecan sto cu se malo provozati, kad se vratih ponovo isto samo se cuje nesto iz tog dela, ja skinuh klemu pa ponovo vratih e sad se izgubio i kontakt tako da sam u velikom problemu, ne znam sta je a i nema kod mene nekih majstora koji mi mogu pomoci. Pricajte sta da radim i sta mu moze biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Mart 13, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjam da si mogao da napunis akumulator za pola sata, kako si punio- kojim punjacem i kojim intenzitetom, da nisi "sprzio" akumulator? A to sto sada nemas ni kontakt mozda posle skidanja nisi lepo vratio klemu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 13, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je relej anlasera (to što cakće). Ne mora da znači da je neispravan. Dooobro proveri kontakte na klemama akumulatora. Dalje, možeš da probaš da upališ tako što ćeš spojiti ta dva deblja kontakta na releju nečime (deblji šrafciger ili nešto slično - nikako tankom žicom) na kratko - trebalo bi da zavergla. Ako hoće, dobro je - 90% imaš problem u releju. Ako neće ni tad, e onda nije dobro, možda je neispravan akumulator ili ko zna šta još. Sudeći po ovom što si napisao, rekao bih da ti je akumulator gecrkt ili loše pričvršćena klema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Mart 13, 2011 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Opet sam ga punio, izmerim unimerom ima 12.5v drzim unimer na klemama i kad ukljucim kontakt padne momentalno na 2-3v. Akumulator jos nema ni godinu dana starosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Mart 13, 2011 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Opet sam ga punio, izmerim unimerom ima 12.5v drzim unimer na klemama i kad ukljucim kontakt padne momentalno na 2-3v. Akumulator jos nema ni godinu dana starosti Baci akumulator i kupi drugi a u medjuvremenu probaj da prespojis motor sa kablovima na auto pa onda probaj opet...upalice A to sto je akumulator star "tek" godinu dana ne znaci nista...mi smo vec nekoliko novih akumulatora ugradili koji posle 3-4 dana nisu vise mogli da drze struju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Mart 13, 2011 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ipak mora nov akumulator nemas drugi izbor i ja sam imao isti problem prosle godine samo zuji neki relej i nema sanse da zavergla ali kad sam uzeo sa drugog motora akumulator da probam kresnu kao mina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan016 18 Napisano Mart 18, 2011 U prolazu, 15 postova Lokacija: leskovac Motocikl: suzuki hsxf 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas 12.5 v pre kontakta to je dobra struja ako je drzi i ne pada a kad das kontakt gubis struju. Problem moze biti da ti odvlaci negde struju najverovatnije kratak spoj. Probaj na gurku da upalis motor ako imas neki spoj crknuce ti osigurac i onda ces znati odakle da pocnes 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 18, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu nista ne odvlaci struju,jer da je tako,to bi se i pusilo da u tolikoj meri opadne napon nakod davanja kontakta,i prva stvar koja bi se desila je da bi glavni osigurac prvi nastradao. Poslusaj MCM-a,u pravu je,i ja se slazem sa njegovom dijagnozom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Mart 18, 2011 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu nista ne odvlaci struju,jer da je tako,to bi se i pusilo da u tolikoj meri opadne napon nakod davanja kontakta,i prva stvar koja bi se desila je da bi glavni osigurac prvi nastradao. Poslusaj MCM-a,u pravu je,i ja se slazem sa njegovom dijagnozom. Hvala joska probacu tako, inace ugradjen je tvoj regler na motor, cini mi se da se malo vise greje pa sam malo uplasen zbog toga a ti mi reci dal je to normalno.... Ona zastita penasta se malo deformisala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Mart 18, 2011 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da mu nista ne odvlaci struju,jer da je tako,to bi se i pusilo da u tolikoj meri opadne napon nakod davanja kontakta,i prva stvar koja bi se desila je da bi glavni osigurac prvi nastradao. Poslusaj MCM-a,u pravu je,i ja se slazem sa njegovom dijagnozom. Hvala joska probacu tako, inace ugradjen je tvoj regler na motor, cini mi se da se malo vise greje pa sam malo uplasen zbog toga a ti mi reci dal je to normalno.... Ona zastita penasta se malo deformisala Nemas sta da brines...da se regleri greju je opste poznato...a ako si uzeo od joske nemoj razmisljati o tome nego vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 18, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze to sto se greje,mora tako A ta zastita se na svakom malo deformise,ali ne znam koji drugi materijal da koristim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Mart 18, 2011 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze to sto se greje,mora tako A ta zastita se na svakom malo deformise,ali ne znam koji drugi materijal da koristim Beton Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...