Jump to content

Moto Zajednica

SUZUKI RF600r problem pri hladnom startovanju

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Suzuki RF600r

Imam SUZUKI RF600r i kada ga palim ovih dana na hladno nikako nece da upli vec zasljaka svecite tj.namokri ih i poneka upali na 2 klipa a 2 nikao ne rade. Onda stavim druge svecice i opet isto samo sto tad rade druga 2 klipa i opet do ludila dok ga ne upalim na sva 4 klipa. Onda mora da radi jedno 10 minuta u mesto da bi poceo da prima gas normalno bez gusenja. I naravno narednih 5-6 sata pali normalno. kada prenoci opet ista prica... Sta da radim sa karburatorima... Da li je neko imao slican problem... Pomagajte ljudi imam vakumetre samo ne znam sta da radim da ga vakumiram ili sta drugo. Kako da mu doteram smesu... koliko krugova koji karburator....POLUDEO SAM!!!! POMOC!!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

prvo nove svecice za pocetak, pa onda da vidis nivo goriva,pa da vidis dali nepreliva kad odstoji malo,to jest preko noci, da se vide iglice itd,nisu njegovi karburatori neki veliki bauk ali moraju da se odrade polako,ja sam ih na desetine odradio ali traze pedantno i sa paznjom da se odrade,proveriti kablove i kapice od svecica, i zatvarati slavinu za gorivo,cinimi se da rf ima slavinu,ili staviti ventil od plinskog uredjaja za svaki slucaj...

• U prolazu, 13 postova

Svecice su stavljene nove,i on je upalio normalno, sve do sledeceg jutra opet ista prica 5-6 skidanja dok ne startuje normalno., nisam skidao karburatore jos ali cu to odraditi,ne preliva sto je sigurno pa verujem da su iglice dobre, slavinu zatvaram uvek na off iako ima vaum crevo u slavini,jedino ne znam na koliko da nastelujem smesu i onda da mu kacim li vakumetre ili sta ???

te svecice su moguce crkle vec, jer vec radio presisavajuci na njih,a one dao bog kvalitetne crknu cas posla.. U MEHANICI NE POSTOJI STARO I NOVO VEC ISPRAVNO I NEISPRAVNO

• U prolazu, 13 postova

Na novii isprvnim kupljene u radnji je upalio kad sam ih stavio a sutra dan nije hteo... NISI MI NISTA POMOGAO STA JE PROBLEM jel pre svakog paljenja da kupujem nove svecice?

NE ,nego da nastelujes karburatoe da ne prelivaju,da verovatno spustis iglice na siberima,odvrnes smesu na 3 kruga,napunis akumulator ako je los,jer on mozda malo sporije vergla ubije svecicu zamasti kako hoces,on nekako upali ali budu slicni simptomi,proveris kablove otpor na rezistorima u kapicama da se obavezno proveri,

mada meni lici na prelivanje,a suzuki generalno ima taj problemcic.....

vakumiranje je zadnja stvar.... prvo proveri nivo goriva,visinu plovaka, dali ti igle zatvaraju,kako dihtuje sam sic iglice, gde se nalaze iglice na siberima treba da budu na drugom zarezu, filter za vazduh,dali ti zatvara slavina goriva, dali nemas vode u karbovima itd itd

• U prolazu, 13 postova

Sve mi je jasno jedino oko iglicama na siberina gde treba da budu ODOZGO preme plovcima na DRUGU poziciju ili odozdo prema membranama na DRUGU poziciju

• U prolazu, 13 postova

NISTA JOS UVEK

Motor kad palim kad je hladan upali na sva 4 klipa i ugasi se odmah.Kasnije prilikom paljenja drugi put upali,ugasi i kad upali posle 4-5 pokusaja rade samo 2 ili 3 klipa a osltali koji ne rade zamaste svecice. Posle cistim brisem menjam svecice i on upali iz 10og pokusaja na sva 4 klipa, ali gorivo mnogo salje po meni jer stipe gorivo za oci...nebitno

Uradio sam sledece:

Skinuo karburatore i prvo smesa na donji sraf je bila na 1.25 kruga ja sam je smanjio na jedan krug. Smanjio sam nivo igle na siberima za jedan podeok bilo je na pola ja sam spustio iglicu nadole za podeok. I izvakumurao sam karbove jednako i opet ista prica... Pomagaj brate sta da radim molim te odgovori mi kad god si u mogucnosti... mnogo mi je hitno...

• U prolazu, 13 postova

RESEN PROBLEM

Ocisceni karburatori, smesa na 1krug i 1/4, iglice na siberima na srednji polozaj....

Ali glavi problem...Sajla sauha je falsirala i nije vukla pun sah nego pola i zato nije hteo da pali hladan...Hvala svima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja