dfast 446 Napisano Maj 31, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan http://www.jossmit.nl/menu.htm Ovo je web site, jedne prodavnice u mom komsiluku, samo kliklnite na "Helmen" i tu su dostupne kacige sa sve cenama. Citajuci prethodne postove videh da je neki best bay u cenovnoj klasi do 150e HJC ZF-9. Njena cena je trenutno 139e ali tu jos razlicitih modela i drugih proizvodjaca. Dajte neku preporuku ako ima nesto bolje tj kvalitetnije. Nije mi bitan sajling, naravno integralka je u pitanju. Hvala unapred Goran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 31, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Neces se prevariti sto se kvaliteta i bezbednosti tice sa HJC ZF-9. Naravno probaj je i nosi je u radnji jedno pola sata da vidis da li ti je udobna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 1, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam isao da je uzmem ali nema broja za mene (xxl), prodavac mi nudi FG-14 za 159e, za koju mi kaze da je anti-fog ali i fz-9 je isto kako pise na zvanicnom sajtu hjc-a, mada na onoj plasticnom najlonu sto ide preko vizira to nije naznaceno. Da li uzeti FG-14 ili sacekati nekoliko dana za FZ-9. Fg-14 XXL sam probao i pomalo je knap dok XL pomalo steze oko glave. Da li se taj materijal iznutra malo prilagodi glavi posle malo nosenja kao cipela ili treba gledati da to bude malo komfornije? Edit: Izgleda da su Korejanske glave malo manje Pozdrav Dfast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Jun 1, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan JA kad sam jurio integral izbor je bio bas ta dva modela na kraju, za prvi sam negde gledo video kako sa peglom na paru pokusavaju da ga zamagle i nemogu trokompozitna je skoljka i ekstra kaciga , malo ce se razgaziti sigurno nevalja da mnooogo steze, ti modeli imaju perivu unutrasnjost ma super su za te pare i ako nenadjem FLIP up dobru a trazim uzecu nju + neki kinez jet za grad... ( e sad sam najebo ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 7, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pohvalim, juce sam kupio Hjc Fg-14, i danas sam je malo provozao. Sta reci, udobna i pregledna, nije nesto tiha. Za sat i nesto vozikanja nije mi ni u jednom momentu zasmetala na glavi sto ce reci da je dobra. Vizir je proziran, fog free ali malo, vrlo malo leluja kad se gleda kroz njega, ebiga plastika nije staklo, valjda je to tako. Nemam neka iskustva sa jacim brendovima tako da ne mogu bas racionalno da je uporedim ali eto, koliko toliko. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 9, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan To je miljenica koja cuva moju tintaru,ako ne daj Boze zatreba. Kaciga je poslije prvog stavljanja vec pokupila moje simpatije,do tada sam nosio AGV GP-1. Za razliku od GP-1 ovo je trikompozitna,sa cim se plastike na moze porediti. Ostale karakteristike cu usput reci. Kaciga je dosla u bijelom paketu i spakovana i vrecicu. Vrecica nije nesto debela,ali moze da posluzi za nosenje,jos ima i vezicu koju mozete da iskoristite za nosenje preko ramena. Izgled meni fenomenalan,pokusaj da zamaglim vizir,ne ide. Vizir ima odlican antifog sloj koji pokriva 95% povrsine vizira,ostaje 2,5 % sa strane,sto ne smeta. na jednom testu su HJC probali parnom peglom da zamagle,ali nije im poslo za rukom. Vizir ima malo vecu povrsinu i prilicno je tanak,uglavnom ja gledam da ga dizem sa sredine. Ulaz u kacigu je malo tjesan,ali kad "progurate" glavu,o neudobnosti nema ni pomisli. Unutrasjnost je vadiva,tako da mozete da je operete,a sam Dunmat Coolmax od koga je napravljena je vrlo mekan i prozracan materijal koji se tesko moze usmrditi. Inace isti materijal se stavlja u Shoi i Arai modele koje kostaju 350+ evra. Ispred vizira se može montirati dodatak koji odvaja topli dah od vizira, pa su i viziri bez antifog zaštite od koristi, sve dok je ventilacija potpuno otvorena. Dodatak se montira i skida za par sekundi. Potrebno je malo spustiti glavu da bi se vidjeli istrumenti kada je ovaj dodatak stavljen, jer je vidljivost u tom smjeru dosta smanjena. Pokazao se kao veoma koristan zimi,jer vizir nije zamaglio na temperaturi od -6 stepeni. Jedino sto je poslije nekoliko stavljanja jedno od mjesta na kojima se pricvrcuje na deflektoru naprslo,pa mi se cini da i nije bas za skini-stavi varijantu malo cesce. Kopca se vrlo lako otkopcava,cak i kada ste u rukavicama,mada bas ne praktikujem u rukavicama,jer mi je par puta malo duze trebalo,pa su zivci malo zaigrali. Na kraju, bradu vam od smrzavanja stiti pamucni sloj, koji je dosta prozracan i ne smeta izbacivanju izdahnutog zraka. Ventilacija i Buka. Ventilacioni otvori su na gornjoj strani i na prednjem dijelu dovode dovoljnu kolicinu vazduha. Iako je mat crna nije vrucina ni ljeti,osim kada se stane,naravno,ali tada je svejedno koje je boje kaciga. Provjereno na Trebinjskom celopeku od 40+ stepeni. Buka,pa posto se ja ne krecem supersonicnim brzinama,kaciga u potpunosti zadovoljava moje kriterijume sto se tice buke. Ali za ovaj model su neki stari znalci rekli da od 170km/h pocinje da se osjeca buka. Kaciga je teska 1400 grama, neznatno je laksa od kaciga u svojoj klasi. Ojacana je karbonskim vlaknima - na slikama možete uociti TUV sertifikat, dakle sigurnost koju pruza ova kaciga je bez premca. Kaciga za dati novac,pruza sasvim dovoljno,cak i vise od toga.Vec smo izvjesno vrijeme zajedno i jos uvjek nemam zamjerki. HJC je noviji na nasem trzistu tek od skora u Srbiji ciji je zastupnik Guevara iz Beograda,a u Hrvatskoj malo ranije kod Novema-Nova iz Karlovca. Danas sam bas zvao Guevaru da pitam za vizire,rekli su da su na carini i da ce cijena biti oko 2500 dinara. Pitao sam i kolika ce biti razlika izmedju obicnih,tamnih i iridijum,ali lik ili nije znao da mi odgovori ili mu je bilo mrsko,pa na to nemam odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mixa na fotkama, moja je ista ovakva. Sto se tice vrece, moze da se nosi na ledjima kao ranac. Jedna vezica preko jednog a druga preko drugog ramena, zgodno ako se ulazi u neku radnju ili slicno. Drugo namam sta da dodam, Mixa je vec sve rekao. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Jun 10, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Neka ona tebe duuugo sluzi. Nema na cemu,na ovome dijelu foruma je jedna ljudina moderator,pa da mu malo pomognem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja1 2 Napisano Jun 11, 2007 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno lepa kaciga, a kopcanje nikakvo. Sa ovakvim kopcanjem ja se ne bih usudio ni da je nosim na skuteru. Mozda gresim, ali to je moje misljenje.Ja cenim samo trkacko kopcanje. U svakom slucaju nek je sa srecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...