Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 2, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Fruska Gora ti je extra ispala! Svaka cast! Saljem ti sutra/prekosutra DVD sa Srbijom. Izvini na kasnjenju. Nema potrebe za zurbom zaista, ako se do sada nisam izgubio... mada kako sam krenuo da ucim ovu kartografiju i navigaciju, ne znam vise kako po hleb da odem p.s. sto je ovaj youtube dobra stvar, konacno sam naucio za sta sluzi kompas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6652 Napisano Februar 2, 2011 Enduraš, 6500 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Fruska Gora ti je extra ispala! Svaka cast! Saljem ti sutra/prekosutra DVD sa Srbijom. Izvini na kasnjenju. Ne znam kakav net imas, ako je ADSL mogao bi te mape da uploadujes na neki od file-sharing servera tipa rapidshare, megaupload i slicno, da bi mogli da ih skinu svi zainteresovani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Fruska Gora ti je extra ispala! Svaka cast! Saljem ti sutra/prekosutra DVD sa Srbijom. Izvini na kasnjenju. Ne znam kakav net imas, ako je ADSL mogao bi te mape da uploadujes na neki od file-sharing servera tipa rapidshare, megaupload i slicno, da bi mogli da ih skinu svi zainteresovani. Preko 3GB je sve to tesko... Ako budes hteo, prerezacu pa ti saljem postom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6652 Napisano Februar 3, 2011 Enduraš, 6500 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan procitao sam da je preko 3 GB, zato sam i rekao ako ima ADSL. Pusti na upload dve-tri noci i gotovo, ne kosta ga nista sem malo vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan procitao sam da je preko 3 GB, zato sam i rekao ako ima ADSL. Pusti na upload dve-tri noci i gotovo, ne kosta ga nista sem malo vremena. Pa ja to gledam sa moje tacke gledista, imam ADSL, a ne bi mi palo na pamet da uploadujem 3gb! Lakse mi da uzmem narezem i posaljem ti DVD, kome treba vikace! Evo ti link za 1/100000 http://mapy.mk.cvut.cz/data/Jugoslavie-Yugoslavia/Serbia/Serbia_topo_1.100000/index.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6652 Napisano Februar 3, 2011 Enduraš, 6500 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma u redu je, nije ni vazno, izvinjavam se sto sam offovao temu. Urednici mogu da obrisu moje poruke u ovoj temi. Kvarisa, hvala na ponudi za DVD, moram prvo da vidim da li mogu nekako da ih uguram u questa, ako mi zatrebaju javljam ti se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma u redu je, nije ni vazno, izvinjavam se sto sam offovao temu. Urednici mogu da obrisu moje poruke u ovoj temi. Kvarisa, hvala na ponudi za DVD, moram prvo da vidim da li mogu nekako da ih uguram u questa, ako mi zatrebaju javljam ti se. Ma debelo smo u temi . Kakav gps imas? Mogu ti objasniti kako od slike da napravis mapu, ja jos uvek to ceprkam, ali kontam da moze svasta da se uradi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6652 Napisano Februar 3, 2011 Enduraš, 6500 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Imam Garmin Quest, na njemu imam rutabilne mape (SCG Route), e sad ne znam da li mogu nekako da ubacim i te topografske mape, dobro bi mi dosle za offroad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa po specifikacijama ima mogucnost Garminovih nekih topo mapa, sad zaista ne znam da li bi Ozi mogao da ubaci tu nekako... trazicu nacin! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6652 Napisano Februar 3, 2011 Enduraš, 6500 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako nadjes nacin, javi. Ja sam duduk za te stvari, pokusao sam malo da radim sa Ozijem, ali mi je prekomplikovan, pa sam digao ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako nadjes nacin, javi. Ja sam duduk za te stvari, pokusao sam malo da radim sa Ozijem, ali mi je prekomplikovan, pa sam digao ruke. Ajd valjda ce se brm-brm uskoro javiti, mislim da on pici topo mape kod sebe na Vistu valjda, a to bi trebalo da je na istu foru! Ozi ima mogucnost exporta mape u garmin... al dzaba kad ne mogu da probam ninacemu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 853 Napisano Februar 3, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ubacivao u Vistu, jer ne moze. Sa 62s su tek da probam. Ima uputstvo ovde na forumu. U stvari ima indirektno. Markone je postavio temu Adria topo light. Kod njega u temi ima link ka hrvatskom predstavnistvu Garmina, i tamo su detaljna uputstva. Skinuo sam uputstvo i skontao da necu moci to da uradim direktno iz Ozija. Tamo pise da se moze uvoziti samo kzm format. U prevodu - treba obraditi mapu u Google Earth-u, pa ubaciti u rucni gps. Uputstvo koje sam skinuo je vrlo detaljno, i cim budem urado javljam kako mi je islo. A i godine me kolju, jes da nisam premator, sad ce 39, ali ono sa kompasom i mapama dugo mi je bilo jedino sto sam radio. Onda su dosli gps uredjaji... pa se pojavise i neki silni programi. Ko ce sve pohvatati i nauciti. I danas klince prvo ucim da shvate osnovne principe, snadju se sa kompasom, pa onda uzmu gps. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 3, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ubacivao u Vistu, jer ne moze. Sa 62s su tek da probam. Ima uputstvo ovde na forumu. U stvari ima indirektno. Markone je postavio temu Adria topo light. Kod njega u temi ima link ka hrvatskom predstavnistvu Garmina, i tamo su detaljna uputstva. Skinuo sam uputstvo i skontao da necu moci to da uradim direktno iz Ozija. Tamo pise da se moze uvoziti samo kzm format. U prevodu - treba obraditi mapu u Google Earth-u, pa ubaciti u rucni gps. Uputstvo koje sam skinuo je vrlo detaljno, i cim budem urado javljam kako mi je islo. A i godine me kolju, jes da nisam premator, sad ce 39, ali ono sa kompasom i mapama dugo mi je bilo jedino sto sam radio. Onda su dosli gps uredjaji... pa se pojavise i neki silni programi. Ko ce sve pohvatati i nauciti. I danas klince prvo ucim da shvate osnovne principe, snadju se sa kompasom, pa onda uzmu gps. I ja cu malo da se poigram pa javljam rezon UPDATE: uputsva sa strane: http://www.navigo-sistem.hr/upload/rasterske_novo.pdf je krajnje lako pratiti, i google earth je krajnje prijateljski nastrojen kad ovo obavljate. E sad samo neko da proba! Evo doticnog fajla .kmz pa vidite di da ga turite! http://rapidshare.com/files/446157491/fruska_gora.kmz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 853 Napisano Februar 4, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Mudro ovaj zbori u par epizoda! Tek sad sam odgledao snimak. Uistinu mudro zbori! I ja istu kombinaciju koristim na terenu> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 4, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan U kansijim snimcima covek ide u sumu da pokaze kako to u praksi radi!! P.S. onaj .kmz fajl moze da se otvori u garminovim programima, samo na import! Znaci izgleda do 00! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...