Jump to content

Moto Zajednica

VN2000 Vulcan Classic / Classic LT

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kawasaki VN2000 Vulcan Classic / Classic LT

windowslivewriterkawasakivulcanvn900specs2006-d972kawasaki-vulcan-vn2000.png

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:

[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

[b]3. Šta mi se dopada:[/b]

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 51 postova

1. Godište motocikla koji ste vozili:Kawasaki VN2000 2004-to godiste

2. Vreme provedeno na motociklu:Oko 6 meseci ili 1000km

3. Šta mi se dopada:Dopada mi se sam izgled motocikla ,imao sam priliku da ga vidim i sedim na njemu 2004 kad je tek izasao.Sam prednji far je malo cudan ali mu to i daje poseban izgled.Snaga motora i upravljivost obzirom na tezinu.Dopada mi se i nisko postavljeno sediste,te prenos remenom (sto zbog odrzavanja sto zbog buke).

4. Šta je moglo biti bolje:Za tu tezinu mogli su mu ugradit i rikverc,generalno je odlicno uradjen ,mala zamerka ide samo na prekidace komandi koji su preuzeti sa starijih japanskih modela npr isti su ko na mom starom Drag staru.Onda oslonci za noge kod suvozaca takodje su jednostavni i preuzeti sa starijih modela,nema zastitu masine barom u seriskoj ponudi.Prednja kocnica jaka ali za mene viljuske su premekane.Tezina oko 380 kila(sa tekucinama) je mogla biti nesto manja.

5. Moj utisak:Moj utisak je da je ovo odlican motor ,kako za voziti tako i na izgled,nema ih puno u Evropi pa imam utisak da su ljudima malo poznati ,zakleo bih se da 95 % bajkera ih nije ni videlo. Mislim da su prvenstveno bili namenjeni americkom trzistu.Vrlo je okretan za takvu grdosiju ,lako se sa njim upravlja (cak i ja sa mojih 75 kilograma).Dobro koci i jos bolje vuce ,sto se tice cruisera tu je sigurno kralj na cesti .Masivan ,lep tipicne stare skole bez novotarija po pitanju spoljasnjeg izgleda.Osecaj u voznji je jedinstven tesko opisiv.Zvuk je snazan i mocan ali sve u granicama dozvoljene buke(sa standardnim izduvima).Jako malo mu se moze zamerit i ko voli velike cruisere mislim da ce uzivati na njemu.

Kawasaki VN 2000,2053ccm,2004

Imam ovaj motor oko pola gdine i sta da kazem .Velik,ogroman ,lep .Tezina na papiru sa punim rezervarom oko 380 kila .Prvo sto se oseti kad se pridje motoru je njegova velicina ,osecaj respekta postovanja Cim se sedne, osete se gabariti tezina dok se uspravlja u vozni polozaj sa nozice.Oprez je potreban ali samo sedanje na motocikl je vrlo lako .Ima veoma nisko sediste za toliki motor vrlo lagano fino kvacilo i krece bez ikakvih divljanja kao da je skuter.Svaki manevar skretanja pri malim brzinama treba biti oprezan i lagan kad krene sva tezina nestaje.Tenkovski obrtni moment u svim brzinam je nesto posebno pa nekad i zaboravim u kojoj sam.Zacudjujuce je agilan i uprvljiv u voznji, nagibima tela i regulacijom gasa se odlino upravlja ovom grdosijom.Prednja viljuska je za mene malo mekana i treba se pripaziti povlacenja prednje kocnice naglo.Mora se uvek lagano dozirati i pri naglim zaustavljanjima jer brzo grabi i vile tonu.Osecaj u voznji je nesto posebno svako naglo odvrtanje gasa je kao budjenje djavola .Odgovor je direktan u trenu, za lagano krstarene je kao stvoren 80-90 km/h.Uvek ste pod uticajem da vozite mocnu masinu samu potosnju nisam jos dokucio ali mi se cini da bi na otvoreno bila sasvim zadovoljavajuca neki kazu da ide i preko 40-45 milja po galonu ali ako meni bude trosio i 35 ja cu biti zadovoljan .To je negde 7 litara ,ako bude manje tim bolje.Ovakav kakav je fabricki bez kicenja mi je i najlepsi sve ostalo mu kvari liniju.Sama izrada motora je vrhunska jedino mi komande na kormanu i suvozacevi nogostupi izgledaju prejednostavi ine na nekom nivou.Verovatno pozajmljeni od starijih ili manjih modela.Sve ostalo od zavrsne obrade,farbe masine kromiranih delova je vrhunsko.Mislim da u vezi rucki i kormana yamaha i harley su primer .Ostalim stvarima i detaljima je stvarno data paznja.Sam prenos remenom je vrlo tih i za mene najbolji kompromis i resenje u poredjenju sa lancem i kardanom.Sediste je veliko i udobno ali verovatno za duza putovanja malo tvrdo.Suvozacevo sediste je malo i recimo za prevest u slucaju potrebe nikako za duza putovanja.Buka samog motora je ublazena velikim auspusima i katalizatorima ali jos ima lep mocan zvuk.Malo ima cudan prednji kraj ali je drugaciji i sluzi odlicno svrsi.Korman je sirok i priblizen vozacu zbog velikog i dugackog tanka.On je uradjen lepo i pokazivaci su vrlo pregledni i lepi.mesta ispod sedista za nesto spremit i nema ,alt se nalazi ispod sedista kod amortizera .Nedostaje mu rikverc pri manevrisanju u mestu i prema nazad zbog tezine i sirine.Ako imate koje pitanje i ako se necega setim nastojat cu dodati ili odgovoriti.Sve u svemu lep ,velik i mocan motor.

Priloženi thumbnails

post-5752-0-87849500-1295649547_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja