Jump to content

Moto Zajednica

Restauracija Moto Guzzi V35

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 378 postova

Kad se skine zamajac ostaje da se skine potisna ploca koju drze trisrafa i tada se dolazi do srafova koji ucvrscuju korpu za rukavac radilice.

post-7684-084665500 1294587670_thumb.jpg

post-7684-038722900 1294587800_thumb.jpg

post-7684-039540400 1294587838_thumb.jpg

post-7684-016302000 1294587907_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Napokon sam dosao do semeringa koji i nije u tako losem stanju. Medjutim, semering koji sam nabavio nije odgovarajuci pa moram da ga zamenim, a evo i zasto.

post-7684-092992200 1294588314_thumb.jpg

post-7684-030551000 1294588350_thumb.jpg

Sutra nastavljamo sa radovima, ako i ne neadjem odmah semering, menjac ide dole pa na pregled a zadnji tocak na plastifikaciju.

brrrrmrmrmrmrm

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Sutra nastavljamo sa radovima, ako i ne neadjem odmah semering, menjac ide dole pa na pregled a zadnji tocak na plastifikaciju.

brrrrmrmrmrmrm

izvini sto ti kvarim temu ali kad si vec pomenuo ...

Tvoja je felna aluminijumska pa je plastificiras ... to moze ? mislim aluminijum ... kako to ispadne ? koliko sivo bude odnosno el moze ona siva kao sto su felne na automobilima ? el postoji neko Hrom plastificiranje tj, neka plastika koja je dosta sivo/sjajna ???

Pa naravno da moze, i ja sam imao ideju da uradim eloks ali mi se nije cekalo. A pored toga drugar mi radi plastifikaciju tako da je meni bilo dzaba. A sivo je, imas na pocetku teme par slika cini mi se kako to izgleda a ako hoces mogu i na mail da ti posaljem. Sama boja i jeste bila namenjena za neke felne pa je preostalo. Za moj ukus je malo tamnije, ali na dnevnoj svetlosti izgleda ekstra. A nesto tako da bude kao hrom mislim da ne postoji.

A svaka sugestija, savet, kritika je dobrodosla. Samo napred pucajte!

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

sta je ELOKS kako to izgleda ?

one sike felne u tvom 4-tom postu cini mi se . el to ta plastifikacija ...

ono je super sjaj izgleda kao onaj Hrom efekt sprej ...

ako je ono plastifikacija pa ono je strava .. koliko pare kosta po felni pod uslovom da je predhodno ispeskarena i blago prepolirana ?

Eloks je oksid aluminijuma koji se stvara elektrolizom, i moguce je dodavati boju u rastvor kako bi dobio zeljen rezultat.

Ono jeste plastifikacija sto je na slikama i zaista lepo sija. Cena sa peskiranjem je 8e za ovu felnu. Oni to nesto racunaju po povrsini. Ako te nesto zanima konkretno posalji mi na mail sliku pa cu ja pitati coveka koliko para to mi je drugar ili evo i njegovog broja telefona pa mozes i sam 060/010-0606 Sasa.

pozdrav

• Zainteresovan, 762 postova

Samo da dodam nesto u vezi uljne pumpe , takvu pumpu ( konstrukcijski ) ima i Sitroen 2CV iliti spacek a i dijana.A ako ima problema sa pritiskom ulja , vidi naleganje pumpe na blok, sta kaze uputstvo za to , ide li dihtung izmedju i koje debljine.

Samo da dodam nesto u vezi uljne pumpe , takvu pumpu ( konstrukcijski ) ima i Sitroen 2CV iliti spacek a i dijana.A ako ima problema sa pritiskom ulja , vidi naleganje pumpe na blok, sta kaze uputstvo za to , ide li dihtung izmedju i koje debljine.

Moguce je da su slicne, a dihtung ne ide nikakav vec naleze na blok.

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+
Upravo je to sledeca akcija. Naime, sinoc sam malo citao knjigu tj sveto pismo MOTO GUZZI V35 i video interesante stvari za pomenuti davac. Pravo da kazem jedva cekam zapaljot, sto zbog promenjenog lanca to i zbog merenja pritiska koji treba da je od 4.2 do 4.8 BAR-a. Ako je pritisak ulja nizi od propisanog treba dodati jednu ili vise podloski i obratno. Tako kaze knjiga sto je malo zbunjujuce. Naravno ja cu sacekati merenje pritiska (zagrejan motor na radnu temperaturu i 1200RPM) pa cemo videti dalje sta i kako.

Treperenje i paljenje lampice za ulje može da prouzrokuje neispravan davač ali i loše dihtovanje istog. Kod mene je svojevremeno bilo tako. Pošto je sa gornje strane i relativno nepristupačan tragovi ulja se ne vide. Ranije sam, čini mi se pisao o tome. Sam davač je isti kao kod fiat-a tih godina, ali se uvrće u neku vrstu reducira, pa je potrebno obratiti pažnju na bakarne podloške na spojevima. Takođe obratiti pažnju na debljinu podloške između reducira i kućišta, jer se meni desilo da stavim novu podlošku koja je bila tanja pa je vrh reducira pritisnuo bregastu tako da alnaser nije mogao da zavrti motor. A što se tiče regulacije pritiska ulja, podloške se podmeću pod oprugu bajpas ventila, da bi se povećao pritisak na kom otvara i vraća deo ulja u karter.

A ha, sad tek kapiram neke stvari. Jos uvek nisam rasklopio taj davac ali cu veceras da se pozabavim time. Naime, nije bas da mi treperi nego se pali mnogo rano, cim dodje na recimo 800 obrtaja. A sto se podloska tice, tu sam potpuno pogreno mislio jer se sa spoljne strane vide dve bakarne podloske, a koliko sam tebe shvatio podmecu se unutar samog davaca ispod opruge.

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V35 custom Moto Guzzi California Jackal V11

koliko se ja razumem u tu boraniju vi malo brkate regulator pritiska i davac pritiska. Na regulatoru se dodavanjem i oduzimanjem podloski diktira na kom pritisku ce da otvori prelivni kanal i da ulje delom vraca u karter a delom do zadatog pritiska tera i lezajeve i gore u klackalice. Davac je tu da samo kaze ima dovoljno pritiska ili ne i on ne regulise nista samo ako se ne stave podloske moze da blokira fizicku bregastu. Davac moze zbog zamora materijala da pocne da laze i daje pogresne info o pritisku a to moze samo da se ustanovi u nasim uslovima koji nisu laboratorijski ako se stavi manometar na mesto davaca. Pa ako je pritisak dobar onda samo traziti novi davac a ako nije onda gledati pumpu i regulator pritiska.To si Milose trebao da uradis pre rasturanja jer sada to mozes da radis samo kad sklopis motor osim ako ne nadjes nekoga u laboratoriji za ispitivanje tih uredjaja gde bi se pod pritiskom ispitali davac i regulator. Ja mogu da ti pozajmim moj davac da probas da li je do davaca.

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+
koliko se ja razumem u tu boraniju vi malo brkate regulator pritiska i davac pritiska. Na regulatoru se dodavanjem i oduzimanjem podloski diktira na kom pritisku ce da otvori prelivni kanal i da ulje delom vraca u karter a delom do zadatog pritiska tera i lezajeve i gore u klackalice. Davac je tu da samo kaze ima dovoljno pritiska ili ne i on ne regulise nista samo ako se ne stave podloske moze da blokira fizicku bregastu. Davac moze zbog zamora materijala da pocne da laze i daje pogresne info o pritisku a to moze samo da se ustanovi u nasim uslovima koji nisu laboratorijski ako se stavi manometar na mesto davaca. Pa ako je pritisak dobar onda samo traziti novi davac a ako nije onda gledati pumpu i regulator pritiska.To si Milose trebao da uradis pre rasturanja jer sada to mozes da radis samo kad sklopis motor osim ako ne nadjes nekoga u laboratoriji za ispitivanje tih uredjaja gde bi se pod pritiskom ispitali davac i regulator. Ja mogu da ti pozajmim moj davac da probas da li je do davaca.

Tačno tako, pa lepo sam napisao pod oprugu bajpas ventila, odnosno tačnije regulatora pritiska. Na fotografijama gde je prikazan razvodni lanac vidi se i ventil- levo dole sa suprotne strane od španera. Ako se dobro sećam kada se odvrne poklopac na kraju ventila dolazi se do opruge i klipčića.

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V35 custom Moto Guzzi California Jackal V11

Tačno tako, pa lepo sam napisao pod oprugu bajpas ventila, odnosno tačnije regulatora pritiska. Na fotografijama gde je prikazan razvodni lanac vidi se i ventil- levo dole sa suprotne strane od španera. Ako se dobro sećam kada se odvrne poklopac na kraju ventila dolazi se do opruge i klipčića.

Jes vala sve si u pravu Djordje. mislim da te kanale treba isprati od taloga i sve vratiti kako je bilo a ako je davac los onda da se trazi od fice ili tako nekog vozila.

• Zainteresovan, 762 postova

Nije pomnuta jedna stvar , bajpas ventil regulise maximalni pritisak ulja koje ulazi u instalaciju iz pumpa , on ne utice na nedovoljan pritisak (pod uslovom da je ispravan) odnosno ako ne zatvara kako treba moze biti uzrok nedovolnog pritiska na malim obrtajima.Ako se , kos to rece djordje.rad , davac srafi u nekakav reducir pa onda sve u blok , mozes iz tog reducira izvuci bakarnu cevcicu i spojiti sa manometrom pritiska ulja i imas pravu kontrolu.

Odlicno, korisna informacija. Nikada to nisam rasturao pa sam nekako u neznanju to ostavljao za posle.

Nema greske sad, skonto sam ba sve.

I hvala pono za pomoc

Nije pomnuta jedna stvar , bajpas ventil regulise maximalni pritisak ulja koje ulazi u instalaciju iz pumpa , on ne utice na nedovoljan pritisak (pod uslovom da je ispravan) odnosno ako ne zatvara kako treba moze biti uzrok nedovolnog pritiska na malim obrtajima.Ako se , kos to rece djordje.rad , davac srafi u nekakav reducir pa onda sve u blok , mozes iz tog reducira izvuci bakarnu cevcicu i spojiti sa manometrom pritiska ulja i imas pravu kontrolu.

Dobro me podseti. imam kuci neke manometre za ulje pa cu napraviti na strugu reducir da mogu da usrafim i izmerim pritisak.

Ali, pre svega, sto rece drugsef , demontiram to sve da pregledam i ocistim od taloga, pa cemo videti dalje sta i kako, o tom po tom.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Kanjo, tek sad videh temu, kao i da si imao problema sa tockovima. Jesi nasao trajno resenje? Mislim da

imam dva komada negde po supi! Inace imao sam 5 V35-ica u delovima, al sam pre par godina sve tako djuture

u gajbama prodao za neke sitne novce... vise se ni ne secam kombinacije...

Pa prednji je malo bio kriv, ali sam uzeo drugu felnu. Pa da ti nije ostalo nesto slucajno jos osim felni?

Nista nazalost, i njih sam izgleda dao prijatelju da pravi stolove za kafanu... no posto ih nikada napravio nije, sve mislim da stoje tamo negde jos uvek citavi... Ne znam cak ni gde su delovi otisli... Javicu ako

iskopam neki broj telefona...

Uh, to bi bilos sjajno, jer nje ovo jedina 35-tica koju sredjujemo pa mozda nesto zafali a nije lose imati nesto rezerve u garazi.

Hm, nemas srece. Posto su doticni guzziji zauzimali jednu poprilicno veliku supu,

pre par godina ih za simbolicnu sumu prodao nekom motoristi iz Subotice. Nikakav

kontakt nije ostao... Znaci probaj da ceprkas tamo!

Pa dobro, sta je tu je. Hvala tebi u svakom slucaju. Imam brata gore pa ce se on raspitati dal ima tamo neki zaludni zalutali guzzista :takoje: .

pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja