Jump to content

Moto Zajednica

Crash Bar za Transalpa-a 600v

Recommended Posts

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Ljudi,nemam da dam 80ak evra koliko sam cuo da kosta kompletan crash bar za transalpa (prednji i zadnji),probao bih da odradim nesto u svojoj reziji,pa ako neko ima neki radionicki crtez sa dimenzijama i ako je voljan da ga podeli sa kolegama...hvala u napred 1zdravo.gif

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Koliko ja znam krash bar se radi kao prednji (par) i zadnji (par) koji su u stvari nosaci kofera to kosta malo vise (oko 70e samo predni). Sto se tice crteza, nisam siguran da iko to radi po crtezu, vec po sablonu, mozes da nadjes nekoga sa crash barom i da uzmes zicu i da napravis sablon po tom nekom baru. Takodje ti je potrebna i masina za savijanje cevi.

Srecno

• Podržavam 1

• Enduraš, 6388 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako ti neko trazi 80e za krasbar i nosace bocnih kofera (pretpostavljam da njih zoves zadnji krasbar), to je bas jeftino, cisto da znas. 

Ako ipak resis sam da radis, ne trebaju ti radionicki crtezi, a i da ih imas sta bi sa njima ? Pogledaj modele na netu, pa izaberi kakav bi, skini slike takvih krasbarova montiranih na motoru. Pohvataj kote gde je koji luk u odnosu na oklop motora i polako... Naravno, ako imas potreban alat - masina za savijanje cevi, aparat za varenje, brusilica, busilica i nesto sitnog alata. 

Inace od sablona sa zicom nema nista, dzaba ce da te bole ruke, kad bi to moglo, gde bi mi bio kraj :) 

Ako krenes da ih radis sam, pa ti negde zaskripi, javi mi se za pomoc, imam nesto iskustva u pravljenju krasbarova i rad sam da ti pomognem :) 

Hvala najlepse na savetima i ponudjenoj pomoci,imam neke ideje pa cu probati da ih sprovedem u delo,ako zatreba savet,javljam se...Ne bih zeleo da me neko pogresno skapira i da pomisli da nesto pametujem,niciji zanat ne podcenjujem,samo trenutno nisam u mogucnosti da isfinansiram da mi crash bar-ove napravi neko ko se time bavi 1neznam.gif ...Javljam vam kako napreduju radovi,a do tada,ako ima neko ko je iz BG,a ima barove na svom transalpu,neka se javi ako ima vremena,cisto da osmotrim lepo kako to sve izgleda uzivo,pa da se pije neko pice posle 2cirka1.gif

• Podržavam 2

Svratio sam sa Sinketom danas do "Laboratorije",isao on da proba neku kacigu...Ljudi su fenomenalni,sve moze da se resi i napravi,nema onih majstorskih prica "to je veliki posao..." i sl.,od starta su se prema nama ophodili kao da se znamo 100 godina,stvarno nemam reci,svaka im cast 1care.gif...Pitao sam i za crash bar-ove,boki.64 je bio u pravu ipak,samo prednji kostaju 80 e,sa zadnjim nosacem za kofer i nosacima za bocne kofere,sve izadje nesto oko 180-190 e, sa tim da ako se radi sve u kompletu,ljudi daju popust na tu cifru. Imao sam prilike da vidim te crash bar-ove na Arakisovom TA koji je bio tu i mogu samo da potvrdim ono sto sam cuo,sve je uradjeno stvarno perfektno,cevi profi savijene,varovi se ne primecuju,lepo ofarbano...preozbiljna zastita za motor a pri tom izgleda extra,jos vise doprinosi tom enduro fazonu 0takoje.gif...Ipak,ta cena mi je trenutno misaona imenica tako da ostajem trenutno pri ideji da sam probam da skarabudzim nesto,bar za prvo vreme 1neznam.gif

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ukoliko budeš pravio sam svoj obavezno vidi da napraviš "slabe tačke" tj. da predvidiš flahove koji trebaju da popuste prilikom pada inače ako su crash barovi prejaki saviće ti ram, ukoliko su preslabi neće pružati zaštitu kako treba i zbog kojih su napravljeni ;)

ja sam moje testirao na offroadu i sa ponosom mogu reći da su odradili vrhunski posao i baš su apsorbovali pad određenim savijanjem na tim "slabim tačkama" a da ni plastiki niti išta drugo nije pretrpleo nikakva oštećenja

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja