urosAT 312 Napisano Decembar 7, 2010 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,nemam da dam 80ak evra koliko sam cuo da kosta kompletan crash bar za transalpa (prednji i zadnji),probao bih da odradim nesto u svojoj reziji,pa ako neko ima neki radionicki crtez sa dimenzijama i ako je voljan da ga podeli sa kolegama...hvala u napred 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Decembar 7, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam krash bar se radi kao prednji (par) i zadnji (par) koji su u stvari nosaci kofera to kosta malo vise (oko 70e samo predni). Sto se tice crteza, nisam siguran da iko to radi po crtezu, vec po sablonu, mozes da nadjes nekoga sa crash barom i da uzmes zicu i da napravis sablon po tom nekom baru. Takodje ti je potrebna i masina za savijanje cevi. Srecno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Decembar 7, 2010 Enduraš, 6388 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti neko trazi 80e za krasbar i nosace bocnih kofera (pretpostavljam da njih zoves zadnji krasbar), to je bas jeftino, cisto da znas. Ako ipak resis sam da radis, ne trebaju ti radionicki crtezi, a i da ih imas sta bi sa njima ? Pogledaj modele na netu, pa izaberi kakav bi, skini slike takvih krasbarova montiranih na motoru. Pohvataj kote gde je koji luk u odnosu na oklop motora i polako... Naravno, ako imas potreban alat - masina za savijanje cevi, aparat za varenje, brusilica, busilica i nesto sitnog alata. Inace od sablona sa zicom nema nista, dzaba ce da te bole ruke, kad bi to moglo, gde bi mi bio kraj Ako krenes da ih radis sam, pa ti negde zaskripi, javi mi se za pomoc, imam nesto iskustva u pravljenju krasbarova i rad sam da ti pomognem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Decembar 8, 2010 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Hvala najlepse na savetima i ponudjenoj pomoci,imam neke ideje pa cu probati da ih sprovedem u delo,ako zatreba savet,javljam se...Ne bih zeleo da me neko pogresno skapira i da pomisli da nesto pametujem,niciji zanat ne podcenjujem,samo trenutno nisam u mogucnosti da isfinansiram da mi crash bar-ove napravi neko ko se time bavi ...Javljam vam kako napreduju radovi,a do tada,ako ima neko ko je iz BG,a ima barove na svom transalpu,neka se javi ako ima vremena,cisto da osmotrim lepo kako to sve izgleda uzivo,pa da se pije neko pice posle 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Decembar 8, 2010 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Svratio sam sa Sinketom danas do "Laboratorije",isao on da proba neku kacigu...Ljudi su fenomenalni,sve moze da se resi i napravi,nema onih majstorskih prica "to je veliki posao..." i sl.,od starta su se prema nama ophodili kao da se znamo 100 godina,stvarno nemam reci,svaka im cast ...Pitao sam i za crash bar-ove,boki.64 je bio u pravu ipak,samo prednji kostaju 80 e,sa zadnjim nosacem za kofer i nosacima za bocne kofere,sve izadje nesto oko 180-190 e, sa tim da ako se radi sve u kompletu,ljudi daju popust na tu cifru. Imao sam prilike da vidim te crash bar-ove na Arakisovom TA koji je bio tu i mogu samo da potvrdim ono sto sam cuo,sve je uradjeno stvarno perfektno,cevi profi savijene,varovi se ne primecuju,lepo ofarbano...preozbiljna zastita za motor a pri tom izgleda extra,jos vise doprinosi tom enduro fazonu ...Ipak,ta cena mi je trenutno misaona imenica tako da ostajem trenutno pri ideji da sam probam da skarabudzim nesto,bar za prvo vreme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 8, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko budeš pravio sam svoj obavezno vidi da napraviš "slabe tačke" tj. da predvidiš flahove koji trebaju da popuste prilikom pada inače ako su crash barovi prejaki saviće ti ram, ukoliko su preslabi neće pružati zaštitu kako treba i zbog kojih su napravljeni ja sam moje testirao na offroadu i sa ponosom mogu reći da su odradili vrhunski posao i baš su apsorbovali pad određenim savijanjem na tim "slabim tačkama" a da ni plastiki niti išta drugo nije pretrpleo nikakva oštećenja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...