KNELE 14 Napisano Maj 1, 2007 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kupih nedavno suzukija SRAD 600 iz 1998 godine.Pocetnik sam totalni i ovo je moj prvi motor.Fabrika je predvidela da se sipa ulje 10-40 u motor.To je podatak koji pise na sajtovima ali i na poklopcu kartera,e sada kod mene je predhodni vlasnik sipao MOBIL 1 racing 4T,fully synthetic,4 stroke engine oil 15w-50,pitanje je sledece da li se neko pravio pametan pa napravio neku glupost sipanjem necega sto nije predvideno ili je nacinio dobru stvar.Unapred hvala svim ljudima dobre volje koji su spremni da pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2891 Napisano Maj 1, 2007 Drug član, 2783 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan To je to, slobodno sipaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1204 Napisano Maj 1, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mozes nasuti kvalitetnije ulje od propisanog. Dakle ako se bas ne razumes oko ulja pa se dvoumis. Udjes u prodavnicu pa trazi prvo to sto je propisao proizvodjac. Ako ti stima cena pazari, ako si dobre volje a pri tom i pri lovi odresi kesu za nesto skuplje od ponudjenog i nema greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 2, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mozes nasuti kvalitetnije ulje od propisanog.Dakle ako se bas ne razumes oko ulja pa se dvoumis. Udjes u prodavnicu pa trazi prvo to sto je propisao proizvodjac. Ako ti stima cena pazari' date=' ako si dobre volje a pri tom i pri lovi odresi kesu za nesto skuplje od ponudjenog i nema greske.[/quote'] Nema potrebe bacati novac na sinteticko ako je propisano od proizvodjaca polusinteticko, nista se time ne dobija osmi mozda vece potrosnje ulja. Motor tog vremena je razvijan uz to ulje i ono mu najbolje odgovara. Danasnji motori su razvijani uz modernija ulja i oni se ne bi bas dobro proveli uz zastarjela ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Karlos 0 Napisano Maj 3, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe bacati novac na sinteticko ako je propisano od proizvodjaca polusinteticko' date=' nista se time ne dobija osmi mozda vece potrosnje ulja. Motor tog vremena je razvijan uz to ulje i ono mu najbolje odgovara. Danasnji motori su razvijani uz modernija ulja i oni se ne bi bas dobro proveli uz zastarjela ulja...[/quote'] Upravo tako. Fabrika, ipak, najbolje zna. Ako bas hoces, sipaj 15w50 ali motul5100, polusinteticko. Nemoj da te zbuni ako vidis motul 15w50 300v, to je full sintetika, to nemoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 3, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe bacati novac na sinteticko ako je propisano od proizvodjaca polusinteticko' date=' nista se time ne dobija osmi mozda vece potrosnje ulja. Motor tog vremena je razvijan uz to ulje i ono mu najbolje odgovara. Danasnji motori su razvijani uz modernija ulja i oni se ne bi bas dobro proveli uz zastarjela ulja...[/quote'] Upravo tako. Fabrika, ipak, najbolje zna. Ako bas hoces, sipaj 15w50 ali motul5100, polusinteticko. Nemoj da te zbuni ako vidis motul 15w50 300v, to je full sintetika, to nemoj. Mudro zboris :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcony 5 Napisano Maj 3, 2007 Svrati ponekad, 309 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 200 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se umesam. Bio sam malo pre do Motul-a da kupim 4T 5100 10W40 ulje (tako pise u servisnom uputstvu). Decko koji tamo radi me je pitao koliko je presao motor. Na moj odgovor (25000 km) savetovao mi je da uzmem 15W50 sto sam i uradio. Koliko vidim, clanovi foruma kazu da je to OK pa mi je sada malo lakse. Najgore je kada se covek ne razume pa mu svako kaze razlicito. A ovakva stvar nije za igranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...