zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Hard je očigledno bio prašnjav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan A i naporan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nakon ovog predaha, plan je da se grupe razdvoje. Oni koji spavaju u hotelu se vraćaju u Pirot, a kamperi idu u kamp u Dojkincima. Kako do spavanja ima još dosta, nama se baš i ne vraća u Pirot i odlučujemo da idemo do kampa. Kad smo stigli, noć je već pala, i pripreme uveliko teku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Vatra se brzo razgoreva, šatori su namešteni, i opuštanje ponovo počinje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nadje se nešto i za jelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nešto posle ponoći, krećemo put hotela u Pirotu. Pozdravljamo se sa kamperima uz ‘vidimo se sutra na Vrtibogu’. Ufff…. Jutro. Plan za danas je sličan jučerašnjem. Grupa sa ozbiljnim terenskim vozilima i željom za ozbiljnim off-roadom ide jednim putem, a mi ‘manekeni’ i oni koji žele opušteniju vožnju drugim. Ovaj put nemamo vodiča, što će se kasnije pokazati problematičnim. Dobijamo track-log sa dva puta do odredišta – visoravni Vrtibog. Kažu, probajte prvim, pa ako je pretežak, idite drugim – drugi će vas odvesti u Lukanju, poslednje odredište ovog karavana. Stajemo na pumpi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kratak pit-stop i idemo prema Zavojskom jezeru. Na jednoj krivini je parking sa kojeg se pruža lep pogled na jezero. Zastajemo… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Sa ovog mesta smo ugledali još lepše mesto uz samo obalu jezera. Ljubiša i Zoran odlučuju da se spuste do dole strmim putem od parkinga, a mi ostali ćemo ipak da produžimo – ako nadjemo pitomiji put spustićemo se i mi, a ako ne, oni će da se vrate, pa ćemo da nadjemo neko zajedničko mesto za doručak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mi krećemo, i par stotina metara kasnije zastajemo da vidimo njihov ‘spust’. Dok smo stajali, primetih na terasi kuće pored puta čoveka sa dvogledom koji ih posmatra. Pitam ga ima li neki pitomiji put do tamo. Odgovara da ima i objašnjava gde sa skrenemo. Nekoliko minuta kasnije, svi smo zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Posle doručka i kafe, krećemo dalje. Čim smo krenuli da se penjemo od jezera, put postaje teži, ali nije to ništa ozbiljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Usput srećemo dva dečaka na motorčićima. I njima je prvi put da su ovde, i zaključuju da bi im bilo interesanto da nas prate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko smo prešli, kad Ljubiša koji je predvodio kolonu svojom Mahindrom zastade. Bio je to početak malo kamenitog i neravnog dela puta. On će da krene dalje, u izvidnicu dok mi dobro osmotrimo narednih nekoliko stotina metara kako bismo bezbedno prošli našim manekenskim vozilima. Na par mesta smo i posekli neke grane da ne grebemo vozila. Petnaestak minuta kasnije, sedam u Audi i krećem… Prelazim prvih metar-dva do ‘početnog grebena’ i dalje ne mogu. Nije mi jasno. OK, još jednom, malo veći gas. Mali zalet, početak uspona, i opet stajem, ovaj put se čak i gasi!!!??? Ne razumem. Isključujem ESP, i sve ispočetka. Krenem uzbrdo, zadnji točkovi počnu da proklizavaju, i opet stajem. Idemo opet, ali drugom putanjom. Džaba. Ne verujem. Zar ovde da stanem?? Ne mogu da kažem da sam neiskusan vozač, ali Lule je ipak iskusniji. Kažem mu ‘probaj ti’. Sve isto. Prvo s leve strane, pa s desne. Ne verujemo. Zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan OK, to je to. Pomeri ga, pusti druge da prodju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jedan za drugim, svi ostali prolaze bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kad je došao do mene, Goša reče ‘pa ovo je bilo u leru’. Verujem Gošo, verujem. Ali ne mogu da verujem kakav je krš onaj Q5. Setih se Zorane. Naravno da ni ona nije znala čime nas u planinu šalje. Setih se Srdjanovog kukanja zbog Qashqai-ja. Pomalo neuobičajeno za mene, ali bio sam prilično iznerviran. Nisam mogao da verujem da je ovo sve što ću videti od Stare planine. Lule kaže ‘Daj gurtnu da ga izvučemo gore’. Neću. Sačekaćemo Ljubišu da nam kaže kako je dalje gore. Dok su svi lagano prošli tu deonicu, evo i Ljubiše. Prijatno je iznenadjen što smo se popeli tu – nije još video da Audi stoji u dnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Posle kratkog razgovora s njim, definitivno odlučujem da se vratim. Kažem svima da se ja vraćam sam, i da se vidimo u Lukanji. Lule neće ni da čuje, i ide sa mnom. Žao mi je što će i on propustiti Staru, ali znam da nema smisla da ga odgovaram. I sad kad se setim, nerviram se. U medjuvremenu sam video i slike sa ostatka puta po Staroj, i još se više nerviram kad vidim šta sam propustio. Kad bi imalo ikakvog smisla, nadugačko i naširoko bih pisao o tome kakav je promašaj Audi Q5 (čak je ovo gde je stao poslednja od zamerki koje imam). Ali nema veze. Ići ćemo mi opet Staroj dami u pohode, ali nečim u voznom stanju. Lule i ja se lagano spuštamo ka jezeru, i tražimo Lukanju. Problem nastaje kad shvatimo da postoje Mala i Velika Lukanja, a mi znamo samo za jednu. Ni GPS-ovi nam se ne slažu. Luletov iGo kaže levo, moj Garmin pravo. U tom trenutku levo izgleda logičnije, i pratimo iGo-a. Nekoliko kilometara. Put nestaje. OK, 180 stepeni…i nailazimo na lokalni 100% pouzdani navigacioni uredjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nekih pola sata kasnije smo u Lukanji. Siguran sam da ga ni Srdjan više ne bi prao da je tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Tu su Iva i Boni, a Boni otkriva posebnu naklonost prema Luletu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Malo posle nas, stižu i ‘hardisti’. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ostatak naše ekipe nisu dočekali na Vrtibogu – mislisli su da smo mi svi već prošli, ali su se kasnije čuli s njima telefonima, i zaključili da naša ekipa kasni nešto manje od sat vremena. Ručali smo, popili kafu, a njih još nije bilo. Kako smo u nekom trenutku shvatili da oni nemaju track log do ovog mesta, već samo do Vrtiboga (gde smo svi trebali da se sastanemo), počeli smo i da se brinemo. Mobilni su veoma nepouzdani u ovim krajevima. Domaćin nas je odveo do jednog kamena gde znaju da ima dometa (!!!???) i uspeli smo da ih dobijemo. Otprilike smo shvatili gde su, rekli smo im da čemo ih čekati na putu pored jezera da ih sprovedemo, a taman dok su nam diktirali koordinate, pukla je veza…k’o u filmu. Lule, Mladja i ja sedamo u kola i idemo do mesta gde se put sa planine spušta na put koji ide oko jezera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nakon nešto manje od sat vremena, njih i dalje nije bilo. Mladja i Lule ostaju tu da ih čekaju, a ja se vraćam na mesto odakle funckionišu mobilni. Nakon 15-20 minuta pokušaja telefoniranja, stvarno počinjem da brinem. Ja stalno imam signal, ali oni su svi stalno nedostupni. Još desetak minuta konstantnog pokušavanja, povećanja brige, i crveno sunce me obasjava – Dejan i Lule u Qashqai-ju. Sad je sve OK. Cela ekipa je sela da jede, a Lule i ja se pozdravljamo sa svima – pred nama je još popriličan put, i moramo da krenemo što pre. U kamp na Uvcu stižemo kasno noću, negde oko pola 2. Srele se budi, pijemo po koju rakijicu, malo se ispričamo, i idemo na spavanje. Ustajemo oko 10. Domaćin je odavno budan, a tu je i Leo – simpatični mali jazavičar koji Sreletu pravi društvo na jezeru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pijemo kafu, i ukrcavamo se u čamac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9205 Napisano Septembar 8, 2010 4_tocka_i_karoserija, 1975 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da iz Luleta i mene prosto izbija neodoljiva ljubav prema životinjama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...