NOTORIOUS 487 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, znam da ima slicnih tema i pregledao sam ih (mislim) sve.Dvoumim se izmedju dve flip-up kacige pa ako mogu iskusniji pa pomognu da se lakse odlucim.Prva je Caberg Konda http://www.caberg.it/products/caberg_konda.php,a druga Duchinni D619 http://www.pegaz-moto.rs/.Znam da vam je smor i da je milion ljudi pre mene uporedjivalo razne kacige,al bio bih zahvalan ako moze neko da pomogne bilo kakvim komentarom(dobre i lose strane i jedne i druge kacige...)hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist?sharp-make=107&sharp-model=D619&sharp-type=All&sharp-rating=1&sharp-price-from=0&sharp-price-to=9999&discontinued=1 Ima 4 zvezdice, sto je skoro pa odlicno. http://www.helmet-guide.com/caberg-konda.html Ne znam cenu Konde al "SHARP safety test rating-As Yet Not Tested" ne uliva previse poverenja...Mozda i gresim al stvar ukusa, cene, i sigurnosti. Sta vozis, koji tip motora? I pretpostavka je da ti treba za grad flip-up... Manje-vise isto je kao i kad otvoris vizir na pravoj kacigi, full-face, ipak da ne viri donja vilica i pola lica u momentu kad je podignuta, a ne daj Boze bas tad neka situacija da se desi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6649 Napisano Avgust 29, 2010 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Caberg Konda ti je naslednik Caberg Rhyuno...a u V.Britaniji se zove Caberg TRIP...pogledaj joj ocenu u tom testu... Moja preporuka Caberg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Cena konde je oko 170 jevreja vozim TDM i uglavnom je gradska voznja,tacnije 95%,i da napomenem da sam nov i da nisam agresivan vozac znaci laganica ;D kontam da tako smanjujem sebi rizik da ljosnem,naravno tu je i faktor"ne znam kakva dalabu sedi u limenci koja mi dolazi u susret",ali ja sam odabrao da se tako vozim kroz ovaj nas Beograd,a bice tu i otvorenog puta doduse dosta manje nego gradske voznje.Pa bih zamolio ako neko ima mozda neku od ove dve kacige da podeli iskustvo,pozitivno ili negativno.Jos jedna stvar znojenje je kod mene pojacano pa nisam siguran da bi fullface bio pravi izbor... Tamanitu lahva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja trenutno koristim cetri kacige, flip up Caberg Justissimo GT, Airox enduro sa vizirom, Mad Head kros i Shark ful face. Pre Caberg Justissimo GT, sam koristio Schubert C1, i Schubert je po meni bar 10 klasa iznad svih ostalih. Na zalost nemam toliko novca da opet dam za Schubert. Caberg Justissimo GT, strasno udobna kaciga, ima nekih 1450 gr. ali u voznji mi ne smeta. Jednom rukom mozes da je otvoris, sto je korisno. Ima mogucnost ugradnje Bluetooth, ako ti treba, ja koristim radio stanicu. Tu nastaje problem, na 90 Kmh. ne cujem sebe kako pevam u kacigu, a ne saputnike sta govore u stanicu. Sve u svemu nemam primedbi osim na buku, i to je razlog da je opet ne kupim. Duchinni ne poznajem uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan A da prvo probaš jednu i drugu, jedno desetak minuta je držiš na glavi? Možda ti ne odgovara oblik školjke ni od jedne, a kaciga koja steže glavu, je gora stvar od čizme koja žulja nogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Caberg trip 5 zvezdica........ hvala Sasha P jos neko iskustvo sa ove dve kacige pa cu prelomiti,ako neko ima da kaze nesto neka kaze sad(ili ovih dana) ili cuti doveka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan probao sam ih obe duchinni cuci do 00,konda je isto super osim sto blago ali jako blago pritiska delove glave koje bih opisao kao djavolji rogovi,znaci tamo gde su djavolu rogovi tu pritiska ;D ali naglasavam da je taj pritisak gotovo zanemarljiv kontam da bi,kad se lobanja uvali tu na duze,on nestao.Dok sam je drzao na glavi taj mali pritisak je popustao....ako nisam u pravu recite.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6649 Napisano Avgust 30, 2010 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo je bitno da ti kaciga savrseno pristaje...kada je nosis 10 sati na glavi shvatis poentu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Avgust 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike su obe kacige u istom rangu kvaliteta, težine, količine buke...vidi samo koja ti bolje leži na glavi. Vladimirtika, što se tiče radio stanice nešto tu nisi dobro odradio, moja PMR se odlično čuje u slušalicama ugrađenim u kacigu i na 160 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike su obe kacige u istom rangu kvaliteta, težine, količine buke...vidi samo koja ti bolje leži na glavi. Vladimirtika, što se tiče radio stanice nešto tu nisi dobro odradio, moja PMR se odlično čuje u slušalicama ugrađenim u kacigu i na 160 Moguce je da sam nesto zajebao, nije iskljuceno. Ma da mi je radio stanica u opisu radnog mesta, cisto sumnjam. Ali ako imas vremena Kada se vratim u BGD bacis pogled, ako ti nije tesko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Avgust 30, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uvek za kolezu Transalpistu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 30, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Caberg! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja dobro shvatih cena za Dutchinni je ~150e a konda ~300e pa mislim da nisu bas poredbene kategorije. S tim da ako se odlucujes za 300e za kacigu ja bih u razmatranje uzeo i http://www.motooprema.eu/proizvodi/kacige/flip-up/hjc/fs-max_black-white-anthracite-silver tako da onda imas trilemu ;D elem li, smisli koliko para mozes da das, nadji koja ti najbolje cuci i pazari. Srecno @vladimirtika Nesto mi nije poznata tezina od 1450g vec 1750g za Caberg Justissimo GT, apsolutno se slazem za sum i nije mi jasno kako su uopste predvideli bilo kakvu komunikaciju sem za gradske uslove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan @ doctore ne ne ne duchini jeste oko 150e,ali je conda 170 nije 300e,300 je sa markom bulatom(bluetooth) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Moja greska, izvinjavam se, samo sam letimicno preleteo i video cenu pa mi je bilo nejasno poredjenje u duploj razlici cene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Avgust 31, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja dobro shvatih cena za Dutchinni je ~150e a konda ~300e pa mislim da nisu bas poredbene kategorije. S tim da ako se odlucujes za 300e za kacigu ja bih u razmatranje uzeo i http://www.motooprema.eu/proizvodi/kacige/flip-up/hjc/fs-max_black-white-anthracite-silver tako da onda imas trilemu ;D elem li, smisli koliko para mozes da das, nadji koja ti najbolje cuci i pazari. Srecno @vladimirtika Nesto mi nije poznata tezina od 1450g vec 1750g za Caberg Justissimo GT, apsolutno se slazem za sum i nije mi jasno kako su uopste predvideli bilo kakvu komunikaciju sem za gradske uslove. Ja sam tezinu nabo iz glave, nemam je sa sobom, a lenj sa bio da jurim po netu. Sory! Sve u svemu, ja se razocarao u Caberg, a valjda bi se svako posle Schuberta. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 31, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Iz prve ruke o Duchinni D619. Kaciga kod nas košta 15.400,00 Din -5% BJB popust = 14.630,00 što je trenutno oko 140 EUR. Kao što neko reče ima 4 zvezdice na SHARP testu. Ono što znači još više je da je nedavno imala kreš test koji je naš kolega sa foruma obavio tuđom voljom: Evo i nekih tema gde su kolege pisale o Duchinni kacigama: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=52388.0 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=54183.0 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=57406.0 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=59580.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Avgust 31, 2010 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja dobro shvatih cena za Dutchinni je ~150e a konda ~300e pa mislim da nisu bas poredbene kategorije. S tim da ako se odlucujes za 300e za kacigu ja bih u razmatranje uzeo i http://www.motooprema.eu/proizvodi/kacige/flip-up/hjc/fs-max_black-white-anthracite-silver tako da onda imas trilemu ;D elem li, smisli koliko para mozes da das, nadji koja ti najbolje cuci i pazari. Srecno @vladimirtika Nesto mi nije poznata tezina od 1450g vec 1750g za Caberg Justissimo GT, apsolutno se slazem za sum i nije mi jasno kako su uopste predvideli bilo kakvu komunikaciju sem za gradske uslove. Ja sam tezinu nabo iz glave, nemam je sa sobom, a lenj sa bio da jurim po netu. Sory! Sve u svemu, ja se razocarao u Caberg, a valjda bi se svako posle Schuberta. :-\ Opusteno, ja posle ukljucivanja ABS-a i cimanja glave sam pogledao koliko ima i zapamtio ;D Jes da je grdja od Suberta ali jbg, koliko para toliko muzike, mada mi nije jasno zasto forsiraju bluetouth komunikaciju kada kaciga definitivno nije predvidjena za to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Septembar 2, 2010 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da obavestim i zahvalim se svima koji su pomogli PRELOMLJENO JE ;D DUCHINNI D619 sa markom bulatom i jako sam zadovoljan legla je sto se kaze ko dupe na nosu ;D Hvala svima na pomoci i hvala celoj ekipi u Pegazu na savetima i odlicnoj usluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...